קבב קווקזי: הקבב המקורי עם סוד קטן שרק יוצאי קווקז מכירים, הקבב הכי טוב שתאכלו, עסיסי ונוטף מיצים בדיוק כמו שקבב צריך להיות.
חומרים:
1 ק"ג בשר בקר טחון (½ קילו שפונדרה, ½ קילו בשר צוואר)
250 גרם פרגית טחונה
200 גרם שומן כבש "ליה" איכותי טחון
צרור פטרוזיליה
בצל חתוך לטבעות
אופן הכנה:
מערבבים את הבשרים יחד (בקר, פרגית ושומן כבש)
שמים בתוך מסננת ואת המסננת על סיר ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
מוציאים את הבשר מהמקרר ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את שאר מרכיבי הקבב לקערה ומערבבים יחד כ-3 דקות, ללוש אך לא למעוך בכדי שהקבב ייצא עסיסי ואוורירי.
מניחים במקרר כחצי שעה למנוחה, בכדי שכל הטעמים יתמזגו, מוציאים מהקירור ומערבבים שוב.
משמנים את הידיים ויוצרים קבב מאורך (גלילים) ומשפדים על שיפודים רחבים מברזל (קווקזיים). לא להדק מדי את הקבב כדי שיצא אוורירי.
צולים על הגריל בחום בינוני (בחום גבוה הקבב יצלה מבחוץ אך יישאר חי מבפנים).
הערות והארות:
הקווקזים לא משתמשים בעשבי תיבול להכנת קבב, ישנם כאלו שמכניסים גם בצל מגורד בפומפייה רק אם הקבב נעשה ונצלה באותו היום, אחרת הבצל נותן טעם מר. במקור לא עושים שימוש בבצל.
צורת הגשה מומלצת: לצלות על האש ולהגיש במגש על מצע של גבעולי פטרוזיליה ופלחי בצל.
ממיסים את השוקולד על בן-מארי (סיר עם מים רותחים). לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את מחית הפיסטוקים והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה עם מטרפה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הביצים אחת אחת ומצננים מעט.
מקציפים את השמנת לקצפת, מקפלים אותה לתערובת עד לקבלת מוס אחיד ומניחים במקרר.
מחממים מחבת עם חלק מהסוכר עד לקבלת קרמל עדין. מוסיפים את הפיסטוקים ומצננים על משטח. לאחר שהפיסטוקים התקררו, קוצצים בעזרת סכין את הפיסטוקים ויוצרים שברי קרמל.
מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים לכוסות הגשה. מניחים מעל את התמרים הקצוצים ומעטרים עם הפיסטוקים המקורמלים.
בתאבון :)
מוס תמרים ושוקולד לבן עם פיסטוקים מקורמלים | תמונה: שף רוסלן