שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
חתונה משולמת מראש: על מימון המונים וחתונה חברתית
מימון חתונה הוא לא דבר קל לרוב הזוגות, אבל אם עבורכם הוא קשה במיוחד עד בלתי אפשרי או שחשוב לכם למנוע את חוסר הוודאות התקציבית- יש כמה אפשרויות לממן את החתונה מראש, שחשוב שתכירו.
מימון המונים וגיוס המונים, הם שמות נרדפים לאותו עיקרון של שיטה כלכלית למימון מיזמים באמצעות הקהל הרחב. הרעיון הוא שבעלי המיזם, בין אם מדובר באנשים פרטיים, זוג לפני חתונה או עסק למטרות רווח, מפרסמים את המיזם שרוצים להשיג עבורו מימון ומבקשים תמיכה, השקעה ומימון כלכלי של המיזם שלהם מכמה שיותר אנשים. לרוב, מימון המונים נעשה באמצעות פלטפורמות ייעודיות וההמונים שתומכים כלכלית במיזם מקבלים בתמורה לתמיכה שלהם תמריצים כאלה או אחרים הקשורים למיזם, במידה והוא ייצא לפועל (רק אז, אגב, הם מחויבים בסכום אותו התחייבו להשקיע).
צילום:(אריאל אריכא)
1. חתונה במימון האורחים שלכם - אבל מראש
דרך אחת היא לעשות חתונה הפוכה, במובן הכלכלי: במקום שהאורחים יביאו לכם צ'קים (או מתנות) ביום החתונה, אחרי שהשקעתם את כל ההוצאות הכרוכות בה, אתם יכולים לעשות קמפיין אינטרנטי בו אתם מבקשים מהאורחים שלכם להעביר את הכספים שהיו משלמים לכם ביום החתונה – מראש.
נשמע לכם חצוף ומוגזם? לא בהכרח. יכול להיות שכמה אנשים יעקמו את האף, אבל הרבה מאוד תלוי באופן בו תציגו את הדברים. אם תעשו אתר או אפילו דף פייסבוק חמוד וחייכני, שמסביר את הקושי הכלכלי שלכם ו/או הרצון שלכם להשקיע בחתונה בהתאם ליכולת שלכם ולא מעבר ומסיבה זו תשמחו ותודו אם יעזרו לכם בנושא ובמקום לתת צ'ק ביום החתונה – יעבירו את סכום הצ'ק מראש, אין סיבה שרוב רובם של האורחים שלכם לא יעשו זאת בשמחה.
שימו לב, רצוי מאוד לתת לאורחים שלכם אפשרויות קלות וזולות לביצוע ההעברה של הסכום מראש - באשראי, פייפאל או העברה בנקאית לחשבון ייעודי.
צילום:(רן ברגמן)
2. חתונה במימון האורחים שלכם - עם טוויסט
אם באפשרות הקודמת דיברנו על לבקש מהאורחים שלכם את הצ'ק מראש, טוויסט לאמיצים יותר מביא אותנו לאפשרות של קמפיין הדומה יותר לזה של גיוס המונים, במובן שאתם מציעים לאורחים שלכם תמריצים מסוימים עבור סכומים גבוהים יותר.
כך, לדוגמא, עבור סכום של 500 ₪ ייהנה האורח מריקוד סלואו עם הכלה, עבור 1000 ₪ יקבל האורח שירות והגשה VIP אישיים לכל אורך הערב, עבור סכום של 1500 ₪ ומעלה יקבל האורח בקבוק וויסקי איכותי עם הקדשה אישית מהזוג ומי שישלם את הסכום הגבוה ביותר יוכל לבחור את שיר הכניסה לחופה מבין 3 אפשרויות שיציעו בני הזוג.
אם אתם הולכים על אפשרות זו, אנחנו ממליצים בחום לעשות את התמריצים והקמפיין כמה שיותר חמודים, הומוריסטיים, מותאמים אליכם ולאורחים שלכם וברוח טובה וכיפית.
צילום:(אריאל אריכא)
3. חתונה חברתית: להוציא את הכסף מהמשוואה
אופציה אחרת לחלוטין, שיכולה לאפשר לכם חתונה בתקציב נמוך משמעותית, להקטין את העיסוק בכסף (שלכם ושל האורחים) ולהפוך את האורחים שלכם לחלק אמיתי מהאירוע - היא חתונה חברתית. כשמה כן היא – אירוע שכולו תוצר של עשייה משותפת של האורחים שלכם, שלוקחים חלק אקטיבי בחתונה. גם חתונה חברתית מצריכה מכם להסביר לאורחים שלכם במה מדובר ומה התפקיד של כל אחד בה. אתם יכולים להקים אתר, דף פייסבוק או כל אמצעי אינטרנטי אחר, בו תזמינו את האורחים שלכם לתרום לאירוע, שלא בצורת כסף.
הכינו רשימה של מנות אוכל ואפשרו לכל אורח לסמן איזו מנה ירצה להביא, אתם יכולים גם להכין רשימה של כלים (חד פעמיים או רב פעמיים) וכל אורח יסמן איזה כלי ירצה להביא; לבדוק אם אחד האורחים שלכם ממש במקרה צלם או מעצב אירועים, אולי אפילו תמצאו מאפרת. מעבר לזה, תוכלו גם לאפשר לאורחים לבחור את רשימת השירים שינגן הדי ג'יי במהלך החתונה, לספר להם על שיר הכניסה לחופה ואולי אפילו לצרף את המילים כדי שהאורחים יוכלו לשיר אותו כשתצעדו לחופה ועוד.
צילום:(ארתור ארונוב)
4. חתונה במימון המונים - לא רק של האורחים שלכם
אפשרות נוספת היא לעשות קמפיין גיוס המונים קלאסי למימון החתונה שלכם. אתם יכולים להזמין את האורחים שלכם לתרום למימון החתונה, אך לא רק אותם: יצירת קמפיין באחת הפלטפורמות הקיימות לגיוס המונים תחשוף את מיזם מימון החתונה שלכם גם לאנשים זרים לחלוטין, אשר בהחלט ייתכן שחלקם יחליטו לתרום למטרה שלכם.
אם אתם בוחרים באפשרות זו, אנחנו ממליצים לקרוא וללמוד מתוך טיפים ומדריכים של קמפיינים של גיוס המונים שקיימים ברשת כי מדובר בתורה שלמה, ואם אתם כבר מתאמצים – נסו ללמוד מאחרים כדי שתגייסו כמה שיותר.