שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
איך תבחרו טבעת נישואין?
בחירתה של טבעת הנישואין היא החלטה שתלווה אתכם ברמת היומיום, ועל כן חשוב ללמוד ולהכיר את כל האפשרויות העומדות בפניכן: ממספר הקראטים, דרך סוג הזהב ועד למידת הטבעת. שירלי וייסר, צורפת מוסמכת ומעצבת תכשיטים, מביאה אליכם את המידע הדרוש ליצירתה של טבעת הנישואין הפרטית המושלמת.
טבעת הנישואין היא העדות המוחשית, היומיומית והקרובה ביותר שתיוותר לכם לאחר ערב החתונה. היא זו שתהיה אתכם בשטיפת הכלים, במשחק עם הילדים ובשעות העבודה. לכן, חשוב לבחור בטבעת שתהווה תזכורת רומנטית תמידית מצד אחד ותאופיין בנוחות מקסימלית ובהתאמה לטעמכם מצד שני. איך תעשו זאת? בדיוק כך:
שוק המעצבים ישנם אינסוף עיצובים וטקסטורות אפשריות לטבעת נישואין. הבחירה ביניהן, כמובן, היא פונקציה של נוחות והעדפה אישית. כך או כך, חשוב שלא להיכנע לאופנות חולפות או להתרגשות של הרגע ולבחור טבעת שבה תוכלו להרגיש נוח גם כשתחבקו את נכדכם הראשון. אין הכוונה, חלילה, לבחירה בדגם משעמם וסתמי, אלא רק להימנעות מבחירה אימפולסיבית ומסקר שוק ממצה. אם נערכתם מספיק זמן מראש, מומלץ אף לבקש מהצורף להכין עבורכם דגם של הטבעת המיועדת ממתכת חלופית, זולה יחסית, כדי שתוכלו לענוד אותו כמה ימים ולראות איך אתם מרגישים.
טבעת הנישואין היא אמנם מנהג אוניברסלי ועתיק יומין (ידעתם שנוהגים לענוד את טבעת הנישואין על האצבע השנייה ביד שמאל, מתוך אמונה שהוריד שבאצבע מגיע ישירות ללב?). הדת היהודית הוסיפה חוקים ברורים משלה בנוגע לטבעת, על פיהם אסור לחרוט בצידה הפנימי או להוסיף לה אבנים טובות או חריטות, כדי לא לסנוור את עיני הכלה בהבלי החומר והעושר.
איזה טבעת תבחרו?
אחרי החופה, לעומת זאת,
אפשר גם אפשר לסנוור את הכלה או החתן בכל תוספת שתרצו – אבל גם כאן מומלץ
לראות גם את הפן המציאותי של האקט הרומנטי. כך, למשל, מומלץ לאלה שעובדים
בעזרת הידיים שלא לבחור באבן חן מסורבלת או כזו שתגביל את תנועת האצבעות. בנוסף, כדאי לזכור שלכל
אחת מהאבנים רמת קושי משלה, וגם כאן מומלץ למפעילי הידיים שלא לבחור באבן
רכה שעלולה להישרט ולהיפגם במהלך השנים. יהלום, כצפוי, היא האבן הקשה
ביותר, הספיר גם כן קשה יחסית, הטופז מעט פחות ואבן האופל נחשבת לרכה
ולפגיעה יחסית. לגבי ריקועים וגימורים, בוודאי תשמחו לשמוע שהדת היהודית
נוהגת לגבי השניים ברוחב לב: אתם מוזמנים לבחור בגימור מבריק או מט, ואף
בריקועים שונים על צידה החיצוני של הטבעת. הבחירה בידיכם. שיהיה במזל טוב!
זהב צהוב, אדום או לבן?
