שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
איך העידן הדיגיטלי שינה את עולם החתונות?
מעולם לא היתה לזוגות גישה לכמות אדירה של מידע ואפשרויות לתכנון החתונה כמו שיש היום. מצד שני, מעולם לא היתה למתחתנים שליטה מעטה כל כך על מה אחרים יראו מהחתונה שלהם. הטלפונים החכמים, הרשתות החברתיות, חוות הדעת, הפוסטים והתיוגים שינו את עולם החתונות. כך תעשו חתונה בעידן הדיגיטלי.
הזוי לחשוב שלפני ממש לא הרבה שנים, ארגון חתונה כלל דברים כמו מגזינים של כלות עם סימונים של פוסט-איט בדפים הרלוונטיים, גזרי דוגמאות מודפסות, ערמות של פליירים וקטלוגים, והמון שיחות טלפון ופגישות עם ספקים שונים כדי לשאול אותם את כל השאלות, החל ממה הם מציעים ועד למחירים ותנאים.
ברגע שטלפונים חכמים ורשתות חברתיות הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, הם שמו את כל מה שקשור לארגון חתונה במרחק לחיצה, ושינו לחלוטין את עולם החתונות: מהדרך בה מחפשים מוצרים ושירותים, ספקים ואולמות חתונה, ועד לאופן בו משתפים אחרים ברגעים מהצעת הנישואין ועד לחתונה עצמה.
חתונה בעידן הדיגיטלי צילום:(אספוסה)
אנחנו מתחתנים! ה-פוסט
רשתות חברתיות שינו את הדרך בה זוגות מודיעים לעולם שהם מתחתנים. ברגע שזוגות התחילו להעלות את הצעות הנישואין שלהם לפייסבוק, אינסטגרם וכו', מה שקרה זה שהזירה הפכה להיות סוג של תחרות יצירתיות: מי מעלה את התמונה הכי מגניבה? מי הציע בדרך הכי מקורית? מי כתב את הפוסט שהביא הכי הרבה לייקים?
באינסטגרם, למשל, יש חשבונות שכל הייעוד שלהם הוא להציג הצעות נישואין ממקומות שונים בעולם. מצד אחד, זה מגניב כי חשבונות כאלה מאפשרים לנו לראות הצעות נישואין שאחרת סביר להניח שלעולם לא הייתה לנו גישה אליהן. חשבונות כאלה יכולים לשמש גם השראה למי שצריך אותה (מורידים את הכובע אם הבחור שלך חיפש השראה ברשת להצעת נישואין). אבל מצד שני, זה יכול גם להיות מכבש לחצים מסוים, כשיש כל כך הרבה תחרות שם בחוץ על ההצעה הכי מקורית, יצירתית או פוטוגנית. (הערה אישית מהמערכת: אנחנו חושבים שבסופו של דבר, אין על הצעה אישית שמבטאת את הקשר האישי בין שניכם).
אנחנו מתחתנים!צילום:(ג'ינג'ר צלמים)
סקר שוק בלי לרדת מהספה או לצאת מהמשרד
נותני שירותים מנוסים נמצאים באינטרנט וברשתות החברתיות, ומשתמשים בערוצים אלו כדי לתקשר עם זוגות, להראות עבודות קודמות, קטלוג מוצרים/שירותים, אפשרויות הזמנה, חוות דעת של זוגות ששכרו את שירותיהם ואפילו מחירים. האתר שלנו, למשל, מאפשר לכם בדף אחד לקרוא עשרות חוות דעת על נותני שירות, לגשת לנכסים הדיגיטליים שלהם (פייסבוק ואתר האינטרנט) וליצור בקלות מדהימה רשימה של נותני שירותים שמתאימים לדרישות, לרצונות ולתקציב שלכם. השימוש בחכמת ההמונים מאפשר לכם לוודא שאכן מדובר בנותן שירות בעל מוניטין, מה שלפני כמה שנים הייתם צריכים לעשות בהרבה מאוד טלפונים והתרוצצויות. זה אולי לא יקל עליכם ברמת ההחלטות הסופיות שעדיין תצטרכו לקבל, אבל זה ממש יקל על איסוף המידע הראשוני ומיפוי נותני שירותים רלוונטיים, בלי לעזוב את המחשב, בין אם זה בבית או בעבודה (כן, כולם עושים את זה גם בשעות העבודה).
שולחת לך, תגידי מה דעתך
את מתלבטת לגבי שמלה מסוימת ורוצה להתייעץ עם חברה, עם אמא שלך, או עם אחותך. לפני עידן הוואטסאפ, מסנג'ר ושות', היית יכולה במקרה הטוב לשלוח את התמונה בהודעת טקסט או במייל ולחכות עד שהיא תענה לך. היום את פותחת מסנג'ר, סנאפצ'ט (או וואטסאפ), שולחת את התמונה, ואם לא קיבלת תשובה תוך חצי דקה, סביר להניח שתשלחי 3 סימני שאלה, ותתהי אם קרה לה משהו, כי לוקח לה מלא זמן לענות. באמת, למה היא לא עונה כבר?
