מצאו את הספקים המומלצים ביותר
שירות לעסקים
בלוג להשראה
הטבות ומבצעים
נותני השירות
דף הבית
mitformit
להמשך גלישה באתר
x

כיצד לחתום על הסכם ממון ברוח טובה?

מתחתנים? מזל טוב! אתם פותחים פרק חדש בחייכם ו"מאחדים כוחות" עם בן/בת הזוג. אז אם שניכם מגיעים לנישואין עם מינוס בבנק ומצב רוח טוב – מעולה! אבל מה אם אתה מביא עמך לנישואין דירה ואת עתידה לקבל ירושה משמעותית? או שאתה מגיע לנישואין עם מינוס בבנק ומצטרף לפלוס המכובד של בת זוגתך? ומה לגבי זכויות פנסיה, קופות גמל וקרנות השתלמות שצברתם בחיי הרווקות ותצברו במהלך הנישואין?? על זאת ועוד בכתבה הבאה.

יחסים וזוגיות | זמן קריאה: 4 דקות
1.5K
חתונה היא שיא הרומנטיקה, האירוע המרגש בו אתם ממסדים את אהבתכם ומכריזים בפני משפחה וחברים- ביחד לעולמים!
אבל לעיתים, כאשר אחד מבני הזוג מביא עמו לנישואין רכוש, או עתיד לקבל רכוש רב ערך בירושה או במתנה, נשמעים קולות פנימיים, רמיזות ולחשושים, של החתן והכלה או (בדרך כלל) של ההורים.. ומעל ראשם של הזוג מרחפת עננה מעורפלת, העונה לשם : הסכם ממון!
לעיתים מרחפת עננה מעורפלת העונה לשם
לעיתים מרחפת עננה מעורפלת העונה לשם "הסכם ממון".צילום:(AGS - אלון וגיא)
ואז, חוסר הבהירות וחוסר הבנת המושגים המשפטיים עלולים לגרום לאי נוחות בקרב בני הזוג והמשפחות, ואף לפגום משמעותית בשמחה המלווה את ההכנות ליום המרגש בחיי הזוג.
אז לפני שאתם מתבלבלים, או חס וחלילה שוברים את הכלים, לפניכם מספר טיפים שיסייעו לכם לעבור את המשוכה (וגם את המבוכה) בשלום:
1. הבינו את המשמעות המשפטית של הסכם הממון:

להבדיל מבחירת שיר החופה או אטרקציות השונות, עריכת הסכם ממון הוא לא צעד רומנטי במיוחד.. אבל, אם תבינו את משמעותו, תגלו כי "השד" לא כל כך נורא. 

חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע – כי כל הרכוש אשר בני הזוג צוברים מיום החתונה במהלך חייהם המשותפים מהווה רכוש משותף, ובמידה (וחס וחלילה) יאלצו להיפרד, אותו רכוש משותף יחולק ביניהם שווה בשווה.
חוק יחסי ממון קובע כי אותו "רכוש משותף" המחולק שווה בשווה בין בני הזוג, כולל גם את נכסי המקרקעין, כספים, קופות גמל, פנסיה וכיוב'.. אך לא כולל מתנות וירושות, אפילו כשאלו התקבלו במהלך הנישואין. 

אם בני הזוג מעוניינים לקבוע חלוקת רכוש שונה מזו הקבועה בחוק, או להבטיח כי הנכסים שהביאו עמם לנישואין או שעתידים לקבל לא יחולקו ביניהם שווה בשווה – עליהם לערוך הסכם ממון! 

ואז- במידה (וחס וחלילה) נישואיהם יגיעו לסיומם, לא יהיה צורך בהתדיינות משפטית על חלוקת הרכוש  (שלעיתים עלולה להיות קשה, ארוכה ויקרה) , אלא הרכוש יחולק בין בני הזוג, כפי שהוסכם ביניהם בהסכם הממון שערכו יחד! 

