פשוט אכזבה! הגענו לפני כשבועיים להתרשם מאגדת דשא, אחרי שקראנו הרבה המלצות וקיבלנו מחיר סביר בטלפון (220 למנה למרץ). מאיפה להתחיל?
א. תיאמנו פגישה, וכשהגענו גילינו שנערך במקום אירוע, ונצטרך לחצות אותו (בדיוק התחילה החופה) כדי להגיע למשרדים. אמנם נחמד לראות איך מקום פועל, אבל לא נראה לי שהייתי רוצה שאצלי באירוע ייכנסו כלמיני אנשים מבחוץ ויסתובבו בין האורחים. בנוסף, אחרינו המתינו עוד 3 זוגות לפגישה, ולכו תדעו כמה טיילו שם לפנינו.
ב. אריאלה התחילה בסיור: נכנסו פנימה לאולם להתרשם. על הקירות היו 2 מסכים גדולים עליהם הוקרנו תמונות של הזוג - דבר שכנראה ממש הדהים אותה, שלא הפסיקה להתפעל ולהגיד "וואו! תראו איזה יופי! זה הזוג! מקרינים תמונות שלהם!". כל כך שקוף וזול- מה היא חושבת? שמעולם לא היינו בחתונה? אפשר פשוט להסב את תשומת ליבנו לכך שיש מסכים שנוכל להקרין עליהם. דיי הרגשנו שמזלזלים לנו באינטילגנציה.
ג. אחרי הסיור, חזרנו למשרד והתיישבנו עם סתיו על המחירים. גילינו למרבה הצער מחירון מופקע ביחס לתמורה ותוספות מופרכות:
*4000 ש"ח ל-4 סוויטות במלון של המקום - איפה ההטבה פה? זה ממילא המחיר של מלונות בוטיק, ואפשר למצוא גם בפחות. הרי לא מדובר בסופ"ש...
*תאורה והגברה 4600, כמובן ללא מע"מ. תוסיפו לבד.
* עיצוב שולחנות: 5000 ש"ח, ללא מע"מ. הם לא רואים צורך לתת מעבר למפות ומפיות, כך שבכל מקרה צריך למצוא פתרון ל-30 שולחנות, הוצאה ממש מיותרת בעינינו. האירוע שהתקיים באותו יום עוצב ע"י אותו מעצב בית, והיה דל למדיי: אגרטלים עם פרחים לבנים, מפות מקופלות על השולחנות בקבלת פנים (אישית זה נראה כאילו מישהו התחיל לפנות את השולחן ועזב באמצע כשהמפה קופלה, אבל זה ענין של טעם...).
*שכר מלצרים: 120 לכל אחד, כמובן לא כולל מע"מ. כשהרמנו גבה על המחיר (קיבלנו הצעות זולות בהרבה), סתיו מיהרה להגיד ש"יש על מה לדבר". לזכותם ייאמר שאין צורך בתוספת תשלום עבור טיפ מעבר לכך.
*אלכוהול תוצרת חוץ: אם מביאים עצמאית, יש תוספת של 300 ש"ח עבור כל ברמן ל"דמי פתיחה". וביחס של ברמן ל-80 איש, יוצאת לנו תוספת של 1200 ש"ח רק על השטות הזאת! שדרוג לבר שלהם עולה 14 ש"ח לראש אם אני לא טועה, וכמובן לא כולל מע"מ.
בקיצור ולעניין - בעינינו- פשוט לא שווה. המקום לא מצדיק כאלה עלויות. אפילו לא טרחנו להתמקח (וברור שהיה אפשר להוריד הרבה), כי כל כך התאכזבנו מכל הגישה, ומהמקום שהוא דיי סתמי.
אנחנו לא נאיבים, ידענו שבשוק החתונות יש הפתעות ותשלומים הזויים- אבל לא ציפינו ממקום ברמה כל כך בינונית לדרוש כאילו הוא עומד בשורה אחת עם הטובים שבגנים ובאולמות.חבל. אם המחיר היה הוגן מלכתחילה, יש מצב שהיינו מתעלמים מדק העץ הדביק בחוץ, מהעיצוב הסתמי, מהגינון הקיים בקושי ומהמקום הפצפון לקבלת פנים באולם במקרה שיהיה גשום (אריאלה התעקשה שיש מספיק מקום לדחוף 300 איש, מלצרים מסתובבים, עמדות אוכל ושולחנות בר. מעניין, אולי במסיבת-גן...).**רק רציתי לעדכן שאחרי שהכנסנו את כל הנתונים לטבלת אקסל, מחיר מנה יצא לנו 274 ש"ח, כולל בר תוצרת הארץ, פתיחת בקבוקים שלנו, עיצוב, תאורה, שכר מלצרים. (בחישוב ל-320 אורחים). בטרה קיסריה קיבלנו הצעה לחורף של 265 ש"ח כולל כל הנ"ל ובר תוצרת חוץ. על איכות צריך לשלם, על בינוניות - לא. משאירה לשיפוטכם מי הוא מי... :)...