סקר שוק בלי לרדת מהספה או לצאת מהמשרדצילום:(ג'ינג'ר צלמים)
#משתגעיםבחתונהשלנו
רק ההאשטאגים לבדם שינוי לחלוטין את סצנת החתונות. האשטאגים הפכו את החיפוש ברשתות החברתיות השונות לכל כך הרבה יותר קל, שלא לדבר על מצע היצירתיות המטורף שהניחו לאנשים להציע האשטאגים משלהם לאירוע וכך לאפשר לאורחים של החתונה ולאלו שלא היו בה לאתר בקלות את כל התמונות מהאירוע שמתויגות באמצעות ההאשטאג האישי.
החתונה שלכם זוכה לעוד כמה מאות צלמים בחינם...צילום:(אספוסה)
על תמונות ותיוגים
כשלכולם יש טלפון חכם ביד בכל רגע נתון, כשלהעלות פוסט עם תמונה לכל רשת חברתית - לוקח בדיוק שנייה, ולתייג את המצולמים בה לוקח בדיוק עוד שנייה נוספת, אנחנו מדברים כאן על שינוי שיש בו יתרונות עצומים וסיכונים לא קטנים. מצד אחד, החתונה שלכם זוכה אוטומטית לעוד כמה מאות צלמים בחינם, בהתאם לכמות האורחים שלכם. חלקם יוכלו לתפוס רגעי קסם ספונטניים ולספק לכם תמונות מדהימות. מצד שני, כל אחד יכול להעלות לרשת כל תמונה שלכם, כשמסוכנים במיוחד הם אלו שלא פועלים לפי כללי "שאל לפני שתעלה פוסט עם תמונה של מישהו אחר", ולא עלינו – יש מי שלא ישאלו אתכם לפני שיתייגו אתכם, או כאלו שיחשבו שזה נורא מצחיק להעלות את התמונה הכי גרועה או מביכה שלכם מהחתונה (כן, לרוב מדובר בבנים). למזלכם, תמיד אפשר להוריד תיוג ולהסיר כל קשר של התמונה אליכם. אנחנו ממליצים להקדים תרופה למכה ולהגדיר שכל תמונה או פוסט עם תיוג שלכם צריך לקבל את האישור שלכם לפני שיקשט את הפרופיל שלכם.
UNPLUGGEDצילום:(ארתור ארונוב)
UNPLUGGED: ניתוק החתונה מהרשת איך יודעים שמשהו משנה את חוקי המשחק? כשאנשים מוציאים אותו מחוקי המשחק. אם דיברנו לפני רגע על זה שכל אורח בחתונה שלכם חמוש במצלמה ופרופיל פעיל ברשתות חברתיות שרק מחכה לפוסטים מזמיני לייקים, אז הטרנד של חתונות UNPLUGGED נועד כולו להתמודד עם ההשפעות השליליות של הרשת החברתית על מהלך החתונה עצמה: מקהל של אורחים שמחזיקים מצלמות גבוה בזמן החופה, מסתירים לאחרים ולא באמת מרוכזים בטקס, עד להפרעות ורעשים של הודעות ושיחות שהאורחים שלכם מקבלים בזמן הטקס, אפילו אם ביקשתם להשתיק (איכשהו תמיד יהיה לפחות טלפון אחד שירעיש ויפריע). לכן, יותר ויותר זוגות מבקשים מהאורחים להפקיד את כל המכשירים הניידים בזמן החופה, כדי ליהנות מהרגע הזה שלא יחזור, או לכל הפחות – לא להפריע לכם ולאורחים שרוצים להתרכז, ליהנות ממנו, ולהיות כל כולם בו.
אז מה עושים? אנחנו חיים בתקופה מופלאה מבחינת זמינות למידע ושיתוף שלו. כמו כל דבר אחר, גם זה מגיע עם מחיר. נסו ליהנות משפע המידע והאפשרויות שעומדות לרשותכם, ולזכור שבאמת יש אינסוף של אפשרויות ואין מה לחפש עוד ועוד אחר האפשרות הטובה יותר שממתינה מעבר לפינה. זה רק יכניס אתכם לסחרור של שפע וללחץ מיותר. אם אתם מרגישים שבחירה מסוימת היא נכונה עבורכם, בדקו עם עצמכם אם היא טובה מספיק (לא אם היא מושלמת, כי שום דבר אינו מושלם).
ברגע שהחלטתם, הפסיקו לחפש ונתקו את הזרמת המידע והאפשרויות הנוספות אליכם, כדי שלא תתבאסו לשווא.
הכי חשוב – זכרו שהיום המאושר שלכם הוא החלק הטקסי של הדבר החשוב באמת, והוא הקשר הזוגי שלכם וחיי הנישואין שאתם מתחילים ביום החתונה.