מצאתי בבירנצוויג שמלה שחיפשתי למכירה במחיר שפוי יחסית לשוק. עברתי הרבה חנויות, חיפשתי שמלה למכירה במחיר סביר. היה לי בראש תמונה די מוגדרת של מה שאני מחפשת, ולא מצאתי משהו דומה בחנויות אחרות. ובבירצוויג מצאתי שמלה בערך כמו שחיפשתי. הדגם התאים לי, השמלה פשוטה אך בעלת ייחוד. התלבטתי בין 2 שמלות במחיר שונה ועדי הסכימה לתת לי שמלה יקרה בין השתיים במחיר של הזולה אם אני לוקחת שמלה מתצוגה. מה שהיה יפה מאוד מצידה. בחתונה קיבלתי הרבה מחמאות על השמלה, היא באמת הייתה יפה מאוד. אך היו כמה פאשלות, שרק הכלה מודעת אליהן. היו כמה קפלים מיותרים שנוצרו בבד שנאמר לי שיתוקנו, אך כשבאתי כבר לאסוף את השמלה, ראיתי שהם נשארו והעדפתי לא להתעסק בזה כבר, כי זה היה עולה לי ביוקר. בנוסף היה עוד תיקון קטן חסר שעדי השאירה לי לעשות אותו לבד.
התהליך עצמו לא היה כ"כ נעים, וככל שהתהליך התקדם החוסר נעימות גברה, כשלקחתי שמלה כבר יצאתי בהרגשה ממש לא נעימה וכבר ויתרתי על תיקונים קטנים שנשארו. הרגשתי בחוסר מקצועיות, אם זה בכך שכשניסיתי להוסיף משהו לשמלה בהתחלה, לא הרגשתי שיתוף פעולה כ"כ. בחנויות אחרות, שהציעו שמלות גם במחירים נמוכים יותר, המעצבים תמיד באו עם 5 בערך רעיונות חדשים על כל רעיון שלי בנוגע למה אפשר לשפר בדגם ולהוסיף. ובניגוד לזה כאן- כשהצעתי משהו לקח להם הרבה זמן לדסקס ולחשוב אם זה מתאים ואיך , והם לא כ"כ באו עם רעיונות משלהם. לדעתי חוסר מקצועיות גם התבטאה בפרטים קטנים שהם לא שמים לב אליהם בשמלה, ורק אני בדיעבד הייתי צריכה להעיר להם (והייתה הרגשה ממש לא נעימה איך שהם התקבלו, הרגשתי שאני מציקה להם). ואלה היו פרטים שלדעתי מעצב צריך לשים לב לבד.
כבר בשבוע אחרון לפני אסיפת השמלה ביקשתי לדבר עם המעצבת כי רק המוכרת ענתה לטלפון, והיא לא חזרה עליי בסוף, למרות שהתקשרתי פעמיים ופעם אחת גם קיבלתי תגובה ממש לא נעימה מהמוכרת.
בקיצור, התוצאה הייתה בסדר (גם אם הייתי צריכה לעשות תיקון קטן לבד), אך לא הייתה הרגשה שאני יכולה לסמוך עליהם בעיניים עצומות, והרגשתי שאני תמיד צריכה להיות עם יד על הדופק.