נתחיל מהמסקנה: האינסטינקט הראשוני שלכם תמיד יורה את הדרך הנכונה. אל תתנגדו לו. אחרת תמצאו את עצמכם מבלים הרבה ערבים עם ספקים מתחום כלשהו (במקרה שלי - צלמים) עד שתתבלבלו לחלוטין, ובסוף, על אף עבודת תחקיר מקיפה, תבחרו לא נכון. כך לפחות מהניסיון האישי שלי.
גילוי נאות: לא שכרתי את דניאלה לצלם את חתונתי, ואני מצרה על כך מאוד. וכיוון שאין אפשרות לשחזר חתונה (אלא אם כן את אחת ה'מעושרות', ואני לא) אני בוחרת לחלוק את החוויה שלי לטובת הסיכוי שאעזור לאחרים.
את דניאלה פגשתי לפני שנים בחתונה של זוג חברים שלי. למען האמת, לא זכרתי אותה, אבל אלבום החתונה שלהם היה האלבום הכי יפה שיצא לי לראות, והכישרון של דניאלה אפשר לה להפיק את המיטב והמירב מהכלה, שהיתה בעלת גוף מצוין אבל פנים הרבה פחות, ויצאה פשוט יפהפייה בתמונות, כשכל הקווים החדים בפניה מעוגלים באמצעות הזוויות הנכונות והרגישות שבה ניחנו העיניים שמאחורי המצלמה.
כשאחותי תכננה את חתונתה, לא היססתי והמלצתי לה בחום על דניאלה, ובגלל שהיא בחרה לקבל את ההמלצה יצאו לה תמונות חתונה יפהפיות, אחת-אחת, ואלבום חתונה מקסים.
איכשהו, בגלל שמאוד היה לי חשוב שתמונות החתונה שלי תהיינה יפות, מיוחדות, עם דגש אומנותי וכו', ובגלל שהפגישה שלנו עם דניאלה (שהיתה כמובן הראשונה אליה פנינו) לא הפילה אותי מהכסא הפעם, בין היתר בשל אלבומים לדוגמה מאוד סטנדרטיים ולא מי יודע מה שהראתה לנו, נכנסתי לסחרור פגישות צלמים ואחרי שנפגשנו עם 5 בחרתי אחת שהיתה חביבה, ונעימה, שיש לה אתר מקסים והתמונות שהציגה בפנינו כשנפגשנו אתה היו נהדרות – אבל תמונות החתונה היו הרבה פחות טובות ובעיקר משמינות (לא רק את הכלה) ולא מחמיאות במיוחד.
אם הייתי מתחתנת שוב, היום, עם הידע של אחרי מעשה, הייתי בוחרת בדניאלה בלי לחשוב פעמיים וישנה בשקט בלילה.