שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
x
מסורות חתונה מכל בעולם
לכל מדינה וכל עם מסורות משלהם. אנחנו מכירים אוכל מסורתי, לבוש אותנטי מנהגי חגים שונים מכל העולם. ומה לגבי חתונות? אמנם כל מדינה, עדה ושבט חוגגים את ברית הנישואין, אבל בכל מקום עושים את זה קצת אחרת. ליקטנו עבורכם כמה מהמסורות המיוחדות ביותר (שלא לומר המוזרות) בעולם.
מה היית אומרת אם בעלך הטרי היה מוריד ממך את הביריות ומלביש אותן לירכיה של החברה הכי טובה שלך? בארגנטינה זהו מנהג שמשמעותו סגולה למציאת חתן. השאלה מי צריכה למצוא חתן אחרי אקט כזה, החברה או הכלה?...
ביפן נוהגים החתן, הכלה וההורים משני הצדדים לבצע טקס שנקרא San San Kudo (שלוש שלוש תשע). המשתתפים בטקס שותים כל אחד שלוש לגימות סאקה מכל אחת משלוש הכוסות שמונחות לפניהם, ובסך הכל תשע לגימות. המספר תשע מסמל מזל טוב בתרבות היפנית ואמור לסייע לזוג לעמוד מול הפגמים האנושיים: שנאה, תשוקה ובורות. ומה לגבי המספר שלוש? המספר מייצג את שלושת הזוגות שמשתתפים בטקס ואת שלושת הפגמים האנושיים שהזכרנו.
מסתבר שאווזים נשארים כל חייהם עם אותם בני/ בנות זוג ובקוריאה נחשבים סמל לנאמנות. לכן, החתנים הקוראנים נוהגים להעניק לחמותם אווז עץ במתנה, על מנת לסמל את נאמנותם לכלה. מתנה שימושית מאוד.
לאיטלקים יש הרבה אמונות טפלות. אחת מהן היא שביום שישי נוצרות רוחות רעות. לכן, כמעט ואין חתונות איטלקיות בימי שישי נוטפי המזל הרע. דווקא יום ראשון מסמל פוריות ושפע והוא המועדף על האיטלקים כיום לחתונה.
לסקוטים יש מנהג מעניין שלא בטוח שהייתן רוצות לאמץ. לפני החתונה, נהוג לתפוס רגע בו הכלה לא מוכנה (כאשר היא נמצאת במקום פומבי) ואז לשפוך עליה דליים מלאים בכל טוב- רסק עגבניות, שמן, חלב, ביצים, וכדי שהכל ידבק טוב טוב, גם קמח. כנראה שמהחוויה הזאת נשארות לא רק תמונות, אלא גושים של ג'יפה שתקועים בשיער לנצח נצחים.
מהנדי (MEHENDI), טקס החינה ההודי, הוא טקס יצירתי במיוחד בו נפגשות הנשים יום לפני החתונה ומציירות זו על זו דוגמאות פטלטלות מרהיבות ביופיין. הציורים האלו מסמלים את הקשר העמוק שבין גבר ואישה.
גם בפולין ישנו מנהג לרקוד עם כסף. בריקוד האחרון בחתונה, "ריקוד הכלה", כל האורחים רוקדים עם הכלה ונותנים לה שטרות כסף. הראשון שרוקד עם הכלה הוא אביה והאחרון הוא בעלה הטרי. נהוג שהבעל מרוקן את כל ארנקו במעמד הזה ואת הכסף אוספים בני המשפחה בסינר לבן. כנראה שבפולין לא שמעו על תיבת צ'קים...
ממש כמו בימי הולדת של ילדים, ברוסיה נהוג לשחק משחקי חברה בקבלת הפנים. נשמע מוזר? בעניינו זה דווקא נשמע ממש נחמד! בני הזוג מתאמנים לקראת העתיד ומתחרים מי מהם ילביש חיתול או בגד לבובת תינוק הכי מהר, האורחים מהמרים על מן התינוק הראשון שיוולד לזוג על ידי כך שהם מניחים כסף על צלחת כחולה או ורודה, אבל הכי אהבנו את משחק המבואים בו החתן והכלה מתחבאים בעוד זוג מתחזה מחליף אותם בקבלת הפנים. מעניין מה קורה אם הם מתחבאים טוב מדי...
קערת איחוד - אוסטרליה
במהלך טקס החתונה האוסטרלי, האורחים נוהגים להחזיק כל אחד אבן. את האבנים הם מניחים בקערה כבדה לאחר הטקס, אותה לוקח הזוג הביתה. הקערה עם האבנים נועדה להזכיר לזוג את האנשים הרבים שליוו, תמכו ועטפו אותם בעת טקס החתונה. אחלה מזכרת.
טוב, את המנהג הזה אנחנו מכירים מסדרות וסרטים אמריקאיים אבל רובנו לא יודעים שהוא מסמל מזל. על הכלה לדאוג להביא את המזל על ידי כך שהיא דואגת למשהו ישן, משהו חדש, משהו שאול ומשהו כחול שילוו אותה ביום החתונה.
החתונה נגמרה ואפשר לחזור לאכול. המצרים לוקחים את זה צעד אחד קדימה ובעצם מעניקים לחתן ולכלה שבוע חופש מבישולים. המשפחה של הכלה נוהגת לדאוג לאוכל עבור הזוג הטרי במשך השבוע הראשון לאחר החתונה, וזה כדי שבני הזוג יוכלו להנות אחד עם השני מבלי לדאוג לשום דבר. הכי מגניב להתחתן עם בת של שף.