אני שלי, מנהלת מועדון הכלות של מתחתנים למען מתחתנים, כלה טרייה וחובבת חתונות מושבעת! בכל חודש אני סוקרת עבורכן את הפוסטים הבולטים ביותר בקהילה שלנו—אלה שמעוררים השראה, מעלים נקודות חשובות ובעיקר גורמים לנו להרגיש שאנחנו לא לבד בתהליך.
תכנון חתונה הוא חוויה מרגשת, אך גם מאתגרת. הוא דורש מאיתנו לאזן בין חלומות למציאות, להתמודד עם לחצים, ולהצליח לשמור על שגרת חיים בריאה במקביל. החודש, בלטו במיוחד שלושה פוסטים של כלות ששיתפו בכנות על ההתמודדויות שלהן — על הציפיות, הקצב האישי והצורך להקשיב לגוף ולנפש.
לשחרר את הלחץ
הכלה הראשונה שלנו להיום היא רום, כלה ותיקה ומאוד אהובה במועדון, חושפת בפוסט אמיץ את הלחצים שמתלווים לתכנון חתונה: ההשוואות הבלתי פוסקות, החיפוש אחרי “המושלם” והתחושה שהמשימות לעולם לא נגמרות. אבל יחד עם זאת, היא מזכירה לעצמה (ולנו) תובנות חשובות ששווה לאמץ אז הנה לכן פוסט של לגזור ולשמור.
״מיומנה של המאורסת הבשלה💍
הרבה זמן לא כתבתי משהו מהלב ומרגיש לי שהגיע הזמן. חשוב לי לדבר גם על החלקים הפחות יפים של תכנון החתונה. אני 5 חודשים לפני החתונה ואני לא מצליחה להאמין שזה מגיע כבר 🫠 וזה לא קל לי, שאני עדיין מוצאת את עצמי נמרחת בהשוואות וחיפושים אחרי המעצבת שיער והמקום התארגנות... שתי משימות גדולות שכבר היו אמורות להיסגר מזמן! אני מרגישה שאני לא מוצאת את המדוייק והמושלם וכל החלטה כזאת מערערת אותי".
"אז אני עוצרת היום להזכיר לעצמי ולכן:
- אין מושלם! וצריך לקבל את זה באהבה ולהשלים עם זה.
- אין זמן מוגדר לדברים, כל אחד בזמן שלו ובקצב שלו. אין מאוחר מדי והאופציות אף פעם לא נגמרות.
- זה בסדר שמרגיש לכן שהתהליך הזה הופך להיות מעיק.. קורה לכולן באיזשהו שלב.. זה שווה את זה בסוף כל כך!
- כמה שזה קשה לעשות את זה, זאת החתונה שלכן ואתן יכולות לעשות מה שבא לכן ביום הזה! תנצלו את זה כמו שצריך ושימו בצד ביקורת של אחרים!
- זה בסדר להרגיש לא בנוח לדבר על הנושא עם אחרים.. לא כולם מגיבים בצורה מכילה ולא כולם יודעים מה עובר עליכם באמת.
- אל תפחדו לשתף את הבן/בת זוג. זה תהליך של שניכם, גם אם יש אחד שיותר על זה, וזאת המשמעות של זוגיות, לקבל החלטות חשובות ביחד גם אם זה מעורר קשיים.
- להזכיר לעצמכם כל הזמן את המטרה הסופית, למה אתם עובדים כלכך קשה - זה מקל מאוד!
אשמח לשמוע מכם/ן, איך אתן חווים/ת את התהליך?, האם אתם/ן מזדהים/ות? והאם עולים לכם עוד דברים שחשוב להגיד בקול רם".
רום תודה על תזכורת חשובה! איזה כיף שיש לנו כלות חכמות ושיתופיות כמוך.
תמונה: Nicole Krivizky
תקשיבי לגוף שלך
הכלה הבאה שלנו היא מירי, שכבר צעדה אל החופה ומשתפת איך רגע לפני קו הסיום היא הבינה שהגוף שלה מאותת לה לעצור. ההתרגשות, הלחץ והעומס הפיזי והנפשי התבטאו אצלה בעייפות, התקררות ועומס רגשי. במקום להתעלם, היא בחרה לעשות את הדבר הנכון—להקשיב לעצמה ולנוח.
