היום רוב האולמות וגני האירועים מציעים לזוגות שלהם גם קייטרינג.
בחלק מהמקומות מדובר בקייטרינג או במטבח הבית. המשמעות היא שהבעלים של המקום הוא גם הבעלים של הקייטרינג. לרוב קייטרינג כזה יגיע בעיסקת חבילה עם שאר שירותי המקום, ולא תוכלו לבחור קייטרינג אחר.
לעומת זאת יש מקומות שעובדים עם חברת קייטרינג חיצונית בשיתוף פעולה. החברה מספקת למקום שירותי הסעדה באופן קבוע, אך לא באופן בלעדי. המשמעות היא שתוכלו לבחור גם שלא לשכור את שירותי הקייטרינג שהמקום מציע ולבחור בחברת קייטרינג לטעמכם.
יש מקומות שלא יתנו לכם לבחור כל קייטרינג שתרצו ותהיו מוגבלים לקרטריונים מסויימים (כשרות למשל). לאולם או לגן יש צד בהחלטה איזה קייטרינג יכול לתת שירות במקום. לפני שאתם סוגרים, חשוב שתבדקו עם המקום שהקייטרינג בו אתם מעוניינים עומד בכל הסטנדרטים שלו.
למקומות שאין בבעלותם קייטרינג, לא תמיד יהיה ציוד. לרוב, חברות קייטרינג לאירועים מקימות מטבח בשטח, דואגות לכלי הגשה ולעיתים גם לכלי אוכל. חשוב לבדוק מה המקום מספק ומה חברת הקייטרינג מספקת על מנת שלא תשארו ללא ציוד חיוני.
לפני שאתם סוגרים עם הקייטרינג בדקו אילו סוגי הגשה הוא מציע. לא כל קייטרינג מציע את כל סוגי ההגשה. יש לא מעט שמציעים רק בופה פשוט כי הם לא ערוכים להגשה לשולחן. חשוב שלא תמצאו את עצמכם עם קייטרינג שלא עובד עם צורת ההגשה שאתם רוצים.
הרוב המוחלט של הזוגות בוחר קייטרינג בשרי לחתונה. אמנם יש כאלה שבוחרים להגיש קייטרינג חלבי או צמחוני, אך הם לא רבים, ולרוב מתאימים את הקייטרינג לאופי האירוע (חתונה ביום שישי צהריים, חתונת קונספט כזה או אחר).
בכל קייטרינג שלא תבחרו - של המקום, חיצוני, בשרי, חלבי, צמחוני - תצטרכו לבחור את המנות שירכיבו לכם את התפריט, וכדי לבחור תצטרכו לטעום. הטעימות הן החלק הכיפי בכל הסיפור וכדי לעשות אותן נכון אנחנו ממליצים לכם לקרוא את 9 דברים שאתם חייבים לדעת לפני שאתם הולכים לערב טעימות.
בר לחתונה הוא קטגוריה בפני עצמה. מדובר בעניין קצת יותר מורכב, אבל בגדול:
יש מקומות שאין בהם שירותי בר ותצטרכו מלכתחילה לשכור שירותי בר חיצוניים, יש מקומות שיספקו לכם שירותי בר אבל יספקו משקאות מתוצרת הארץ בלבד (במידה ותרצו משקאות מתוצרת חוץ תצטרכו להביא אותם בעצמכם) ויש מקומות שיש להם ברים שכוללים הכל ותהיו מחוייבים להשתמש בהם (לא תוכלו להביא שירותי בר חיצוניים או אלכוהול חיצוני).
בנוסף, יש מקומות בהם ניתן לעשות הכל - להביא בר על פי בחירתכם, להשתמש בבר המקום, לבחור בחבילת אלכוהול כזאת או אחרת וכו'. למידע מפורט יותר, הציצו במדריך אלכוהול לחתונה.
במידה והלכתם על קייטרינג או בר מסויימים ואתם מרגשים שמשהו חסר (או שסתם בא לכם תוספות מגניבות), תוכלו לשכור דוכנים חיצוניים. מה למשל? בר קוקטיילים (שאינו תלוי בבר במקום), דוכני אפטר-פרטי כאלה ואחרים (פיצה, המבורגר, יוגורט, פנקייק, שיערות סבתא והרשימה עוד ארוכה ארוכה).
לפני שאתם סוגרים בדקו עם המקום שהדוכן/ אטרקציה עומדים בקריטריונים (כשרות, רישיון וכו').
וודאו שמדובר באטרקציה שלא מושכת אנשים מחוץ לרחבה, כזאת שמספקת מנות שקל להחזיק ביד אחת. הדגש פה הוא על עמדות האפטר-פארטי - נסו למקם את הדוכן בצורה נגישה לרוקדים ברחבת הריקודים (אתם הרי לא רוצים שהרחבה תתרוקן). תאמו עם המפעילים שהם ערוכים לכמות אנשים גדולה על מנת שלא ליצור תור שמוציא את האנשים מווייב הריקודים. בסופו של דבר אתם רוצים שהאורחים שלכם ירקדו ויחגגו ולא שהם ימשכו חלילה לכיוון היציאה (מה שנכון גם לגבי הקינוחים).