מצאו את הספקים המומלצים ביותר
שירות לעסקים
בלוג להשראה
הטבות ומבצעים
נותני השירות
דף הבית
mitformit
להמשך גלישה באתר

בחירת שמלת כלה בקלי קלות!

בסרט הוותיק והנוגע-ללב "חתונתה של מיוריאל" מככבת טוני קולט כגיבורה שיש לה אובססיה רצינית לשמלות כלה – היא עוברת מחנות לחנות, מודדת ומצלמת, ואפילו מרכיבה לעצמה אלבום חתונה שבו היא מופיעה באינספור דגמי שמלות כלה. כאשר היא סוף סוף נישאת, היא מגלה שהנישואין הם קצת יותר משמלה…

שמלות כלה | זמן קריאה: 6 דקות
1.8K
ולמה אני מזכירה את הסרט הזה דווקא? כי בסתר לבנו, כמעט לכל אחת מאיתנו יש תמונה דמיונית של יום החתונה, והכי הכי אנחנו "זוממות" על... השמלה! איך היא תיראה? האם יהיה לה שובל? האם היא תהיה בעלת גיזרה נקייה ומלכותית, או נפוחה וקצפתית? ומה עושים עם ההינומה, התכשיטים והתסרוקת?
בחירת שמלת הכלה יכולה להיות תהליך כייפי ומהנה, ולו רק בגלל החד-פעמיות של החוויה. בתהליך בחירת השמלה כדאי לקחת בחשבון כמה וכמה קריטריונים, והם:
תקציב, האופי והסגנון האישיים שלך, אופי האירוע, האופנה האחרונה, התאמת השמלה לאופיו ולהופעתו של בן-הזוג וחשוב מכל: מה בא לך ללבוש בחתונה. כן, מותר לך להתפרע. ולא, כלה מודרנית לא חייבת להיות לבושה כולה בלבן – את יכולה לבחור בשמלה בצבע פנינה, שמנת, זהב עדין, או לשלב את הלבן בכתמי צבע עליזים.
אז כמה זה עולה?
ראשית כל מבררים את סוגיית התקציב: יושבים עם בן הזוג ועושים רשימה של הוצאות החתונה והמימון העומד לרשותכם, ומחליטים יחד כמה להקציב לכל דבר. מכיוון שישנו ביקוש לשמלות כלה מכל הסוגים, טווח המחירים בשוק רחב ביותר: מחיר שמלה יכול לנוע בין 3,000 ל- 20,000 שקלים, וכדאי לצפות מראש מהו טווח הסכומים שאתם יכולים ורוצים להשקיע.
מחיר השמלה תלוי בכמה גורמים:
א) מעצב/ת או תופר/ת? תפירת שמלה לפי הזמנה אצל מעצב/ת תעלה הרבה יותר מאשר אצל תופרת פרטית; הסיבה לכך היא שסטודיו לעיצוב מוציא כסף רב על עובדים, פרסום, שכירות וכו'. בנוסף, מעצבים בניגוד לתופרות, מוציאים קולקציה חדשה ומושקעת בכל שנה.
ב) מיקום המעצב/ת: מעצבים במרכז הארץ ובייחוד בתל אביב, ידרשו סכום גבוה משמעותית ממעצבים בצפון ובדרום. תפירת שמלה ממוצעת אצל מעצב בדיזינגוף תעלה בין 5,000 ל- 12,000 ₪; אצל מעצבים באזור השרון ניתן למצוא שמלות יפות במחירים זולים יותר, ובפריפריות מרוחקות המחיר הולך ופוחת.
ג) חורף או קיץ: שמלות בעונת החורף עשויות לעלות פחות מאשר בקיץ, מכיוון שהמעצבים אינם עמוסים בעבודה.
ד) עם או בלי מחוך: מחוך דורש עבודה ולכן מייקר את השמלה.
ה) סוג הבד: תחרות מיובאות ושכבות של בדים מיוחדים יעלו יותר.
ו) שמלה מוכנה או שמלה בהזמנה אישית? אם חשקה נפשך בתפירת שמלה מאפס לפי מידות גופך, תשלמי על התענוג בהתאם ותוכלי גם לבחור את הבדים והעיצוב בעצמך; אבל אם תצליחי למצוא שמלה מוכנה או שמלה שנשארה מקולקציה קודמת, המעצב יוכל להתאימה למידותייך בעזרת תיקונים והעלות תהיה פחותה.
ז) השכרה או מכירה? רוב הכלות בישראל משכירות (זאת בניגוד לאמריקאיות ובנות אירופה, שאוהבות לרכוש את השמלה). השכרה תעלה פחות ממכירה, אך לא תמיד באופן משמעותי. לעתים רק מאות שקלים בודדים מפרידים בין השכרת השמלה למכירתה.
ח) עלות השמלה כפופה גם לאופי החבילה: תופרת פרטית תנפיק לך שמלה בלבד, בעוד מעצבים מעניקים בדרך כלל חבילה הכוללת שמלה, של להתכסות בחופה, שכמייה בחורף, חצאית תחתונה להוספת נפח, הינומה תואמת והשכרת תכשיטים מתוך מבחר גדול. כל אלה "מקפיצים" את המחיר.

