שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
x
מה תאכלו השנה? טרנדים קולינריים בחתונות 2025
בחירת תפריט לחתונה היא כבר מזמן לא רק עניין של טעם אישי – היא הפכה לצעד משמעותי בדרך להעניק לאורחים חוויה קולינרית בלתי נשכחת. בעידן שבו יותר ויותר זוגות בוחרים להוסיף מנות טבעוניות, צמחוניות וללא גלוטן, יש מקום לחשוב גם על הטרנדים האחרונים וגם על ההתאמה לאופי האירוע ולרצון לארח מכל הלב. אילו מנות חדשות כדאי להוסיף לשולחן, מה ישדרג את החוויה, והאם מנות מוכרות כמו חומוס עוד מקומן בחתונות 2025? בכתבה הבאה נצלול לעולם שלם של רעיונות טרנדיים ופרקטיים שישדרגו כל חתונה.
ב-2025, תפריטים מותאמים לאורחים עם דרישות תזונתיות מגוונות הופכים לסטנדרט בחתונות, עם דגש על:
מנות טבעוניות וצמחוניות – יצירתיות במנות צמחוניות וטבעוניות מאפשרת ליהנות ממגוון רב של מרקמים, תבלינים ופרזנטציות, כך שהן מושכות גם כאלו שלא כוללים את עצמם בהעדפות התפריט הללו. גם 'קרניבורים' יהנו מהמנות המקוריות והייחודיות.
מנות ללא גלוטן (לל"ג)– יותר ויותר זוגות משלבים מנות נטולות גלוטן כדי להבטיח שכל אורח ימצא משהו שמתאים לו, הן מטעמי דיאטות והן מטעמי אלרגיות.
טרנדים, גם על הצלחת – השימוש בירקות עונתיים, פרזנטציות עכשוויות ויצירת תחושה של "farm to table" – מהשדה לצלחת – יכול להוסיף לאירוע אווירה ייחודית.
מה צריך לקחת בחשבון בבחירת מנות בחתונה שלכם?
הרכב האורחים- חשוב להתחשב בטעמים, העדפות והרגישויות התזונתיות של האורחים שלכם וכמובן, גם שלכם.
אופי האירוע: התאמת התפריט לאווירת האירוע ולאופי האישי של בני הזוג. אם בחרתם בחתונה בשישי בצהריים, תעדיפו תפריט קליל יותר שמתאים לשעות היום ואם בחרתם להינשא בנוף מדברי, אולי כדאי לבדוק שהתפריט מכיל פרודוקטים תוצרת האזור- כדי להרים את הרמה, הטריות והאווירה הכללית.
עמידה בזמני האירוע: האם המנות יתאימו ללו"ז האירוע? האם הן קלילות מספיק להתחלה וכבדות למסיבה מאוחרת? להגיש סטייק ב-23:00 פחות מתאים, כמו שלהגיש בר סלטים בלבד בקבלת הפנים זה מעט מדי. כדי ליצור חוויה מושלמת עד כמה שניתן, המנות צריכות לשקף את האופי של בני הזוג והאירוע. למשל, אם האירוע קטן ואינטימי, מנות חווייתיות כמו טאפסים קטנים או דוכני מזון יכולים ליצור חיבור אישי בין האורחים.
ההמלצה של קייטרינג 'שיבולים' לבחירת תפריט: "אנו לומדים את הזוג ואת אופי הקהל שלהם ולפי זה מתאימים להם תפריט ותיבול מותאם לפי סוג הקהל. אנו משתדלים מאוד לא להגביל את הבקשות, אלא אם כן זה פוגע בסטנדרט שלנו.
בכל אירוע יש לנו מענה רחב למנות טבעוניות, מנות ילדים, צליאקים ובעלי רגישויות מסוימות, נותנים מענה למי שיש בקשות מעבר כמובן. בדרך כלל באירוע סטנדרטי אנו ממליצים לנסות לקלוע לטעמו של כל הקהל ולבחור אחד מכל סוג: דג, בשר, עוף ומנה צמחונית. באירועים שאנו רואים שהזוג זורם ופתוח לשמוע, אנו מציעים לו לעשות שיחה עם השף והשף מציע לו מנות מיוחדות בהתאם למה שיש בשוק (דגים טריים וכו׳)- בדרך כלל אלו האירועים הכי שווים קולינרית".
"אנו לומדים את הזוג ואת אופי הקהל שלהם ולפי זה מתאימים להם תפריט ותיבול מותאם לפי סוג הקהל". | צילום: לירן מימון | תמונה: שיבולים קייטרינג והפקת אירועים
ההמלצה של אולם וגן האירועים 'הרמוניה בגן' לבחירת התפריט: "אנחנו מתחילים בהבנת הטעם האישי של הזוגות, המגבלות התזונתיות של האורחים, סגנון האירוע והחוויה הקולינרית שהם מעוניינים להעניק. אנו דואגים להציג לזוגות את התמונה של כלל אורחי האירוע, בה צריך לקחת בחשבון גם את 'דודה אסתר' שתחפש את המנות הקלאסיות והמוכרות, אבל גם את החבר של החתן שמרגיש כמו שופט ב'מאסטר שף' ומצפה שכל מנה תהיה מושלמת. חשוב לנו שכל אורח ירגיש שרואים אותו, גם אם יש לו מגבלות מסוימות מבחינת התפריט ולכן אנו דואגים למנות שיתאימו לכל האוכלוסייה- מנות טבעוניות, צמחוניות, לל"ג ומנות עם כשרות מסוימת".
