שעות האור הארוכות, השקיעה והאפשרות הקורצת לאירוע חוץ, הם רק חלק מהיתרונות של חתונה בשעון קיץ. אם החלטתם להתחתן בתקופה החמימה בין סוף מרץ לאוקטובר אתם ברי מזל - מדובר בתקופה נפלאה לחתונה, אך גם כזו שדורשת התארגנות מחושבת. אז איך מנצלים נכון את שעון הקיץ הישראלי כדי לתכנן לוח זמנים אידיאלי? חקרנו, בדקנו וריכזנו עבורכם את הטיפים החשובים ביותר שיעזרו לכם לבנות לו"ז מדויק לחתונה שלכם, בלי לפספס אף יתרון.
שעון הקיץ מביא איתו שעות אור ארוכות- ברכה אמיתית למתחתנים. יש יותר זמן לצילומים באור טבעי, אפשר להתחיל את החתונה מאוחר יותר ועדיין להנות מצילומי חוץ, וכן, קיימת יציבות יחסית במזג האויר, פלוס נוסף לאירוע בשעון קיץ. לדעת פרראס צלמים, חתונות בשעון קיץ מאפשרות מגוון רחב יותר של אפשרויות, בין אם מדובר בלוקיישן מקורה או בגן פתוח, ומבחר מקומות רחב יותר לצילומים בזכות שעות האור הארוכות.
אמיר וינד, רב רפורמי העורך טקסי חתונות אלטרנטיביים, מוסיף שאחד היתרונות המשמעותיים בחתונות שעון קיץ הוא האפשרות לקיים את הטקס בחוץ. "בקיץ, קבלת הפנים והטקס מתקיימות בדרך כלל בחוץ ולא בתוך האולם. לקהל יש יותר זמן ואור להיפגש, והזוג יכול להסתובב חופשי ולהרוויח עוד קצת זמן איכות עם האורחים". בנוסף, הוא מדגיש כי השקיעה בשעון קיץ מעניקה רקע רומנטי במיוחד לצילומים.
השאלה הגדולה שכלות שואלות את עצמן לפני היום הגדול היא האם לישון במקום ההתארגנות או להגיע אליו בבוקר אחרי שינה בבית. בשבע ברכות, בוטיק התארגנות לכלות, ממליצים להגיע יום מראש. ההגעה לילה לפני היום הגדול חוסכת לחץ והתעסקות עם נסיעות בבוקר, ומאפשרת להתחיל את ההתארגנות ברוגע. הצוות בשבע ברכות מסביר שקיים הבדל ניכר בין כלות שמגיעות ערב לפני, לבין אלו שמגיעות בבוקר החתונה- הכלות שמגיעות מבעוד מועד מתחילות את היום רעננות ורגועות יותר.
אמיר וינד מציע כמה דגשים לתכנון החופה בתקופת שעון הקיץ, טקס שיכול להיות חוויה קסומה, במיוחד אם היא מתוכננת לשעת שקיעה. "יש לקחת בחשבון כי את השמש והשקיעה אי אפשר לעצור, לכן חשוב לדייק בזמנים בפרט בזמני חתימת הכתובה".
הוא ממליץ לתכנן את זמן החופה בהתאם:
כתבו בהזמנה זמן מוקדם יותר: אם החופה מתוכננת ל-19:00, כתבו בהזמנה 18:00 וציינו "נא לדייק" כדי שהאורחים לא יפספסו את הטקס.
תאמו את זמני חתימת הכתובה: פנו מספיק זמן לחתימה על הכתובה כדי שלא תהיו לחוצים בדקות האחרונות שלפני השקיעה.
הקצו מסגרת זמן ריאלית לטקס: בשעון קיץ, במיוחד אם הטקס בחוץ, מומלץ לשמור עליו קצר וממוקד כדי לא לעייף את האורחים.
בנוסף, אם החופה מתקיימת בחוץ, אמיר וינד ממליץ להיות ערוכים למקרה של שינוי במזג האוויר: "גם בשעון קיץ יכול להפתיע גשם בלתי צפוי. אם החופה תוכננה להיות בחוץ, כדאי לוודא שהיא ניידת ושיש אופציה להעביר אותה פנימה במקרה הצורך".
טיפ חשוב: חופה נישאת מכילה פחות אנשים מאשר חופה רגילה, עוד נקודה שכדאי לקחת בחשבון בשלב התכנון.
אם קבעתם להתחתן בשישי בצהריים, קחו בחשבון שהלו"ז יהיה שונה לחלוטין מחתונת ערב. טליה בן יוחאי, מאפרת ומעצבת שיער מציעה קונספט שונה:
⏰ 05:00 | פתיחת בוקר רגוע עם ארוחה קלילה
⏰ 05:30 | מעצב/ת השיער והמאפר/ת מגיעים ומתחילים במלאכה
⏰ 08:00 | הגעת הצלמים אל הכלה
- ההתארגנות צריכה להיות מוקדמת וזריזה הרבה יותר מחתונת ערב. - בשעון קיץ, היום אמנם ארוך יותר אך עדיין קיים לחץ של כניסת שבת - לכן, הצוות חייב להיות מתואם ומוכן לעבודה יעילה.