סיבוב ראשון
מהיכן להתחיל את החיפוש? לפני הכל כדאי להסתכל באינטרנט ולראות אילו מעצבים קולעים לסגנון שלך. באתרים שונים תוכלי לחזות בתמונות מהקולקציות האחרונות של מעצבי השמלות המובילים. שימי לב, המאפיין החשוב ביותר של השמלה הוא הגזרה: הגזרה צריכה להדגיש את המאפיינים היפים ביותר של גופך ולהסוות את הפגמים. לאחר שתתמקדי בסגנון המועדף עלייך ותסמני לך מספר אפשרויות, קחי לך יום של "סיבוב סלונים" – בסלונים היוקרתיים יש צורך לתאם פגישה מראש (הקדישי חצי שעה או שעה לכל מעצב). בפגישות תוכלי להיפגש עם המעצבים, להתרשם מהם וכמובן למדוד שמלות. וכאן הרשי לי לתת לך עצה: ברור שאת סומכת קודם כל על עצמך, אבל תני למעצבים בעלי הניסיון לעשות את העבודה; רוב הסיכויים שהם יציעו לך שמלה שהולמת את מבנה גופך. אם תעבדי עם המעצב/ת ביחד, תוכלו גם "להמציא מחדש" שמלה שתהלום אותך ורק אותך.
את מי לקחת איתך לסיבוב השמלות?
זה מאוד משתנה, כל כלה וטעמה. יש שעוברות את כל התהליך לבדן, אחרות מביאות את אמא, אחות או חברה. ישנן בנות שמעדיפות שבן-זוגן יבוא איתן לכל מדידה, ואחרות לא מראות לבן הזוג את השמלה עד ליום החתונה. התייעצי עם עצמך ועשי מה שליבך אומר לך.
מה חשוב לזכור כשנפגשים עם מעצבי השמלות?
קודם כל, בחרי לעבוד רק עם אדם שנראה לך חביב ואמין. לאחר שתאמרי למעצב מה את מחפשת ומה הסגנון שלך ותבדקי אם יש כימיה בינך לבין העובדים בסלון, תוכלי להסתכל בתיק העבודות ולהתרשם מהדגמים, או – טוב יותר – להביט בשמלות ולבחור. בררי לגבי מחירים ועוד פרטים: האם המעצב מציע השכרה או קנייה? מה נכלל בחבילת הכלה אצלו? תוך כמה זמן השמלה תהיה מוכנה ומהם תנאי החוזה? בקשי לראות חוזה לדוגמה ועברי עליו, ומותר לך גם לבקש המלצות מכלות אחרות שתפרו אצלו שמלה. החלק החשוב והמרגש ביותר, כמובן, הוא המדידה. כאן את מוזמנת להסתובב אל המראה ולחזות בפלא, את – כלה.
לוח זמנים
שמלת כלה ממוצעת נתפרת תוך כחודש-וחצי או חודשיים, כאשר את יכולה לסגור עיסקה אפילו ארבעה חודשים מראש. תפירה מאפס כוללת כ- 4 מדידות.
*מדידה ראשונה: מתבצעת כחודש וחצי לפני החתונה, ובה תמדדי רק את החלק הפנימי של השמלה.
*מדידה שנייה: השכבה הפנימית של השמלה כולה מוכנה.
*מדידה שלישית: יש להביא את נעלי הכלה. השמלה בתהליכי עבודה מתקדמים, והמעצבת מתאימה את האורך לפי גובה הנעליים.
