שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
x
9 דברים שאתם חייבים לדעת לפני שאתם הולכים לערב טעימות
ריכזנו עבורכם את כל הנקודות שחשוב לשים לב אליהן כשמגיעים לערב טעימות
| זמן קריאה: 6 דקות
//=$article['displayEngineLikeCount']?>
5.5K
מקריא את הכתבה. הנגן מקובע בתחתית המסך.
9 דברים שאתם חייבים לדעת לפני שאתם הולכים לערב טעימות
15
15
מהירות:
הטעימות הן שלב מאוד כיפי בהכנות לחתונה. לרוב תגיעו למקום בו אתם עומדים להתחתן, תשבו בנחת במשך כמה שעות ופשוט תטעמו מכל השפע שיש למקום להציע. העניין הוא שיש המון דברים שכדאי (וצריך) לדעת כשהולכים לטעום. הרי בסופו של דבר, המטרה של הטעימות היא לבחור את התפריט המושלם לערב החתונה שלכם ולא לקיים משתה בערב הטעימות.
אמיר דן, השף של תרין - מתחם אירועים עושה סדר ומציג את כל השאלות שחשוב לשאול לגבי האוכל במקום:
תמונה: תרין
איפה יהיו הטעימות? האם הן מתבצעות בזמן אירוע או בזמן ייעודי?
יש מקומות שיזמינו אתכם לערב טעימות שכולו שלכם, בו תקבלו ביחד עם עוד כמה זוגות את מלוא תשומת הלב של הצוות, לעומת מקומות בהם תוזמנו לטעום את הקייטרינג בזמן אירוע. במקרה השני אמנם לא תקבלו את אותה כמות תשומת הלב, אבל תוכלו להתרשם איך האוכל נראה, נטעם ומוגש "לייב".
בתרין יזמינו אתכם לערב טעימות ייעודי באולם המעוצב, ביחד עם עוד 5 או 6 משפחות. תוכלו להתרשם במשך שלוש שעות ממגוון המנות של התפריט. ארבעה מנהלי אירוע והשף עצמו ינכחו במקום ויענו על כל השאלות. חוץ מהיחס האישי והמענה המיידי, תהנו גם מהשפע שכל התפריט מציע, ולא רק מתפריט שבחר זוג מסויים לחתונה שלו.
תמונה: תרין
2. כמה אנשים משתתפים בערב טעימות?
השאלה הזאת מתחלקת לשני נתונים: כמה זוגות באים לטעום וכמה מלווים הם יכולים להביא. המקום ירכז בדרך כלל בין ארבעה לשבעה זוגות שעתידים להתחתן בקרוב ומאפשרים להם להביא איתם כמה בני משפחה וחברים כטועמים.
כמה? זה משתנה. בתרין למשל תוכלו להביא 5 (!) טועמים (חוץ מכם) שיעזרו לכם לבנות תפריט.
אנחנו ממליצים לכם לבחור את הטועמים שלכם בקפידה. אתם ממש לא חייבים להזמין את ההורים משני הצדדים - בחרו אנשים שייצגו כמה שיותר "קהלים" שיהיו בחתונה שלכם. ככה תוכלו להרכיב תפריט שידבר לכמה שיותר אורחים (סוג של דמוקרטיה…). בתרין ממליצים להגיע לטעימות מוכנים: דעו מי הקהל שלכם ומה הוא אוהב. מה שאתם אוהבים פחות רלוונטי, חשוב שהאוכל יהיה טעים לאורחים.
חשבו על אוכל שיהיה טעים לאורחים שלכם | תמונה: תרין
3. אילו צורות הגשה המקום מציע
חשוב שתבינו מה האפשרויות שעומדות בפניכם. בגדול, יש שלוש צורות הגשה באירועים: בופה, הגשה ומסעדה. שנעשה רגע סדר?
בבופה האוכל מוגש בסגנון חדר אוכל, בדוכנים מרכזיים מהם כל אחד יכול לקחת מה וכמה שהוא רוצה (בסיוע של מגישים כמובן).
הגשה, היא הצורה המסורתית, בה האורחים יושבים ליד השולחן ומתבקשים לבחור בין כמה אפשרויות. לאחר מכן מלצרים מגישים את המנות המבוקשות.
האפשרות השלישית היא אפשרות המסעדה - שדומה להגשה לשולחן, אך בה מוצע לאוריחים תפריט, ממנו ניתן להזמין בדיוק כמו במסעדה, בדיוק מה וכמה שרוצים.
אל תשכחו את הסיבה שבחרתם את המקום שלכם - בחרו תפריט שמדגיש את הייחוד של המקום. בחרתם בגן אביבי לחתונת צהריים - בחרו בתפריט קליל. למקום שלכם מקום כפרי ומסוקס? שימו דגש על הבשרים. אלו כמובן הן רק דוגמאות ובהרבה מקומות תוכלו לקחת את האופי לכל מיני כיוונים.