״הפוסט הזה מוקדש לכלות הרגישות במיוחד (וגם לחתנים). אני בנאדם שלחץ והתרגשות יכולים מאוד להשפיע על הגוף שלי - בין אם מדובר בכמה פצעונים, צינון או ביקורים תכופים יותר בשירותים (סליחה על הTMI). ראיתי גם מקרים של התפרצות אלרגיה, סיוטי חתונה, כסיסת ציפורניים, תלישת שיער, התקפי בכי או הפיכה למפלצת הבריידזילה המפורסמת 👹👰♀️
לקראת החינה שלנו מחר, שמתי לב שההתקררות שיש לי בשבוע האחרון לא ממש עוברת, והבנתי שהגוף שלי מסמן לי שהוא זקוק לאקסטרה מנוחה. אז שמתי את רגשות האשמה ואת הקול של ״את לא מספיק טובה״ בצד, והקשבתי יותר לתחושות שלי ולצרכים הרגשיים והגופניים שלי. ביטלתי את העבודה ושמתי בצד את המטלות של הלימודים, ואני מאוד גאה בעצמי שפשוט הרשיתי לעצמי לנוח. מותר לא להיות סופר וומן.
עם כמה שזה כיף ומרגש להתחתן זה גם יכול להיות עמוס ומלחיץ - כמעט שנה של הפקת החתונה (וכל האירועים שמסביב), ותכלס זה משפיע. אין מה לעשות ואין גם סיבה לברוח מהתחושות שלנו. מקווה שכולנו נלמד להקשיב יותר לרגשות שלנו, במקום לברוח מהם, ושנאפשר לעצמנו להרפות אם זה מה שנצטרך❤️ איזה עוד דברים כדאי לנרמל או להיות יותר מודעים אליהם? מה יכול לעזור עם ההתרגשות והלחץ? אני ממש רוצה לישון טוב בלילה לפני החתונה 😅״.
מירי תודה שאת מדגישה לנו את החשיבות בהקשבה לתחושות האישיות, מתן מנוחה לגוף, וההבנה שלא תמיד צריך להיות “סופר וומן”. אני מצטרפת למירי ומזמינה אותנו לנרמל את התחושות הללו ולשתף ברגשותינו.
תמונה: יוסי פנסוהנה טעימה קטנה מהתגובות שקיבלה מירי:
״קודם כל הכבוד לך שאת יודעת להקשיב לעצמך ולדעת לקחת לעצמך רגע כשצריך❤️ אני גם נכנסת ללחץ בקלות ואמנם עוד לא היה לי לפני החתונה אבל כל פעם שאני טסה לחול בלילה לפני אני פשוט לא מצליחה לישון. הטיפ שלי זה להשתמש בתרגילי נשימות, לנקות את הראש ופעם גם ראיתי שיטה כשלא מצליחים להירדם של לדמיין 3 חפצים דוממים שונים ולהתמקד בפרטים שלהם. אולי משהו מזה יעזור״.
״אני מזדהה איתך מאוד ומסכימה איתך על הסימפטומים שקורים לגוף שלנו בזמן לחץ מהחתונה והאירועים הנלווים אליה. אני מציעה לעשות הליכה עם בן הזוג, עם חברה טובה או כל מי שאת אוהבת וקרובה אלייך, לשמוע מוזיקה שאת אוהבת, מוזיקה מרגיעה של ספא ומדיטציות (לי זה מאוד עוזר כל הזמן באופן כללי), לבצע תרגילי נשימה והרפייה, להזכיר לעצמך שהלחץ שלפני החתונה הוא זמני ויש לתת לעצמך מקום לתחושות שלך וגם לשחרר אותן בדרכים שאת אוהבת/ מתחברת אליהן כדי שבאמת זה יסייע לך לשחרר את הלחץ שמתלווה בכל התהליך וכדי שזה יהיה אפקטיבי עבורך, לבלות זמן איכות בן הזוג, בני משפחה שאת אוהבת וחברות טובות ולקבל את זה שפשוט גם הנפש וגם הגוף מתרגשים ומצפים לשלב חדש בחיים וזה לגמרי טבעי. אני מניחה שגם לי יהיה קשה לישון בלילה שלפני החתונה למרות שאין לדעת איך אני אגיב ומה יהיו התחושות שלי באותו זמן בלילה לפני החתונה שלי, אבל אני לוקחת בחשבון שעשוי להיות מצב שמאוד אתרגש בלילה שלפני החתונה שלי וכל תחושה שאחווה אותה לפני החתונה שלי והאירועים הנלווים אליה. אשלח לך בפרטי גם מספר שירי אהבה והעצמה נשית של שתי משוררות שאני אוהבת״.

תמונה: יוסי פנסו
בין מבחנים לסידורי חתונה
הכלה השלישית לנו להיום היא גאיה שבין יתר מיליון הדברים שהיא עושה ומצטיינת בהם היא גם סטודנטית המתמודדת עם תכנון חתונה תוך כדי לימודים ועבודה במשרה מלאה. גאיה משתפת אותנו בטיפים מעשיים לשמירה על איזון בין מבחנים, עבודה ותכנון חתונה. היא מבינה שאין אפשרות להיות ב-100% בכל תחום כל הזמן, ולכן קבעה סדרי עדיפויות ברורים לעצמה.