⏰ 09:00 | המפגש של הזוג וצילומים ראשוניים במקום ההתארגנות
⏰ 09:30 | יציאה לצילומי חוץ
- בחתונות שישי בשעון קיץ, קיימת אפשרות לנצל את שעות הבוקר הארוכות לצילומים במקומות מגוונים.
⏰ 10:30 | צילומי משפחות וחברים
- בחתונות שישי, צילומי המשפחות והחברים מתחילים מוקדם יחסית. בשעה זו המשפחה הקרובה והחברים כבר מתחילים להגיע, והתאורה עדיין מצוינת לצילומים קבוצתיים.
⏰ 11:30 | קבלת פנים - האורחים מתחילים להגיע.
⏰ 12:30 | חופה
אמיר וינד מוסיף שבחתונות צהריים בשעון קיץ, יש לקחת בחשבון גורמים נוספים: "בחתונת צהריים, הטקס עצמו נוטה להיות קצר יותר. יש לכך כמה סיבות: אם הטקס בחוץ, הוא מתקצר כי בדרך כלל חם. בנוסף, השעון הביולוגי גורם לאנשים להיות יותר רעבים בשעות הצהריים. בחתונת ערב שמטבע הדברים מאוחרת יותר, האווירה יותר רגועה ולכן אולי יש יותר מקום להאריך בטקס".
מיקום ההתארגנות קריטי: בפרראס צלמים מדגישים שרצוי שמקום ההתארגנות יהיה במרחק סביר (עד 30 דק' ממקום החתונה) כדי להימנע מבזבוז זמן בנסיעות. הצוות בשבע ברכות מציין שוילת ההתארגנות ממוקמת בנקודה נוחה במרכז הארץ (ראשון לציון), מה שמקל על ההגעה לרוב אולמות האירועים המוכרים.
הכנת העור והשיער מראש: כדי לקבל איפור ושיער מושלמים שיחזיקו כל היום, טליה מציעה להכין את העור והשיער מראש. עור מטופח סופג את האיפור טוב יותר ונראה זוהר וחיוני.
מנו "שומר זמן"- המומחים ממליצים למנות איש קשר או מלווה אחראי שידאג ללוח הזמנים מול הספקים. כך תוכלו להימנע מעיכובים בדברים קטנים ברגעים הלחוצים שלפני החופה.
תכנון טקס ממוקד: אמיר וינד ממליץ לשמור על טקס ממוקד וקצר, במיוחד בחתונות קיץ. טקס החופה שייך בעיקר לחתן ולכלה, ואם רוצים להוסיף נאומים וברכות נוספות יש מספיק זמן לשלב אותם בהמשך. באותו אופן, כדאי גם לשמור על נדרי החתן והכלה קצרים וקולעים.
הכנת בקבוקי מים ומניפות לחופה: המלצה נוספת של אמיר היא להכין 2-3 בקבוקי מים קטנים ומניפות בשולחן עורך הטקס, במיוחד כאשר הטקס מתקיים בחוץ ולפעמים המשפחה ועורכי הטקס מיוזעים וצמאים.
השארת מרווחי ביטחון: לא מומלץ לתכנן לו"ז צפוף מדי. השאירו לפחות 15-30 דקות בין כל חלק משמעותי באירוע.
*לוחות הזמנים עלולים להשתנות על פי הרצונות שלכם (חופת שקיעה, צילומים בשעה מסוימת, מרחק מהאולם וכו') ולכן יש להתייחס אליו כאל מתווה כללי ולקבוע את ה'חוקים' האישיים שלכם על פי ההעדפות שלכם כזוג ובהתייעצות אל מול הספקים.
לסיכום, שעון הקיץ מעניק לכם המתחתנים שעות נוספות של אור טבעי מחמיא, מזג אוויר נוח ואפשרויות מגוונות לצילומים. עם תכנון נכון של לוח הזמנים, תוכלו למקסם את היתרונות ולהנות עד הגג.
זכרו שזה היום המיוחד שלכם - תכננו היטב, השאירו מרווחי זמן ובחרו ספקים שיגרמו לכם להרגיש הכי בנוח. עם תכנון מושכל לפי שעון הקיץ והטיפים המופיעים בכתבה, תצליחו להפיק מהיום הגדול את המיטב. יש לכם עוד שאלות הנוגעות לחתונה בשעון קיץ? מוזמנים להעלות אותן בקהילת המתחתנים שלנו. בהצלחה בתכנון ומזל טוב!