שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
x
על השולחן: המנות שהאורחים שלכם לא ישכחו
נסו להיזכר בסיטואציה הבאה: אתם בחתונה של החברים הכי טובים שלכם, נהנים, רוקדים ומסיימים את הערב כשאתם לא עומדים על הרגליים. ביום שאחרי אתם רוצים לכתוב להם הודעה ארוכה ומחמיאה על האירוע, ומתחילים לחשוב על כל הדברים שאהבתם בו. מעבר למחמאות על הדיג'יי, העיצוב והאלכוהול היה לכם חשוב להדגיש עד כמה האוכל היה טעים, ויש לזה סיבה ברורה - הוא אולי הדבר החשוב ביותר לזוג.
האוכל בחתונה הוא אחד מהדברים העיקריים בה, ואין זוג שלא רוצה לדעת שהאוכל בחתונה שלו היה הכי טוב שיש! כדי שהדבר הזה יוכל לקרות, האולמות וגני האירועים חייבים להציע תפריטים מיוחדים, מנות יוצאות דופן וטעמים בלתי נשכחים. דיברנו עם שלושה ספקים מהממים כדי לקבל הצצה קטנה למה שקורה במטבח, ויצאנו עם תיאבון מוגבר וחשק אדיר להיות בחתונה בקרוב. אתם מוזמנים להצטרף אלינו למסע של טעמים, תבלינים וריחות, ואל תאשימו אותנו אם תסיימו את הכתבה הזו מורעבים - אנחנו הזהרנו מראש!
״אתם מוזמנים להצטרף אלינו למסע של טעמים, תבלינים וריחות, ואל תאשימו אותנו אם תסיימו את הכתבה הזו מורעבים״ | תמונה: Pop and Pope events
מפגש עילאי בין מטבחים
יש תפריטים ויש תפריטים, אבל מה שבטוח הוא שחלקם נצמדים למוכר והידוע, וחלקם פורצים גבולות כדי להגיע למנעד חדש של טעמים ומראות. אולמות אירועים שמוכנים לצאת מהקופסה ולשבור את תקרות הזכוכית שנבנו מעל ההגדרה "אוכל של אירועים", ימצאו את עצמם נפתחים לעולמות חדשים ויצליחו לספק לאורחים חוויה קולינרית יוצאת דופן, מיוחדת ושונה.
״אולמות אירועים שמוכנים לצאת מהקופסה ימצאו את עצמם נפתחים לעולמות חדשים ויצליחו לספק לאורחים חוויה קולינרית יוצאת דופן, מיוחדת ושונה״ | תמונה: Pop and Pope events
זה בדיוק מה שקורה במטבח של Pop And Pope שבתל אביב, ומהמקום מספרים לנו קצת על השף, ההשראות והטעמים: "על האוכל אצלנו אחראי שף שחף שבתאי - שף בינלאומי, השף של חברת 'אל-על', ומבשל במספר לא מבוטל של מסעדות בחו"ל - משנגחאי דרך מרוקו ועד אנגליה. רוב האנשים קצת סקפטיים לגבי האוכל שמוגש באירועים, אבל אצלנו השף מביא את העולם הקולינרי המודרני לתוך הצלחת כדי לייצר ביסים מושלמים. המסעדה שלנו היא שם דבר היום בעולם הקולינריה, ואולם האירועים צמוד אליה. האוכל שאנחנו מגישים משלב בין פיוז'ן אסיאתי לבין טעמים איטלקיים, ישראליים וים תיכוניים. הרבה מחומרי הגלם שלנו מיובאים מהולנד, כולל מחיות שמיוצרות במיוחד בשבילנו וירקות טריים שקשה להשיג בארץ. כל חומרי הגלם שלנו מטופלים בצורה מוקפדת ביותר, ועוברים תהליכים מאוד מורכבים עד שהם הופכים למנה אחת מוגמרת. השילובים המיוחדים מאפיינים מאוד את המנות שלנו, ואנחנו מביאים באמצעותם את תרבות האוכל החדשה יחד עם היד של השף עד לצלחת".