המתכות הנפוצות ביותר לטבעות נישואין הן הזהב הצהוב, הזהב הלבן והזהב אדום. עד לאחרונה שלט הזהב הצהוב בכיפה ללא עוררין, וגם כיום הוא מהווה בחירה נפוצה, בזכות גווניו החמים שמסמלים עבור המתחתנים הטריים את החום והאהבה שעתידים לשרור בביתם. הבחירה במספר הקראטים, לעומת זאת, מוכרעת בעיקר על מזבח המחיר: 24 קראט, שהם למעשה זהב טהור, נושאים בעלות הגבוהה ביותר.
9
קראט הם המינימום, ועלותם בהתאם נמוכה יחסית. אך מעבר לשיקול המחיר, חשוב
לקחת בחשבון פרמטר נוסף: מידת קשיותו של החומר. טבעת נישואין 14 קראט,
בזכות ערבובה עם מתכות נוספות, נהנית מרמת הקשיות הגבוהה ביותר. 24 קראט,
לעומת זאת, היא הרכה ביותר. כך שאם אהובך (או אהובתך) עובדים עבודה פיזית
עם הידיים, עדיף לבחור דווקא בטבעת בעלת מספר קראטים נמוך, יחסית, כדי
למנוע פגיעות ושריטות בטבעת.
הטרנד הנוכחי החם ביותר, לעומת זאת, הוא הזהב הלבן שקיים ב-14 קראט וב-18 קראט ומשתלב מצוין עם טבעות הכסף שעל היד. כך או כך, רצוי לשים בצד את הטרנדים ולהתאים את סוג הזהב לגוון העור הפרטי.על אף הרצון הראשוני להמחיש, באמצעות טבעת רחבה עבה ומסיבית, את מידת אהבתכם, כדאי להתחשב בכמה גורמים נוספים: אורכן של האצבעות, למשל. טבעת רחבה תיראה טוב על אצבעות ארוכות ודקות, אך עלולה להחמיא פחות לאצבעות עבות וקצרות. שיקול חשוב נוסף הוא טבעת האירוסין: אם אתם מתעתדים לענוד את שתי הטבעות על אותה האצבע, יש לחשב זאת בהתאם ואף להביא אתכם את טבעת האירוסין לצורף בשלב ביצוע המדידות.
העובי המקובל לטבעת נע בין 1 מ"מ ל-3 מ"מ והרוחב משתנה בהתאם לרוחבן של האצבעות. מומלץ בחום למדוד כמה עוביים לפני שמתבייתים על הטבעת שלכם, ולהפעיל את "חוק הנעליים" גם על הטבעת: אם זה לא נוח לכם אצל בחנות או אצל הצורף, זה לא יהיה נוח גם בבית. ולא משנה עד כמה זה יפה.
ומה לגבי מידת הטבעת? פה מסתתר מוקש רציני, ואני יכולה לספר לכם על לא מעט זוגות שמגיעים אליי אחרי ירח דבש קולינארי במיוחד ובפיהם בקשה להרחיב את הטבעת. אגב, בלא מעט מקרים הם חוזרים אחרי הדיאטה שעשו בעקבות הבליסה בירח הדבש, ומבקשים להצר אותה שוב. שינויים אלה, מעבר לטרחה ולעלותם הכספית, עלולים גם להזיק לטבעת – בפרט אם יש עליה חריטה מיוחדת. לכן מומלץ מראש לבחור בטבעת שיושבת בנינוחות על האצבע, לא לוחצת וגם לא נופלת. היא צריכה להחליק בקלות עד לפרק התחתון, ושם להתמקם בחלק הצר שבין המפרק האמצעי של האצבע ובין החיבור לכף היד. אגב, חשוב לקחת בחשבון גם את השפעתן של עונות השנה על אצבעות היד: בחורף האצבע צרה יותר ובקיץ, עקב החום, היא מתנפחת.
בטבעת זו, שבחרתם בחוכמה קרדיט ותודה לשירלי וייסר.שירלי היא צורפת מוסמכת המתמחה בטבעות נישואין ואירוסין