״איך משלבים חתונה ומבחנים? טיפים לכלה הסטודנטית! 📚👰
אז מסתבר שלהיות סטודנטית, לעבוד במשרה מלאה ולתכנן חתונה לא כזה פשוט כמו שחשבתי😅 כמי שנמצאת בדיוק בסיטואציה הזו, החלטתי לשתף בכמה תובנות והחלטות שקיבלתי עם עצמי שמאמינה שיעזרו לעוד כמה שאיתי יחד באותה סירה 🛶 להתמודד קצת יותר טוב עם הסיטואציה".

"אז קבלו את הטיפים והדברים שעוזרים לי להקליל את המצב:
- תעדופי פגישות ספקים- כל ספק שהוא לא קריטי/ דחוף החלטתי לדחות שיחות ופגישות שקבעתי לאחרי המבחנים. אני עושה תואר שני ולומדת יום מלא בשישי ככה שגם שישי אצלי זה לא אופציה מה שעוד יותר הבהיר לי שאין ברירה אלא לדחות. אשתף שעשיתי פגישה כמה ימים לפני מבחן ובדיעבד התחרטתי על זה- זה לא זמן הפגישה כמו המחשבה והעיסוק לפניה ואחריה ולכן ממש ממליצה אם מתאפשר אז פשוט לדחות לאחרי המבחנים.
- לנטרל רעשי רקע ולשקף את הסיטואציה לסביבה הקרובה- התחלתי לקבל הרבה תגובות כמו את לא בלחץ? איך עדיין לא עשית/ סגרת/ קנית וכו׳… החלטתי לקחת את זה בקטע טוב, בסוף כל מי שהגיב ככה אלו אנשים שקרובים אליי והחתונה שלי חשובה להם (כמו ההורים של הבן זוג שלי למשל) הסברתי באופן הכי פשוט וברור שכרגע- זו ממש החלטה שקיבלתי ״לזנוח״ מעט את הנושא ולחזור אליו כשהמבחנים יסתיימו.
- רשימות תיקיות ופתקים- אני מוצאת את עצמי לומדת למבחן ופתאום נזכרת במשהו שבכלל קשור לחתונה, אז פתחתי פתקים ותקייה בטלפון לכל רעיון או השראה שאני נתקלת בה. ככה אני לא מאבדת דברים שמצאתי, ויכולה לחזור אליהם כשיהיה לי זמן.🥰
- הגדרת סדרי עדיפויות עם עצמי- כן, החתונה חשובה לי וכסטודנטית שנה אחרונה גם המבחנים והציוניים חשובים לי. אבל אי אפשר להיות במאה אחוז בשני הדברים במקביל. לכן הגדרתי לעצמי בתקופת מבחנים - הלימודים במקום הראשון, זה יחסוך מועדי ב׳ והרבה לחצים מיותרים בהמשך. כשיסתיימו מועדי א׳ אוכל להתחיל לחזור להתעסק בחתונה ולהתפקס על הדברים ולא להיות עסוקה במבחנים/ קורסים חוזרים. מזכירה לעצמי תמיד את המטרה- בסוף השנה הזו אהיה עם שני תארים חדשים ביד כנשואה ובוגרת עוד תואר🤓 וואלה שווה את המאמץ!
- ולסיום טיפ אחרון והכי חשוב: להיות סלחניות כלפי עצמנו- עם כל הרשימות, ההגדרות והחוקים בסוף אני מזכירה לעצמי שהגיוני ולגיטימי שאתעסק בחתונה, ולא אהיה 100% בלימודים כרגע. משתדלת שלא להשליך כל חוסר ריכוז על זה ולא לקחת את תכנון החתונה כ״תיק״, לאפשר לעצמי להתרגש מהחתונה וכמה שיותר להקליל.
אשמח לשמוע איך עוד כלות-סטודנטיות מתמודדות עם השילוב המאתגר הזה! ולהוסיף את הטיפים שלכן לרשימה שלי🤍💍".


אז מה למדנו הפעם? הפוסטים של רום, מירי וגאיה מזכירים לנו שתכנון חתונה הוא תהליך אישי שאין בו חוקים קבועים. לכל אחת הקצב שלה, כל אחת חווה את הלחץ בצורה אחרת, ולפעמים הכי חשוב זה פשוט לעצור לרגע, להקשיב לעצמנו, ולזכור—החתונה היא שלנו. מזדהות עם החוויות? יש לכן עוד טיפים להתמודדות עם הלחץ? הצטרפו לקהילה שלנו ושתפו אותנו 🙂
כתבות נוספות שיעניינו אתכם: