את חליפת החתן קנינו חודשיים לפני האירוע, משום שבעלי לא מתגורר בארץ ורצינו לסגור את כל הקצוות מראש, ולא ברגע האחרון. החתן הגיע לביקור של שבוע בארץ, ועוד באותו היום שנחת, נסענו לקנות את החליפה. על החנות שמעתי מספר פעמים, והחלטנו להתחיל שם. לאחר שבחרנו חליפה לחתן, נדרש תיקון של מכפלת בלבד. שמחנו שמצאנו חליפה טובה, ושהצלחנו לעשות זאת מהר מהמצופה. הסברנו בחנות שיוני בארץ רק לשבוע ולכן נשמח אם נוכל לבוא ולמדוד בהקדם. כמובן שתשובתם הייתה חיובית, ויצאנו משם בהרגשה טובה.
המכנס היה מוכן רק לקראת סוף השבוע, וכשבאנו לאסוף אותו גילינו לתדהמתנו שהמכנס צמוד מאוד ! ברמה שהחתן בקושי הצליח ללכת, שלא לדבר על לסגור את המכנס. מבדיקה של המוכרת עלה כי התופרת עשתה הצרה של 5 ס"מ במכנס בנוסף למכפלת, וזאת למרות שלא היה צורך בכך. כאן הסיפור החל להסתבך. החתן היה צריך לחזור לחו"ל מיד לאחר הסופ"ש, ככה שנוצר מצב שאי אפשר לתקן את המכנס בזמן. המוכרת הבטיחה לנו שמדובר בהצרה שניתן לפרום בקלות, ושהם יעשו את מרב המאמצים שנוכל לראות את המכנס לפני הטיסה. בנוסף היא הציעה שהם ישלחו את החליפה המתוקנת הביתה (היות שאנחנו לא גרים בסביבה) עם שליח, דבר ראשון על הבוקר.
מיותר לציין שהחתן לא הספיק למדוד את המכנס לפני שחזר לחו"ל, וכמובן שהשליח לא הגיע באותו היום. לאחר בירור עם החנות, נאמר לנו שהשליח עבר תאונה, החליפה חזרה לחנות, וחברת השליחויות תשלח אותה שוב בהקדם. כך עברו מספר שבועות, עד שהתברר לבסוף שהשליח הוא חבר של אחד העובדים ש"עשה טובה" והביא את החליפה לביתו באותו הישוב בו אנחנו גרים, והייתי צריכה להביא אותה ממנו.
החתן הגיע לארץ כשבוע לפני החתונה ומדד את המכנס בשנית. ושוב המכנס היה יחסית צמוד. נאלצנו להגיע לחנות פעם נוספת! הפעם הסיפור שלהם השתנה. לטענתם המכנס שקיבלנו לאחר התיקון הראשוני היה בכלל מכנס אחר, שהגיע במשלוח חדש, שגזרתו מראש הייתה צרה יותר. ואילו המכנס הנוכחי שהם שלחו עם השליח הוא אותו מכנס מקורי שהחתן מדד בחנות חודשיים קודם לכן, כך שאין סיכוי שהוא צר מדי.
לאחר ויכוחים רבים, החלטנו לקחת את החליפה כמו שהיא, ולחפש לחתן מכנס אחר (נוח יותר) שיוכל להחליף לאחר החופה. אני חושבת שעבור חנות שלוקחת מחיר גבוה ממחיר השוק, חווית הקנייה ושירות הלקוחות לא היו מספקים. לא אמליץ למכרי עליהם בלב שלם....