את הדרכת הכלות עשיתי אצל מיכל, מרחק 10 דקות נסיעה מביתי. נפגשנו בזמן שהתאים לי, ב-8 בערב, על כיבוד מאפה בית, וילדים נרדמים ברקע. ניהלנו שיחה פתוחה ונעימה על החיים בכלל ועל זוגיות בפרט. הרגשתי כאילו אנחנו שתי מכרות, שחולקות אחת עם השנייה סיפורים מחייהן. לא היתה הטפה, ולא נזיפה, ולא התנשאות בנוסח "הדרך שלי נכונה יותר". היה ניסיון להציג את הדברים כפי שהיא רואה אותם וחווה אותם, ואת הטוב והיופי שנושא טהרת המשפחה הכניס לחייה.
לקראת חצות שמנו לב פתאום לשעה, ונפרדנו. חזרתי הביתה עם המון מחשבות, ועם תובנות חדשות, ורצון גדול להתנסות, ולו פעם אחת, בחוויית הטבילה במקווה.
בזכות השיחה עם מיכל, ובזכות הפתיחות שלי לחוויה ממקום רוחני, הטבילה במקווה היתה חוויה מדהימה עבורי. נהניתי מכל רגע, וחזרתי הביתה שלווה וזורחת. שמחה על שהחלטתי ללכת לבד בלי מלוות, על שנתתי לעצמי זמן באמבטיה בשקט לפני הפגישה על הבלנית, ועל שאיפשרתי לברכות שבהן היא ברכה אותי לגעת בי, בלי להירתע מהמלל הדוסי שעטף את הכוונות הטובות.
כחודש לפני החתונה קיבלנו את שמו של הרב שנבחר עבורנו, הרב יהודה ישרים, רב הישוב לפיד. נפגשנו עימו בביתו לכשעה וחצי, על כוס קפה ועוגה, ועברנו על מהלך הטקס. הרב הציג בפנינו את המהלך הבסיסי של הדברים, וגם אפשרויות רבות לתוספות, שינויים וגיוון. הוא קיבל בשמחה את בקשתנו לשתף בני משפחה באמירת שבע הברכות. כשביקשנו להשתמש בגביע כסף שבעלי קיבל לברית המילה שלו, הוא עזר לנו לסדר את כל מה שנדרש מבחינת ההלכה כדי שזה יתאפשר, מתוך הבנת החשיבות עבורנו.
ביום החתונה הרב הגיע כ-10 דקות לפני הזמן שנקבע, ובחיוך ובנועם הוביל את טקס חתימת הכתובה.
בזמן ההליכה לחופה השל ששימש לכיסוי המחשוף נפל, והרב ביקש מאימי לכסות אותי מחדש בצורה נעימה שלא גרמה למבוכה.
הנחייתו את החופה היתה מלאה בהומור, ותאמה במדויק את מה שסיכמנו עליו. הוא היה כל כך מקסים וקליל ונעים, שחלק מהאורחים היו בטוחים שהוא רב רפורמי...
אבי דאג לבדוק עם הרב יום-יומיים לפני האירוע איך הוא מגיע למקום (ברכבו הפרטי), ודאג להעביר לו בתום החופה את החזר הנסיעות. הרב לא בדק כמה יש במעטפה, ומעולם לא החליף איתנו מילה על כסף.
קראתי את הביקורות האחרות על צהר. אני מסכימה שיש קשיים בירוקראטיים שונים שבהחלט עלולים לגרום לתקלות לא נעימות. אני סבורה שהדבר נובע מעומס גדול, וממיעוט תקציבים. האנשים המרכיבים את הארגון הזה, כולל אחרונת המזכירות, הם בעלי נשמה גדולה, ותחושת שליחות – לגרום לכך שכמה שיותר יהודים יבחרו בנישואים יהודיים.
אני מקווה שהתשלום הצנוע שהם מבקשים כעת, יתרום לתגבור כוח האדם במשרד, ולשיפור השירות. בינינו - רובנו שופכים כל כך הרבה כסף על החתונה. מדוע השרות הנפלא שלהם לא ראוי לתמורה?