ההמלצה של גן האירועים 'הגבעה' לבחירת התפריט: "אנו ממליצים לבחור מנות שעונות על כל סוגי התפריטים: מנת בשר, דגים, מנה טבעונית ומנה צמחונית. המטרה היא שיהיו אופציות לכל אורח ואורח ולא יהיה מצב בו למישהו יחסר או שלא יוכל לאכול. זהו הקו המנחה שלנו לכל שלבי האירוע- מקבלת הפנים ועד למנות האחרונות".
"המטרה היא שיהיו אופציות לכל אורח ואורח ולא יהיה מצב בו למישהו יחסר או שלא יוכל לאכול". | צילום: תום סיימון | תמונה: הגבעה- גן אירועים
אכן, המנות הנפוצות ביותר הן לא בהכרח המומלצות ביותר. חומוס על השולחנות למשל הוא בחירה שנחשבת "בנאלית" לחתונות גדולות, אך באירועים קטנים, משודרג עם תוספות חדשניות, הוא יכול להיות מדויק.
אולם וגן האירועים 'הרמוניה בגן' מסבירים: "ההמלצה שלנו היא לגוון, אך עם זאת להישאר נאמנים לטעמים המוכרים. ניתן לקחת את המנה הסטנדרטית שהיא סטייק אנטריקוט ולהוסיף לה תוספת מעניינת כמו למשל פולנטת תירס וכמהין. האורחים יעריכו את העובדה שמדובר בטעם מוכר, לצד משהו חדש ומרענן. לקראת 2025, ניכרת מגמה של שימוש בחומרים מקומיים ועונתיים, עם דגש על טאצ'ים אישיים ומנות קטנות המאפשרות חוויה חברתית. הטרנדים משלבים מודרניות וטעמים מסורתיים, כמו סוכריית פילה לברק על מצע עלי גפן וזוקיני, ומאפה שקדי עגל המשלב את המטבח המזרחי. לצד השדרוגים, יש חשיבות לשמירה על טעמים מוכרים. למשל, מנת חומוס קלאסית הופכת לצלחת חומוס מפורק עם טחינה איכותית, גרגירים חמים ופטריות יער – חוויה המשלבת חדשנות, איכות, והשראה מהטעמים המקומיים בצורה מודרנית".
"ההמלצה שלנו היא לגוון, אך עם זאת להישאר נאמנים לטעמים המוכרים". | תמונה: הרמוניה בגן
גם בגן האירועים 'הגבעה' מסכימים על האבחנה בין אירועים של הקהל המזרחי והאשכנזי, ומעדכנים אותנו על טרנדים חדשים ועל מנות שחלפו מן העולם (והאולם): "האבחנה היא לא בדיוק בין אירוע מזרחי לאשכנזי, אבל כן יש עניין של מודה. יש דברים קלאסיים שנשארים תמיד: באירוע מזרחי כנראה יהיה יותר שכיח לפגוש חומוס ופלפלים חריפים על השולחן, ובאירוע אשכנזי כבר לא. אנו רוצים לספק לזוג את מה שהוא רוצה, כל עוד זה מכבד את המקום והאורחים.
המנות השכיחות הן גם המומלצות ביותר. בדרך כלל אנחנו ממליצים והזוג מקבל את ההמלצה כי הוא סומך עלינו ובסוף הטעם מדבר, הזוג מגיע לטעימה ומבין. לפעמים הם מתלבטים בין 2 מנות ואנו עוזרים בהחלטה הסופית. ב-2025, ניתן לראות שהאופנה היא האוכל הנא כדוגמת קרפצ'ו, סביצ'ה וסשימי ובנוסף, המטבח התאילנדי נכנס למטבחי האירועים. יש כמה מנות שחלפו מן העולם, כמו מטבוחה, סלט כרוב מיונז וחומוס שלא נעשה במקום".
קייטרינג 'שיבולים' מוסיפים: "המנות הטרנדיות של היום הם לגמרי דגים נאים, זו מנה שאף פעם לא נמאס ממנה והעיקר שהיא בקלאס ולא מתאמצת מדי. בעינינו, מטבוחה על השולחן זה לגמרי פאסה".
"ב-2025, ניתן לראות שהאופנה היא האוכל הנא כדוגמת קרפצ'ו, סביצ'ה וסשימי". | צילום: איזו צלמים | תמונה: הגבעה- גן אירועים
בסופו של דבר, התפריט שתבחרו יכול להגדיר את חוויית החתונה עבורכם ועבור האורחים שלכם. בבחירת המנות, כדאי לשאוף לשילוב בין עכשווי לקלאסי, בין אישי לקלאסי, ולזכור שהמטרה היא להעניק לאורחים חוויה ייחודית ונעימה. בין אם תבחרו בטעמים מסורתיים או שתהיו אמיצים ותלכו על כיוון קולינרי חדשני, הדרך ללבם של האורחים עוברת באותו רגע שבו הם לוקחים ביס ראשון – וזוכרים אותו גם אחר כך.