תמונה: תרין
בתרין הדגש הוא ברור - מטבח שף פתוח שעובד כמו מסעדה. כל האוכל מוכן במקום לעיניי האורחים. הצלחות וההגשה נעשות באופן אישי - שני טבחים והשף עצמו עוברים על כל מנה לפני שהיא מוגשת.
כל מנה מצולחתת | תמונה: תרין
5. כמה שיותר מנות
חשוב שתוודאו שבמהלך הטעימות יתנו לכם לטעום כמה שיותר מנות מתוך המגוון שיש למקום להציע. בחרו בחוכמה: אל תבחרו במנות שלא טעמתם, גם לא במנות מיוחדות (*ראו את הסעיף הבא). בתרין יציעו לכם לטעום מכל התפריט: כ-12 סוגי סלטים, מנות ביניים, כחמישה סוגי דגים, כל סוגי הבשרים והעופות וכו'.
תמונה: תרין
6. מיוחדים
השף אמיר אומר לנו שבאירוע ממוצע יש צורך ב-8% עד 10% של מנות מיוחדות. מה זה "מנות מיוחדות"? מנות צמחוניות, טבעוניות, מנות ללא גלוטן, מנות ילדים ומנות כשרות למהדרין. בקשו לטעום לפחות חלק מהמנות האלו, בחרו את המנות שהכי יתאימו לאורחים שלכם.
אם אתם יודעים שבין האורחים שלכם יש הרבה צמחונים, טבעונים או שומרי כשרות למהדרין, חשוב שהמקום יהיה ערוך והתפריט יבנה בהתאם לקהלים האלו.
תמונה: תרין
7. מנות ילדים
חשוב שתבדקו מול המקום לא רק מה כוללת מנת ילדים, אלא מי נחשב ילד. מאיזה גיל מתחילים לחשב את הילדים בתוך כמות האורחים ועד איזה גיל ילד כלול בהגדרה של מנת ילדים. המושג אמנם נשמע לנו קצת כמו של מסעדת מזון מהיר, אבל מדובר פה בחישוב המוזמנים שלכם - על מנות ילדים פשוט תשלמו פחות. אם בין המוזמנים שכם יהיו הרבה ילדים, אנחנו ממליצים לכם להיכנס לחישוב הזה.
8. יין
בדקו איזה יין המקום מציע ובקשו לטעום אותו במסגרת ערב הטעימות. לרוב יציעו לכם יין אדום ולבן למזיגה בבר ובחלק מהמקומות תהיה אפשרות גם לבקבוקי יין שיונחו על השולחנות.
9. קינוחים
סופסוף הגענו לרגע שלשמו התכנסנו. נכון, הם פרווה, אבל אין סיבה שהם יהיו פחות ממושלמים. אנחנו ממליצים לכם לזכור לאורך כל ערב הטעימות להשאיר מקום לקינוחים. סביר להניח שתוכלו לטעום המון ולבחור מתוכם לא מעט.
חלקו את הקינוחים לקטגוריות (שוקולד, פחזניות, פירות, קרם וכו') ונסו לבחור את הטובים ביותר מכל קטגוריה. זה גם יקל עליכם את הבחירה וגם יאפשר לכם ליצור מבחר מגוון ש"ידבר" לכמה שיותר אנשים.
תמונה: תרין
איך מגישים את הקינוחים? בתרין מציעים לכם בר וינאי מרשים של 12 מטר במטבח הפתוח, ממנו אפשר לקחת את הקינוחים באופן עצמאי. במקביל ישנה אפשרות להגשה של קינוחים אישיים לשולחנות. מדובר ב-15-18 סוגי קינוחים מגוונים - גם קינוחי ראווה וגם קינוחים ספונטניים, כולם נעשים במקום.
טיפ: אל תסמכו על הזיכרון שלכם
אתם תטעמו המון מנות בערב הטעימות, והסיכויים שתזכרו מה טעמתם, מה אהבתם ומה הולך עם מה - לא גבוהים במיוחד. המלצה שלנו - תרשמו. הדפיסו לכם טבלה שמחולקת לשלוש עמודות, עם המון המון שורות מרווחות. יכול להיות שהמקום יספק לכם טבלה דומה, אבל רצוי שתגיעו מוכנים.
בטור הימני רשמו את שם המנה שאתם טועמים, בטור האמצעי תנו ציון למנה (מ-1 עד 5 למשל) ובטור השמאלי כתבו את ההערות שלכם.
בסוף הטעימות תוכלו להחליף רשמים ולהחליט על התפריט שלכם בצורה שקולה, כשיש לפניכם את כל הנתונים. על הדרך תרוויחו חוויה כיפית של מבקרי מסעדות או של שופטים ב"מאסטר שף".