דף הבית   >   נותני השירות   >   מקווה "עבריה" גבעת שמואל   >   חוות דעת של litalst

חוות דעת על מקווה "עבריה" גבעת שמואל

litalst
טוב
פניתי למקווה עבריה כשבוע לפני החתונה לאחר ששמעתי אודות נקיונו, והיות ובמקווה פקיעין בתל-אביב כבר לא היה מקום. עקב היותי בהריון מתקדם שהינו בר-סיכון, סוכם טלפונית מול הבלנית שאכנס ביום המיועד ראשונה לבור המים.
ביום שנקבע - הבלנית פנינה המתינה לי באופן אישי בכניסת המבנה והיתה מסבירת פנים. שילמתי 200ש"ח כמסוכם. במראה ראשוני המבנה נעים (אך לא הייתי צורכת את שירותי הספא/חדר-כושר, לטעמי מיועד לנשים דתיות שאין באפשרותן להגיע למקומות בהם עשוי להיות גבר).
הוכנסתי ל'חדר הלבן' שהינו מתחם יפהפה עם אמבטיה, מיטת טיפולים ומקווה נעים מאוד למראה. הם נותנים ערכה לנקיון אישי וחלוק נקי, אך חרף כך נראה לי שכדאי להגיע עם מברשת שיניים אישית מהבית, וכן מברשת שיער, סבון וכפכפים מהבית. הודגש בפניי כי זה חדר שבדרך-כלל ניתן ל"נשים שמשלמות הרבה". התרחצתי במהרה כבקשת הבלנית (למעשה התקלחתי קודם לכן בבית), בתום הרחצה התבקשתה לקרוא ברכה מתוך ספר שהושאר פתוח, הבלנית נכנסה ונתנה את הנאום שניכר שחוזרת עליו מול כל כלה וכלה. הדברים נאמרו באופן טכני ללא תחושה אישית. כולל הסיפור אודות הנשים שנאלצו לטבול בבורות קרח בסתר בעוד כיום יש לנו מקוואות מהודרים ואל לנו להתלונן. לאחר מכן הבלנית סקרה את גופי, לא העירה על ציפורניי שלא היו גזוזות בידיי. נכנסתי כהנחייתה למקווה עצמו שהיה עתיר להפתעתי בחומרי ניקוי, כלור כמדומני, והיה גם ריח נוסף שהבלנית העירה מעצמה שככל הנראה משני לריסוס כנגד ג'וקים. טבלתי בכל גופי כהנחייתה, כאמור הופתעתי בעת הטבילה מחריפות חומר הניקוי, אך השתדלתי שלא לשנות התנהלותי על מנת לקצר את המהלך (נרמז לי שהבאה בתור עתידה להכנס במהרה). לצערי לא פעפעה בי כלל תחושת חגיגיות. בתומה של הטבילה קבלתי את האישור המיוחל. מרגע הגעתי עד צאתי מהמבנה עברו כחצי שעה עד ארבעים דקות.
אהבתי: המקום האסתטי. ההתחשבות בהיותי בהריון, ומתן אפשרות להכנס ראשונה לבור המים (המים אינם מוחלפים בין אישה לרעותה). הזמינות והליווי של הבלנית.
לא אהבתי: חריפות חומר הניקוי/הדברה, הדגשת הצורך להזדרז, הדיבורים ה'שיווקיים' על ההידור במקום. הנאום הטכני של דברי הדת.
מחיר: 200
7.9K