״אצלנו השף מביא את העולם הקולינרי המודרני לתוך הצלחת כדי לייצר ביסים מושלמים״ | תמונה: Pop and Pope events
המנות הבולטות ביותר במקום הן מנות שכל אורח ואורחת שטועמים אותן פשוט מתאהבים בהן במקום: "שלוש מהמנות הבולטות שלנו הן סרירצ'ה טונה - טרטר טונה שמוגש בפרזנטציה מאוד מיוחדת, עם מיסו, יוזו, רוטב סרירצ'ה של תפוחי עץ וג'ינגר, קרם אבוקדו, עירית קצוצה ופאפא דאם - טורטיה שאנחנו מטגנים במקום ועשויה מחומוס; צלעות טלה בייבי מוגשות עם גראטן תפוחי אדמה, טימין ורוטב ברביקיו סיני שאנחנו מייבאים לארץ במיוחד; פילה מיניון מוגש עם יין פורט, רוטב מיסו, פטריות פורצ'יני וגזרי גינה, שיושבים על מצע מחית תפוחי אדמה בשילוב כמהין. פשוט מנות חלומיות. באופן כללי, התפריט אצלנו עובר התאמה אישית לאירוע ביחד עם הזוג והשף שלנו. לדוגמה, אם באירוע מסוים הקהל הוא אמריקאי ורוצים להגיש לו אוכל ארצישראלי - אנחנו עושים מחבתות גדולות עם שוקי טלה קטנים ומג'דרה, או ספיישל קבלת פנים של קובה עבודת יד. המטרה שלנו היא לספר סיפור בצורה הכי מודרנית ועדכנית שיש, ולשלב בין עולמות שכל האורחים יכולים להתחבר אליהם".
״המטרה שלנו היא לספר סיפור בצורה הכי מודרנית ועדכנית שיש, ולשלב בין עולמות שכל האורחים יכולים להתחבר אליהם״ | תמונה: Pop and Pope events
כשחומרי הגלם הם מנת הדגל בעצמם
אוכל טוב יכול להיות מיוצר אך ורק מחומרי גלם טובים, ולכן הדגש על הטריות חייב להיות מרכזי ובולט. יותר ויותר אולמות וגני אירועים נוטים לכיוון חומרי הגלם הטריים, האיכותיים והמקומיים, כדי לשמור על רמת בישול גבוהה שאין עליה כל עוררין.
בגן האירועים "גארדן הוטל" שבחיפה חומרי הגלם הם גולת הכותרת, כמו שצוות המקום מספר לנו: "אנחנו עובדים אך ורק עם חומרי גלם טריים, בין אם זה פילה בקר טרי, דגים טריים או ירקות מובחרים. מבחינתנו חומרי הגלם הם אלו שעומדים במרכז כל מנה, והם אלו שהופכים אותה למה שהיא - מצולחתת יפה, טעימה וכזו שנחרטת בזיכרון".
״מבחינתנו חומרי הגלם הם אלו שעומדים במרכז כל מנה, והם אלו שהופכים אותה למה שהיא - מצולחתת יפה, טעימה וכזו שנחרטת בזיכרון״ | תמונה: גארדן הוטל | Garden Hotel
במקום תוכלו למצוא מנות מקומיות בשילוב מנות שמגיעות ממרחקים, כך שגם אתם וגם האורחים שלכם תוכלו ליהנות ממטעמים מוכרים בשילוב עם מטעמים חדשים ומרעננים: "אנחנו יודעים שהקהל הישראלי אוהב מאוד פילה בקר, ולכן אחת המנות הבולטות שלנו היא פילה בקר עם קונפי בצלי שאלוט שמוגשים יחד בצלחות רטרו. זו מנה מהממת שכמעט ואין אורח או אורחת שמוותרים עליה, ובמרכזה נמצא כמובן הבקר הטרי והאיכותי שלנו. יש לנו מנת שווארמה של מוסר ים טרי - אנחנו לוקחים מיני פיתה וממלאים אותה בטחינה, עמבה, סלט עגבניות חריפות ושווארמת הדג המתובלת שלנו. ביחד מתקבל ביס באמת חד פעמי. לצד המנות המקומיות האלו קיימות גם מנות כמו לחמניות באן, שאמנם מגיעות אלינו מאיזור המזרח אבל הקהל הישראלי כבר מזמן התאהב בטעמים שלהן".