זכרו – משמעות החתימה על הסכם ממון אינה "להתחתן בכדי להתגרש" או שאר מיתוסים שגויים למיניהם, אלא כל מטרתו – לקבוע את אופן חלוקת הרכוש ("מי יקבל מה") במקרה של חלילה פרידה, בהסכמה מראש וללא התדיינות משפטית. 
מטרתו של הסכם הממון – לקבוע את אופן חלוקת הרכוש.
מטרתו של הסכם הממון – לקבוע את אופן חלוקת הרכוש.צילום:(עידן רצון )
2. הקפידו על שיתוף וכבוד הדדי בתהליך עריכת ההסכם 

בבואכם לדון על סוגית הסכם הממון, שבו יחד, בנחת, דברו האחד עם השניה והעלו בכנות את רצונותיכם וחששותיכם. כך תדאגו שהסכם הממון יהיה פרי הסכמתכם והבנתכם המלאה. ככל שתתנהלו יחד, בשקיפות ובכבוד הדדי בתהליך עריכת ההסכם וחתימתו – כך תוכלו לדלג מעל המשוכה המביכה במקצת הזו בחיוך ובהבנה, הישר אל הטעימות ובחירת שמלת הכלה...
3. התמקדו בעתיד ולא בנכס ספציפי

אם כבר החלטתם לערוך הסכם ממון, אל תערכו אותו לגבי נכס מסוים, אלא הקפידו כי ההסכם ייתן פתרונות עתידיים. למשל, כאשר הכלה מביאה עמה דירה שרכשה לפני הנישואין, על ההסכם לתת מענה גם לשאלה - מה יקרה במידה ותחליט למכור את הדירה ולרכוש בכספי המכר דירה חדשה למגורים יחד עם בעלה? כיצד ירשם הנכס החדש בלשכת רישום המקרקעין (בטאבו)? ומה אם החתן יתרום מכספי פדיון קרן ההשתלמות שלו לטובת רכישת הדירה המשותפת?? על הסכם הממון לתת פתרונות לתרחישים עתידיים, בכדי לפטור אתכם מהצורך לערוך הסכם חדש בכל פעם שתרכשו נכס או תקבלו נכס בירושה או במתנה.
הקפידו על שיתוף וכבוד הדדי
הקפידו על שיתוף וכבוד הדדיצילום:(ברצי)
4. התייעצו עם עו"ד המתמחה בדיני המשפחה!

אתם יכולים להתייעץ יחד או כל אחד לחוד, אך אל תוותרו על קבלת ייעוץ משפטי בטרם תחתמו על הסכם הממון. לרוב, ההסכם כתוב שבשפה משפטית, מעט מורכבת, אשר באופן טבעי אינה מוכרת לכם מחיי היום יום; ולכן, הקפידו לשאול את כל השאלות, מבלי להתבייש, עד שתהיו בטוחים שאתם מבינים את תוכן ההסכם ומהותו.
בנוסף, הקפידו על כך שעורך הדין אתו אתם מתייעצים ואשר עורך עבורכם את הסכם הממון יהיה עו"ד שעיקר עיסוקו בדיני המשפחה. בנוסף, במידה ומתעוררות ביניכם מחלוקות באשר לתוכן ההסכם, מומלץ לפנות למגשר שיעזור לכם ליישב אותן בדרכי נועם, ולנסח הסכם לשביעות רצונכם. 
5. תנו תוקף משפטי להסכם.

חוק יחסי ממון קובע כי הסכם ממון יהיה תקף רק אם בני הזוג אישרו את ההסכם בפני בית המשפט לענייני משפחה. אם ההסכם נחתם לפני הנישואין , ניתן לעשות זאת בפני נוטריון; אלו הגורמים היחידים שמוסמכים בחוק לתת להסכם תוקף של פסק דין מחייב לכל דבר ועניין. ולכן, מיד עם חתימתכם על הסכם הממון דאגו לפעול לאישורו! 

וזכרו – הסכם ממון שלא קיבל את אישור בית המשפט או נוטריון – לא תקף!!! 
לחיי נישואין מאושרים, ומי ייתן והסכם הממון יישאר במגירה עד 120!

הכתבה באדיבות עו"ד רחל דגול– עורכת דין ומגשרת בתחום דיני המשפחה והירושה.
הייתם ממליצים על הכתבה לזוגות הבאים?

13
0
הצעות נוספות לקריאה
white friday
logo
דיפלומט חליפות - Diplomat
חליפות חתן
חליפות חתן ב-777 ₪ בלבד!!
חיסול סוף שנה, איכות ללא פשרות!
חיסול סוף שנה, איכות ללא פשרות!
71.7K
למימוש ההטבה
הוספת חוות דעת
הקישור
הועתק