במקור חשבתי לשכפל שמלה שיש לי בארון בבד לבן ולסגור את כל העניין. חשבתי שזה לא סביר להוציא 8000 שקל במינימום על שמלה שלובשים 6 שעות ברוטו, ועל הדרך גם לקבל יחס תוקפני ומתנשא בסלוני הכלה בדיזנגוף. אבל חברה הפצירה בי "לפחות לנסות" למדוד דברים כאלו, ומקסימום ללכת לתופרת ולהכין משהו דומה, שהוא קצת יותר משמלה פשוטה שאפשר ללכת איתה למסיבת שבועות.
הסכמתי לנסות, אבל לא יכולתי להביא את עצמי לדיזנגוף. אז חיפשתי מעצבות שמלות מחוץ לתל אביב עם המלצות טובות, וכך הגעתי ליעל.
יעל נתנה מבט והחליפה כמה מילים, ושלפה שמלה יפה מאוד ומאוד "כלתית". האנטי שלי קפץ מיד (אני? במחוך?!), אבל אחותי הכניסה לי מרפק, אז הסכמתי למדוד. אין מה לומר, זה נראה נהדר. הגזרה היתה מושלמת בשביל מבנה הגוף שלי, והפתעתי מכמה שהמחוך היה לי נעים ולא גרם לי להיראות כמו פרחה.
ואז יעל הכריזה ששמנת תהיה לי נכונה יותר, ושלפה שמלה בגזרה כמעט זהה, עם תחרה מהממת עם רקמה כסופה, ובד שמנת מקסים. הקומבינציה הוגדרה על ידי אחותי כ"שמלת ערב מהטיטאניק". זה מאוד התאים לאופי של האירוע שניסינו ליצור (חתונה כמו של פעם, לא טיטאניק), והתחלתי להתבלבל. הרי באתי רק כדי לצאת ידי חובה.
יעל התאזרה בסבלנות ובנועם האופייניים לה, גם כשביקשתי לבוא למדוד שוב עם חברה ואחות נוספת, וגם כשביקשתי עוד יומיים כדי להיות שלמה עם ההחלטה.
התיקונים בוצעו בנחת ובנועם, יעל ייעצה לי לגבי תכשיטים ותסרוקת, ואפילו עמדה בגבורה במדידה שאליה הבאתי את אמא שלי (אני קצת פחות).
הכל היה כפי שסוכם, ללא הפתעות, ללא לחצים.
השמלה קצרה מחמאות בלי סוף, ומה שיותר חשוב – הרגשתי בה כלה, חגיגית, יפה, סקסית והכי חשוב – אני....