״במקום תוכלו למצוא מנות מקומיות בשילוב מנות שמגיעות ממרחקים, כך שגם אתם וגם האורחים שלכם תוכלו ליהנות ממטעמים מוכרים בשילוב עם מטעמים חדשים ומרעננים״ | תמונה: גארדן הוטל | Garden Hotel
ומה עם קצת מתוק לנשמה?
החלק הסוגר של האירוע הוא כמובן הקינוחים, וגם כאן ניתן למצוא קשת רחבה מאוד של טעמים מתוקים שניתן לשלב באירוע. בין מקרונים, עוגיות ומגוון מוסים נמצאים גם קינוחים משודרגים, מיוחדים ומפתיעים, שיכולים לבוא בטוב בחלק שבו כולם מחפשים את הביס המתוק שלהם.
״בין מקרונים, עוגיות ומגוון מוסים נמצאים גם קינוחים משודרגים, מיוחדים ומפתיעים, שיכולים לבוא בטוב בחלק שבו כולם מחפשים את הביס המתוק שלהם״ | תמונה: מלבי סטיישן
אנשי הצוות של "מלבי סטיישן" הבינו שמלבי טוב יכול לעשות את ההבדל בין קינוח בינוני לבין קינוח שהאורחים יעופו עליו, ויצרו כמה סוגי מלביז בטעמים שרק תרצו לחזור אליהם שוב ושוב: "המנה שכולם אוהבים היא המלבי הקלאסי, שמגיע עם מי ורדים ותערובת עשירה מאוד של בוטנים ואגוזים. למי שמוכן להעיז קצת יותר אנחנו מציעים טעמים מגניבים מאוד של מלביז. למשל, יש לנו מלבי אלכוהולי עם רוטב טופי ג'יימסון ומעל תוספת של פופקורן מקורמל מלוח, יש לנו מלבי תמרהינדי עם פיסטוק וחלווה שהרבה אנשים מאוד אוהבים אותו, ובכל פעם אנחנו מחדשים את התפריט עם מלבי מתחלף בליווי רטבים מעניינים, כמו לימונדה-ערק, מלבי אוריאו עם רוטב שוקולד ועוד".
״יש לנו מלבי אלכוהולי עם רוטב טופי ג'יימסון ומעל תוספת של פופקורן מקורמל מלוח״ | תמונה: מלבי סטיישן
המלבי הוא לא רק מלבי - הוא עולם שלם של טעמים שמאחוריהם עומדת חשיבה מרובה: "הייחודיות שלנו היא להפתיע עם טעמים שאנשים אף פעם לא טעמו. המלבי הוא קינוח מאוד פשוט, אבל כדי שהוא באמת יצא טעים צריך לדעת לעשות אותו ממש טוב. מי שיצר את המלבי שלנו הוא שף קונדיטור שהשקיע הרבה מאוד זמן ועבודה כדי לפתח את המלבי, הרטבים והתוספות, וחושב כל הזמן איך להגיע לשילובים יצירתיים, מרקמים שעושים נעים בפה, באלאנס הגיוני למתיקות של המלבי ועוד. בסופו של דבר, המטרה שלנו היא להגיש קינוח עדין וקר שמרענן את הפה בזמן החתונה, לצד האלכוהול, האווירה והאנרגיות של האירוע".
״המלבי הוא קינוח מאוד פשוט, אבל כדי שהוא באמת יצא טעים צריך לדעת לעשות אותו ממש טוב״ | תמונה: מלבי סטיישן
אז איזה אוכל תבחרו להגיש בחתונה שלכם?
אין ספק שאספנו לכם כאן כמה מההשראות הקולינריות הכי טובות שיש, כך שעכשיו אתם יודעים בדיוק לאן לכוון גם את תפריט החתונה שלכם. היות והאוכל עומד לתפוס חלק מרכזי כל כך באירוע, אנחנו מציעים לכם לבדוק את תפריטי האולמות וגני האירועים כמה שיותר מראש, ולוודא שאתם מתחברים לסגנון והמבחר. לא פחות חשוב מזה, אחרי כל הבחירות וסגירת הקצוות אל תשכחו להגיע גם לטעימות! רק ככה תוכלו לחוות בעצמכם את המנות שעליהן קראתם בתפריט, ולהבטיח שהאוכל באירוע שלכם עומד להיות מושלם.