*מדידה אחרונה: כשבוע לפני החתונה מבצעים תיקונים וגימורים אחרונים. במדידות חשוב לשים לב שהשמלה יושבת כמו שצריך מלפנים ומאחור; להתאים את גודל המחשוף; לשים לב לשינויי משקל; לנסות לזוז, לשבת ולנוע (אפילו לקפוץ ולרקוד) עם השמלה כדי לבדוק את גמישותה. אחרי הכל, את עומדת לרקוד בחתונה והשמלה צריכה להיות נוחה ועמידה.
תשלום
חשוב מאוד לסכם מראש ובכתב את תנאי התשלום, והכי חשוב: לא לשלם את רוב הסכום מראש. נותני השירותים עלולים ללחוץ עלייך לשלם מראש – לעולם אל תסכימי לכך. כדי שהמעצבת או התופרת יהיו מחוייבות לסיים את השמלה בזמן ובאופן הטוב ביותר, סכמי איתה על מתן מקדמה לא גבוהה, ואת שאר הכסף שאפי לשלם רק כשהשמלה תהיה מוכנה. האם מותר לך להתמקח? כן, בהחלט, כל עוד תעשי זאת בצורה מכובדת ונעימה.
נעליים ואביזרים
כדי לקבל מראה מושלם של כלה מסוגננת רצוי להתאים את הנעליים, התסרוקת, האיפור והתכשיטים לשמלה. אם יש לך תכשיטים ואביזרים משלך, מה טוב; אם לא, חפשי כאלה שיתאימו לשמלה, לתסרוקת ולסגנון שבחרת. התייעצי עם המעצב/ת ועם המאפרת לגבי המראה בשלמותו, ואל תשכחי לבדוק את המבצעים שנכללים בחבילה: אחוזי הנחה בחנויות לנעלי כלה, אצל מאפרים ומעצבי שיער נבחרים, והנחות על זר כלה בחנויות פרחים. יחד עם זאת כדאי לבדוק היטב האם מדובר בהנחה אמיתית, או סתם בקידום מכירות לא משתלם. אל תשכחי שרוב האביזרים "המיועדים לכלות" יעלו יותר מאשר אביזרים מקבילים בחנות רגילה.
שמלות בהשאלה
לאלו מאיתנו שלא יכולות להרשות לעצמן תפירת שמלה, ישנן אופציות נוספות. כך למשל ניתן להשאיל שמלות בגמ"חים (ארגוני צדקה שלא למטרות רווח) במחיר סמלי, המיועד לניקוי יבש לאחר השימוש. ניתן גם לחפש שמלות להשאלה באתרי יד-שנייה ובלוחות המודעות של פורומים באינטרנט: גם כאן תידרשי לכסות את עלות הניקוי היבש או לשלם דמי שכירות לא גבוהים.
מידות מיוחדות
גם אם את מלאה, גבוהה או נמוכה במיוחד – אל תתייאשי! לכל אחת – גם אם היא "כלה לא קלה" – יש אי-שם שמלה יפהפייה שמחכה לה.
מזל טוב ! ! !  
מאת מאיה פלאי
פורסם ב-17.02.07
הייתם ממליצים על הכתבה לזוגות הבאים?

26
0
הצעות נוספות לקריאה
logo
מעין מלכה
שמלות כלה
אאוטלט שמלות כלה וערב
כל השמלות 1,500-5,000 ₪ לקנייה!
כל השמלות 1,500-5,000 ₪ לקנייה!
52.5K
למימוש ההטבה
הוספת חוות דעת
הקישור
הועתק