לפני הכל, אציין שמיכל לא איפרה אותי בסוף ולכן הביקורת פה היא לא על רמת האיפור, אבל בעיניי חשובה לא פחות (ואף יותר) והלוואי והייתי נתקלת בכזו בעצמי. החוויה שלי מולה הייתה לצערי מזעזעת, וכמה שזה נשמע קשה לומר, לא הייתי מציעה לסגור איתה - לפחות לא עד שהיא תשנה את החוזה שלה. הסיפור קצת ארוך ביחס לביקורות האחרות שאני כותבת, אבל מגובה בהודעות ואם למישהי יש שאלות אני אשמח לענות.
חתונתי נקבעה למאי, ובגלל שבסוף אוקטובר של השנה לפני התחלתי הכשרה מקצועית מאוד אינטנסיבית סגרתי את כל הדברים לקראת החתונה בערך בתקופה זו (המון זמן לפני), כי ידעתי שלא יהיה לי זמן.
את מיכל ראיתי פה באתר, וכמובן שגם הסתכלתי באינסטגרם ומאוד אהבתי ומיד רצתי לסגור איתה. לצערי, מס' חודשים אחרי שסגרתי איתה, מסיבות שלא בשליטתי נאלצתי לצמצם חלק מהוצאות החתונה ולבחור בספקים ואולם זולים יותר. לכן פניתי אל מיכל בבקשה לבטל את השירות, בינואר 23, כלומר ארבעה חודשים לפני החתונה - בשלב זה כל התקשורת בנינו הייתה אך ורק סגירת האיפור, היא לא הוציאה עליי שום משאב, לא עשינו שום פגישת ניסיון או משהו בסגנון.
כאן נכנסת גם האשמה שלי - בחוזה שלה, באופן ממש קיצוני ויוצא דופן, היא דורשת שאם מבטלים איתה את השירות אחרי 14 ימים מיום הקביעה איתה יש לשלם לה 50% (!!!) מהמחיר המלא של השירות (בלי קשר לכמה זמן נשאר עד האירוע). תכלס, עוד נקודה חשובה למי שמארגן חתונה - תוודאו שאתם מבינים טוב טוב את החוזים עליהם אתם חותמים. אני לצערי רפרפתי עליו, לא באמת הבנתי את הסעיף וכמובן מי חשב בכלל שאצטרך לבטל... אבל החיים לא צפויים, אתם פשוט לא יכולים לדעת מה יקרה ובאמת חשוב לבחור אנשים הוגנים.
בכל אופן, מיכל דרשה ממני עוד 1300 בנוסף לדמי המקדמה ששלמתי לה, שזה פשוט הזוי בכל קנה מידה. יש לי עוד 2 חברות קרובות שהתחתנו השנה והחוזה מאפרת שהן לקחו ממש לא נראה ככה. בנוסף, אחת מהן ביטלה גם היא מאפרת שקבעה, והיא הגדילה לעשות ואמרה לה שאם היא תמצא עבודה אחרת ליום החתונה שלה היא גם תחזיר לה את המקדמה! אז חד משמעית אפשר להיות אדם הגון... לשמחתי שאר הספקים שסגרתי איתם היו כולם מבינים ומקסימים, רק מיכל היוותה בעיה.
לצערי, גם התקשורת מולה פשוט הייתה זוועה, ניסיתי להסביר לה שזה סכום לא מבוטל עבורי, והיא בארבעה חודשים יכולה להשיג עבודה אחרת בלי בעיה. ניסיתי גם להציע לתת חצי מהכסף (כלומר 650), שגם זה רווח נקי שלה על כלום ושום דבר. אבל הדבר היחיד שעניין אותה זה החוזה שלה, כל התגובות שלה היו על כך שהיא מנהלת עסק וחייבת לפעול ככה (היא חד משמעית לא, יש לי עשרות הוכחות לספקים שלא פועלים כך ושהחוזה שלהם לא נראה כך). כמובן שבסוף שילמתי לה מכסף המתנות שקיבלתי לחתונה, אבל באמת שבתחושתי זה כסף שהוא פשוט גזל שלה.
אז לסיכום, לצערי עליי לתת דיס-המלצה רצינית. יש המון המון מאפרות נהדרות בשוק, אבל מניסיון אישי אתה רוצה איתך בן אדם. לא ניתן לדעת מה יקרה, ולכן הייתי מציעה לחשוב פעמיים לפני שאתם לוקחים שירות של מישהו לא הגון ולא מתחשב, שכל מה שמעניין אותו זה הכסף....
מיכל ארן - מאפרת ומעצבת שיער
לפני יותר משנה
אתחיל מלציין שכל תחלית חוות הדעת הזו היא נסיון לפגיעה בעסק ובפרנסה בזדון .
לא מספיק שפגעה בפרנסה שלי ע״י ביטול העסקה (ולא משנה מאיזה סיבה וזה לגיטימי) אך יש לזה השלכות של דמי ביטול . על אחת כמה וכמה כשלא נכנסה לי עבודה אחרת לאותו היום .
כפי שציינת , אציין גם אני כי כל ההודעות מגובות אצלי וישמשו כהוכחה במקרה הצורך על דברים שנכתבו כאן שמעוותים את המציאות .
את לא הכלה הראשונה שמבטלת חוזה , ויעידו כלות אחרות כיצד נהגתי איתן (כל מקרה לגופו) כך שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליי זה גזל .
