שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
x
ביג אין ג'פן: מנהגי החתונה המדהימים ביותר ביפן
אם אתם בונים את החתונה שלכם כך שהיא תשלב בתוכה את ההורים בצורה משמעותית, יש לכם הרבה במשותף עם התרבות היפנית של חתונות (ובכלל). בחתונה היפנית המסורתית מדובר בבני הזוג ובהורים של בני הזוג, כמעט כמקשה אחת. רוב הטקסים והמנהגים כוללים את בני הזוג... ואת ההורים של שני בני הזוג. הנה כמה מהיפים והמדהימים שבהם
חתונה יפנית יכולה להיות שינטו, נוצרית, בודהיסטית או חילונית
כל זוג בוחר את סגנון טקס החתונה שהוא רוצה לעצמו, כך שהטקסים יכולים להיות שונים מאוד בהתאם לדת של הזוג ולרמת הדתיות או החילוניות שלהם. כיום, הטקס היפני המסורתי הוא לרוב שינטו, מבוצע על ידי כומר שינטו ונערך במקדש. הטקס עצמו הוא רשמי ופרטי ביותר, עם המשפחה הקרובה וכמה אורחים מיוחדים בלבד.
חתונה יפנית - דתית או חילונית, ובהתאם לדתות השונות
נגד שנאה, תשוקה ובורות
המנהג היפני שנקרא "סאן סאן קודו" (SAN SAN KUDO) נושא את המשמעות המילולית 'שלוש שלוש תשע' ומשמעות סמלית אדירה בתרבות היפנית. בטקס משתתפים החתן, הכלה וההורים משני הצדדים. כל אחד מהמשתתפים שותה 3 לגימות של סאקה מכל אחת משלוש הכוסות שמונחות לפניהם. שלוש הלגימות הראשונות מייצגות את שלושת הזוגות – החתן והכלה ושני זוגות ההורים. שלוש הלגימות השניות מייצגות את הפגמים האנושים – שנאה, תשוקה ובורות. KU, הוא המספר 9, הוא מספר מזל בתרבות היפנית, ומטרת 9 הלגימות היא לעמוד בפני 3 הפגמים האנושיים הללו ולהתנגד להם.
ציפור העגורן נחשבת סמל לשפע ואריכות ימים. לכן, בחתונה יפנית מסורתית, מקפלים 1,001 עגורי אוריגאמי כדי להביא לזוג מזל, אריכות ימים, שפע ושלווה לחיי הנישואין הטריים שלהם.
לכלה היפנית יש באופן מסורתי שני אאוטפיטים אותם היא לובשת במהלך החתונה: הראשון נקרא שירו (SHIRO) והוא קימונו לבן אותו היא לובשת במהלך טקס הנישואין. השני הוא קימונו הנקרא אוצ'יקאקה (UCHIKAKE) – קימונו עשוי משי המכוסה הדפסים של רקמה בחוטי זהב, פרחים ועגורים, כשכבה עליונה לקימונו הרגיל, אותו היא לובשת בקבלת הפנים. שיער הכלה אסוף לאחור. האקססוריז המסורתיים של הכלה כוללים תיק קטן שנקרא האקוסקו, חרב קטנה בתיבה הנקראת קאייקן, ומניפה שהיא עונדת על חגורה כסמל לחיים ועתיד מאושרים.
בחתונה היפנית ישנה הימנעות מוחלטת מהספרה ארבע, בכל מובן שרק אפשר לדמיין: החל מכמות המנות הזהות שמוגשות בה ועד לכל פרט אחר בחתונה. הסיבה לבהלה מהמספר 4 היא שבתרבות היפנית מספר זה מסמל מוות. אז אם אתם מתארחים בחתונה יפנית, היינו נמענים מלהגיד את הספרה 4 – בכל מחיר...
סושי אמיתי
קבלת הפנים של החתונה מתחילה בנאומים וברכות של חברים ועמיתים לעבודה לזוג הטרי. המטבח בדרך כלל נע בין צרפתי לסיני או יפני או משלב בין השניים או השלושה. הרבה מהחתונות היפניות כיום כוללות תצוגה צבעונית ומרהיבה של סושי. בנוסף, מאכלים כמו שרימפ ואורז אדום מוגשים כסמל למזל טוב. אבקת זהב הרבה פעמים מקשטת את המנות שמוגשות בחתונה.
אחד הדברים הכי חשובים במסורת היפנית הוא כיבוד הורים. אירוע החתונה נחשב להזדמנות מצוינת וחשובה במיוחד לכבד את ההורים ולהודות להם. לכן, בהרבה חתונות יפניות תוכלו לראות את ההורים מקבלים פרחים או מכתבי תודה אישיים מהזוג הטרי.
בחתונות יפניות, הזוג משקיע במתנות לאורחים שהגיעו לחגוג איתם, כדי להציג את עמידות ועושר המשפחה. הזוג המתחתן יכול להשקיע 100-300 ₪ במתנה לכל אורח, שיכולות להיות ערכות סכו"ם או קינוחים יוקרתיים. האורחים מצידם מביאים כסף לחתונה, אותו נהוג להגיש במעטפה מעוצבת עם סרט קשירה יפה ומהודר, כסמל לקשר שנרקם היום בין בני הזוג.