התהליך: קודם כל, כדאי לצמצם את המבחר לפי דרישות בסיס שבטוח יש לכם. האיזור שבו יהיה הארוע, אמנים שעובדים עם האולם שלכם וסוג המוזיקה שאתם אוהבים. אח"כ כדאי לנסות ולקבל המלצות - מחברים, חתונות ואירועים שהייתם בהם, ואתרים כגון מתחתנים למען מתחתנים.
הדבר הבא הוא הפגישה האישית. נסו להגיע סגורים על איזו מוזיקה ואיזה סוג של בן אדם (ברמה האישית) אתם רוצים. שבו עם ה-DJ, והוא יציג את עצמו ואת המקצוע. שאלו אותו מה הוא רואה כחשוב במיוחד והשוו את תשובתו לשלכם. אל תשכחו שהמטרה שלו (צריכה להיות) לשרת אתכם, את האורחים שלכם ואת הטעם שלכם. זוהי לא הופעה פרטית שלו. דיג'יים רבים פשוט מנגנים מה שהם רוצים, למרות בקשות והסכמים. הבהירו לו מה חשוב לכם. מצד שני, אלא אם כן אתם גורו מוזיקה ומסיבות, אל תהיו קשוחים מדי. ה-DJ הוא
איש מקצוע עם הרבה נסיון. הוא כנראה יודע מה הוא עושה, איך להקפיץ אנשים
ולא להרדים אותם. בזמן המסיבה עצמה הוא המלך של המוזיקה. אתם מגדירים את
המכונית אבל הוא נותן את הגז. בשביל זה אתם משלמים לו, אחרת פשוט תקחו
נגן MP3.
נסו לא לחתום בפגישה הראשונה. אם אתם רוצים, בקשו להגיע לאירוע שבו הוא עובד. חלק מהאמנים לא מרגישים נוח עם להזמין אנשים למסיבות של אחרים וייתכן שהם צודקים. יכול להיות גם שמסיבה של מישהו אחר עם דרישות אחרות פשוט שונה ממה שאתם רוצים וזה לא אומר דבר על ה-DJ. להיפך, הוא ממלא אחרי רצונות הלקוחות שלו מצויין. אבל מכל פגישה עם כל DJ תלמדו משהו חדש, תראו יותר אנשים, תבדקו מחירים. לפגישה השנייה תגיעו מוכנים יותר לדון על המחיר ופרטים נוספים.
פרטים חשובים, שצריך לשים לב אליהם בשלב חתימת החוזה: וודאו שמצוין בחוזה שיש גיבוי במקרה והתקליטן שלכם חולה ודעו מי המחליף שלו. ודאו את שעת הגעתו למקום הארוע (הוא אמור להיות מעבר למוכן כבר לפני קבלת הפנים). ודאו שיש לו ציוד גיבוי במקרה של תקלות. ודאו שאין הגבלת זמן (שהוא לא אורז את חפציו ב 12 בלילה).
החתונה שלכם היא המסיבה שלכם. אל תתקמצנו בדרישות ופירוטים. אם היא יכולה להיות מושלמת יותר, למה לא? הנה רשימת האפשרויות לבקשות מה-DJ:
* סגנון מוזיקה: אם סגנון המוזיקה חשוב לכם במיוחד, אתם רוצים שירים מיוחדים בערב, זה הזמן לדבר על זה. למרות שרוב ה-DJ באים עם סגנון אחד או יותר של מוזיקה שהם אוהבים, תבדקו שהם מכירים את הסגנון החביב עליכם. אם נראה לכם שלא, אתם מסתכנים בכך שהסגנון לא יהיה בחתונה.
* שיר לכניסה, שיר ליציאה: כל ה-DJ יציעו לכם ויתנו אופציות. כאן ההחלטה היא שלכם. השתמשו בידע ובנסיון של הספק.
* סלואו: אם אתם רוצים שיר סלואו, קבעו אותו מראש. שימו לב לא לבחור שיר ארוך מדי - זה די מייבש. נסו לחשוב מתי בדיוק אתם רוצים את השיר ודאגו לסכם עם ה-DJ. יש זוגות שאוהבים את הסלואו כריקוד הראשון אחרי החופה, יש כאלה שרוצים שקודם כל אנשים יאכלו וכו'. מצד שני, שימו לב שהריקוד לא טבעי לרוב האנשים, אז קחו את זה בקלות.
* הכרזה על הכלה והחתן: לפני החופה ה-DJ מכריז עליכם. האם אתם רוצים משהו מיוחד?
* מוזיקה אחרי החופה: אחרי החופה לרוב מתחילה הארוחה. האם אתם רוצים להרגיע את המוזיקה כדי שאנשים יאכלו או להקפיץ את הצעירים כדי לחגוג את החופה ולתת לזקנים לאכול (להוריד לחץ מהמזנונים אם יש). תחשבו על 20 הדקות אחרי החופה ותדאגו שה-DJ יבין מה אתם רוצים.
* עד מתי המסיבה ממשיכה: תדרשו מה-DJ להשאר עד סוף המסיבה (ודאו שכך כתבו בחוזה). אל תתנו ל-DJ לסגור את החתונה שלכם מוקדם ממה שאתם רוצים, אפילו אם השעה כבר 2 בלילה. אם החברים שלכם רוצים להמשיך והאולם מסכים - למה לא?
* למי מותר לבקש שירים: בזמן החתונה, כדאי לתאם עם ה-DJ למי מותר לבקש שירים, למי הוא צריך להסכים ולמי ממש אסור לו להקשיב (הדודה ההיא שבכל חתונה מבקשת שינגנו אומקולטום..)