גזל , זה לסגור איתי 10 חודשים מראש , לחתום על חוזה מאוד ברור , לשריין לעצמך שקט נפשי חצי שנה עם ספקית ואז בוקר אחד לקום ולשלוח הודעת וואצאפ ״שאת נאלצת לבטל״ ולהשאיר אותי ללא עבודה כאשר יכלה לסגור איתי כלה אחרת את התאריך במהלך חצי השנה הזו.
ביקשת הנחה , לא דיברת על 650 וחא דובר כלל על מספרים , ואכן קיבלת הנחה !.
מצרפת את ההודעה האחרונה שנשלחה אלייך כדי שהדברים יהיו ברורים לכל :
אריאל שבוע טוב,
מקווה ששלומך טוב.
ביום שני 9.1.23 פנית אלי בבקשה לבטל את חוזה העבודה .
עד כה לא השבת להודעתי בנוגע לתנאי הביטול בהתאם לחוזה העבודה ולא העברת את דמי הביטול כפי שקבוע בחוזה.
מעבירה לך בחוזר את החוזה החתום על ידך למען הנוחות.
חשוב לי להסביר את ההיגיון שעומד מאחורי החוזה שחתמת עליו ותנאי הביטול .
כמו שאת יכולה להבין הפעילות שלי כמאפרת ומעצבת שיער לכלות מנוהל כעסק לכל דבר ועניין, זאת הפרנסה שלי.
העסק הזה מבוסס קודם כל על לוחות זמנים קשיחים ושריון תאריכים מראש. עבור הכלות שלי - שחייבות וודאות שיש להן מאפרת קבועה סגורה ברזל ליום האירוע. וכמובן, גם עבורי, שכן זאת הפרנסה שלי.
פנית אלי ביום 10.7.22 לסגור ולשריין איפור ושיער לחתונה שלך, וכן ליווי לאירוע שאמור להתקיים ביום 10.5.23, כלומר 10 חודשיים מראש, כיוצא מכך ברור שאת מבינה את החשיבות של הוודאות ושריון התאריך זמן רב מראש, כפי שאת ביצעת בעצמך.
לכן יש מנגנון של שריון תאריך.
בלי מנגנון כזה - שיבטיח שתאריך שנסגר מראש יהפוך לבסוף ליום בו אני מאפרת כלה בפועל - אין שום תוחלת או זכות קיום לעסק הזה. תשלום המקדמה ותנאים לביטול החוזה כפי שקבוע בבהירות בתנאים שלהם הסכמת וחתמת - הוא בדיוק המנגנון הזה.
המנגנון מיועד להוות תמריץ שלילי מלהגיע למצב שכלה משריינת אותי 'סתם'- ואז משנה את החלטתה. ואם בכל זאת משנה את החלטתה (מה שאני מכבדת לחלוטין מכל סיבה שהיא) היא מחויבת בדמי ביטול ע״פ מדרגות כפי שמצוין בחוזה בהתאם למועד הודעת הביטול.
שאת כלקוחה או כל אדם אחר מבקש לשריין יום עבודה שלם זמן רב מראש, הלכה למעשה אני מוותרת על עבודות אחרות ולקוחות אחרות שכן התחייבתי בחוזה שבמועד זה אעמוד לרשותך והעניק לך שירותי איפור ושיער.
כפי שאת יודעת אנחנו כבר לא בתקופת הקורונה וכלות לא מתכננות חתונות ״מהיום למחר״, וגם את בחרת לארגן חתונה מספיק זמן מראש בשביל שתהיה לך את האופציה לבחור מבין שלל הספקים שפנויים את אלו שאת הכי מתחברת אליהם ורוצה אותם ולא לחכות לרגע האחרון כדי לסגור עם מי מהספקים שנשאר פנוי .
בחרת לסגור איתי 10 חודשיים מראש ולשריין לעצמך את התאריך בידיעה שאני אגיע ויש לך ראש שקט. כפי שאת ציפית כמו יתר הכלות שאני עובדת מולן שאעמוד לרשותך ביום האירוע, כך אני מצפה לעמוד לרשותך ביום האירוע כפי שנקבע וכמובן שלא קובעת אירועים נוספים.
בהתכתבות האחרונה שלנו ביקשת בנסיבות אם נוכל להתפשר על סכום נמוך יותר וזאת כאמור בניגוד להתחייבותך בחוזה.
כזכור לך התקשרנו לצורך איפור ושיער לכלה בסך 2800 ₪, וליווי לאירוע בסך 1500 ₪ סך הכל 4300₪.
כמפורט בחוזה שחתמת, עליך לשאת בדמי ביטול בשיעור של 50% מהיתרה, כלומר, 2050 ₪.
כמחווה של רצון טוב ועל אף האמור בחוזה, ביקשתי שתעבירי לי דמי ביטול רק בגין האיפור והשיעור בסך 1300₪.
אבקש כי בהתאם לחוזה תעבירי לי בהקדם וללא דיחוי את דמי הביטול ע״ס 1,300 ₪.
בברכה ומזל טוב,
מיכל ארן.
אז אם את מדברת על ״גזל״ חוות הדעת שלך היא נסיון לגזל טהור , ונסיון לפגיעה ישירה בשמי ובעסק שלי בזדון .