האוכל באירועים הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה, ולעיתים קרובות הוא מה שהאורחים זוכרים הכי טוב. מאחורי כל מנה מעוררת תיאבון עומד שף מוכשר שמשקיע את נשמתו ביצירת חוויה קולינרית יוצאת דופן. בכתבה הזו, נגלה מי הם השפים שמביאים את הקסם לגני ואולמות האירועים, ונשמע על המסע המרתק שלהם לעולם הקולינריה.
מי אני: שמי חן, בן 42, מתגורר בבאר יעקב. נשוי לעינת ואבא למילא, יהל וניל.
וותק במקצוע: מעל ל-20 שנה.
אני אוהב את העבודה שלי, בעיקר בגלל שהעבודה במטבח מאפשרת לי לבטא את היצירתיות שלי דרך המנות שאני יוצר, לשלב טעמים חדשים ולהתנסות בטכניקות בישול חדשניות. בנוסף, אני זוכה לראות את התגובה המיידית של האורחים ואת החיוך על פניהם שמספק לי את תחושת הסיפוק העצומה ביותר.
התחלתי את דרכי בגיל צעיר, כשצפיתי באמא וסבתא שלי מבשלות. הריחות המופלאים של התבשילים הביתיים, הצבעים של הירקות והפירות והטעמים הנפלאים שיצאו מהמזווה המשפחתי, הדליקו בי תשוקה בלתי מוסברת לבישול. בגיל 16 התחלתי לעבוד בבית קפה. העבודה הקשה, הלחץ והקצב המהיר במטבח לא הפחידו אותי ורק הכניסו בי מרץ להמשיך ולהתקדם. ניהלתי במהלך חיי רשת בתי קפה מוכרת מאוד בישראל וזה נתן לי את הניסיון לעבוד בכל סוגי המטבחים.
המנה שאני הכי אוהב להכין: מנת הקוסקוס בשר ראש שלי היא ללא ספק אחת המנות שאני הכי אוהב להכין, אין כמו לחבר את הטעמים והמרקמים שלה במטבח שלי.
המנה המפורסמת ביותר במטבח שלי: מנת הפטה כבד עוף, ללא ספק מנת הדגל שלי.
הרגע הכי מרגש בחתונה בעיניי: זה לא רגע אחד, אלא תהליך שאני עובר עם כל זוג וזוג בצורה כיפיית ופרטנית, מרגע הטעימות ועד שלב בחירת התפריט המיוחד שלהם.
בחופשים אני מבשל או שאני נח ומבשלים לי? בחופשות משפחתיות אני משתדל להיות עם המשפחה ולטעום את המטעמים המגוונים שלהם, אך יש גם חופשות בהם אני מתגעגע לבישול ורוצה את חוות דעתם של משפחתי הקרובה על המנות המיוחדות שלי.
אני אוהב את העבודה שלי בעיקר בגלל שאני אוהב את הרגע הזה, שבו מדברים על האירוע גם אחרי שהוא נגמר ונזכרים בטעמים. המשפט האהוב עליי הוא 'אף פעם לא אכלתי אוכל ברמה הזאת'.
התחלתי את דרכי כמלצר באולם אירועים ונסחפתי אחרי האדרנלין שקיים באירוע.
המנה המפורסמת ביותר במטבח שלי: סטייק על גחלים במידה הנכונה, אנשים משתגעים מזה.
הרגע הכי מרגש בחתונה בעיניי: היום שאחריי, כשהחתן והכלה לא מפסיקים לברך אותי ואת ילדיי
בחופשים אני מבשל או שאני נח ומבשלים לי? אין יותר מדי חופשים, אבל כשיש - רק אוכל של אמא!
"אני אוהב את הרגע הזה, שבו מדברים על האירוע גם אחרי שהוא נגמר ונזכרים בטעמים". | תמונה: אטורה- בית לאירועים
וותק במקצוע: 20 שנה. גדלתי במשפחה של מסעדנים ובשלנים ותמיד נשמתי את המטבח. כבר מגיל קטן הייתה קיימת בי הסקרנות, התאווה והיצר שצריך במקצוע הזה.
אני אוהב את העבודה שלי בעיקר בגלל שאוכל מבחינתי הוא לא צורך אלא הנאה, תשוקה ומקום לכנס אנשים, למזג תרבויות וליצור חיבור בין עולמות.
התחלתי את דרכי בילדות, מהמסעדה של סבא שלי. בהתחלה עבדתי בעיר אילת, שם למעשה התחלתי לגעת באוכל באופן מקצועי ופרצה בי ההשראה ליצור.
המנה שאני הכי אוהב להכין: מנות דגים.
המנה המפורסמת ביותר במטבח שלי: מגנום פטה כבד.
הרגע הכי מרגש בחתונה בעיניי: לדעתי החופה הוא הרגע המרגש ביותר באירוע.
בחופשים אני מבשל או שאני נח ומבשלים לי? בכל מצב, אני מבשל לכולם.
"אוכל מבחינתי הוא לא צורך אלא הנאה, תשוקה ומקום לכנס אנשים, למזג תרבויות וליצור חיבור בין עולמות" | צילום: אנטוני | תמונה: השף אלעד לוי, ארטיסטה- אולם אירועים
כשאנחנו נהנים ממנה מושלמת באירוע, קל לשכוח את העבודה הקשה והכישרון העצום שמושקעים בהכנתה. השפים שמאחורי גני ואולמות האירועים משקיעים את כל מרצם ותשוקתם כדי להבטיח שהאוכל יהיה חוויה קולינרית יוצאת דופן. בזכותם, כל אירוע הופך לחגיגה של טעמים וריחות שמותירים רושם בל יימחה על האורחים.
בפעם הבאה שאתם נהנים מארוחה באירוע מיוחד, זכרו את השפים המדהימים שהפכו את החוויה הזו לאפשרית.