שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
x
5 נשים מעוררות השראה: די ג'יי, מאפרת, מעצבת שמלות ופעמיים צלמת חתונות
הן מוכשרות, מקצועיות ובעיקר ספקיות חתונה ששווה לדבר עליהן. קבלו את הצד הנשי של עולם החתונות
זמן קריאה: 8 דקות
//=$article['displayEngineLikeCount']?>
2.8K
מקריא את הכתבה. הנגן מקובע בתחתית המסך.
5 נשים מעוררות השראה: די ג'יי, מאפרת, מעצבת שמלות ופעמיים צלמת חתונות
15
15
מהירות:
תמונה: מיטל אלמקייס
לפעמים צריכים להזכיר לנו שאנחנו טובות, מוכשרות, אמיצות ו… פשוט מדהימות. יום האישה הוא יום מצויין לעצור רגע, לטפוח לעצמנו על השכם ולגמרי לעוף על עצמנו. ואם כבר לעוף, אז שיהיה בסטייל: בחרנו לנו כמה ספקיות שסיפרו לנו קצת על עצמן, קצת על העסקים שלהן והרבה על נשיות בעולם החתונות.
מיטל כהן גנוט
"אי אפשר להיות בתחום הזה אם לא אוהבים להתרגש" מיטל כהן גנוט מכפר סבא, צלמת בת 41, אמא לשניים, מאמינה בחופש בחיים האלה. היא בחרה במקצוע שיאפשר לה שילוב של חופש וביטוי עצמי כדי שתוכל להיות בדיוק איפה שרצתה להיות. "אני אוהבת לפרוץ גבולות בעצמי ולחדש לעצמי כל יום במסע הזה שנקרא החיים".
את רגעים מנצחים היא יסדה ב- 2005, בתקופה שהצילום עבר מהפכה דיגיטלית ותפיסתית. עד אז רוב התחום היה גברי ביסודו והצילומים היו מאוד טכניים, מבויימים ונוקשים. כשנשים התחילו להכנס לתחום, הצילומים הפכו לאט לאט ליותר רגישים וספונטניים. מיטל אומרת שלא רק תחום צילום זכה לפריחה נשית אלא כל עולם החתונות קיבל טאץ' נשי מחודש - "פעם היו יותר מאפרים, יותר מעצבי שיער, מעצבי שמלות. תחום החתונות עבר מהפכה רצינית מאז וכיום אני מרגישה שנשים חולשות עליו, מה שבהחלט הרבה יותר הגיוני, הרי זה יום שמוקדש בעיקרו לכלה. מי יכול להבין יותר טוב נשים מנשים..."
החזון שלה ברגעים מנצחים ברור- היא רוצה לתת לחתן ולכלה להיות מי שהם, להתנהל בטבעיות ולאפשר להם מחוות מרגשות ורגשות אותנטיים. אלו הרגעים שישאירו את הזיכרונות המשפחתיים והאינטימיים שכולנו מחפשים. היא מגדירה את הלקוחות שלה כאוהבי פשטות בטעם מדוקדק, "כאלו שיש בהם משהו מאוד מיוחד בנפש ובאהבה שלהם אחד כלפי השני".
מי שתמיד נתנה לה השראה היא הצלמת אנני לייבוביץ'. לפני הרבה שנים, כשעבדה במיאמי קיבלה ספר של הצלמת הידועה והמתנה הזאת שינתה לחלוטין את התפיסה שלה. "מיד קניתי עדשה רחבה וחיפשתי פריימים שיש בהם סיטואציה מובהקת והמון תוכן".
למי שרוצה להכנס לתחום מיטל מציעה לבחור בצוות שיתן משענת טובה וחזקה, לעשות כושר ולחזק את שרירי הבטן (כדי שהגב לא יקרוס ולזכור שזאת לא עבודה רגילה: " לא באמת באים לעבוד... באים להתרגש ולתעד ".
"לאישה יש רגישות גבוה לסביבה, מה שנותן לה יתרון בקריאת הקהל. אני לגמרי בעניין של גירל פאוור"
דיג'יי פיצי (שיר פרץ), בת 30 מחיפה, פיתחה אהבה למוזיקה כבר בגיל צעיר. אבא שלה ניהל חנות מוזיקה והיא בילתה את רוב זמנה בחנות. "כך מצאתי את עצמי, מבלה שעות וימים בין עטיפות הדיסקים, הגיטרות, הקלטות והצלילים שעיצבו את פסקול חיי."
בגיל 14 קיבלה את הכינוי פיצי, כשהתחילה לשדר בקבוצת הנוער של רדיו חיפה. פחות מעשור מאוחר יותר פיצי מתחילה לתקלט, בהתחלה במסיבות מאולתרות של חברים, אחר כך באירועים קטנים, מועדונים, ברים וחיי לילה, ולבסוף גם באירועים עסקיים ובחתונות.
היא אוהבת לנגן במקומות לא שגרתיים - על הדשא בקיבוץ, בחוף הים או בגן קסום - ורוב הזוגות שפונים אליה מחוברים מאוד לטבע ומחפשים נוף פסטורלי ומסיבה עם אווירה חלומית.
היא שואבת השראה מדמויות חלוציות בתחומן, שמצליחות לצאת מחוץ לקופסה ולהביא זווית אישית לעבודה שלהן. היא מעריכה בעיקר נשות תקשורת ועסקים מצליחות, מפיקות וכמובן ראפריות בועטות.
תחום התקליטנות הוא תחום גברי, אבל נראה שלפיצי אין בעיה להשתלב בו: "אכן מדובר בתחום גברי, לפחות בענף האירועים, אם כי בשנים האחרונות יותר ויותר נשים פורצות לקדמת הבמה וזה בהחלט מבורך. בעיניי, לנשים יש רגישות גבוהה לסביבה ולבני אדם באופן כללי ולכן, מעמדת הדיג'יי הן יכולות לקרוא ולהגיב לקהל באופן הכי מדויק ולדאוג שהמסיבה תמשיך לבעוט בקצב הנכון. תוסיפו לזה יצירתיות, מוזיקליות ופרפורמנס מוצלח – ויש לכן את זה בגדול."
טיפ חשוב של דיג'יי פיצי לנשים שרוצות להכנס לתחום הוא פשוט להעז. "לא לפחד לעבוד קשה, לא לחשוש מהאתגרים הטכנולוגיים שצצים מידי יום ולעולם לא להפסיק את המרדף אחרי מוזיקה חדשה כי בעיקר לזה אנחנו קמות בכל בוקר."
"הדמות הנשית שמהווה עבורי השראה היא האשה שלובשת חיוך, שמייצרת אהבה והיא כמו מגנט עם האנרגיות החיוביות שהיא מפזרת. היא האשה שאיכשהו מצליחה להגיע להכל ולגעת בכל. יש לה גם נקודות שבירה, רגעים פחות שמחים, היא אנושית ומכילה וצומחת מכל מה שהיא חווה. האשה הזו, שמחה בחלקה, מוקירת תודה ותמיד שואפת גבוה. היא תמהיל של מספר נשים בחיי ובראשן, האחת שלי, אמא שלי".
מיטל אלמקייס, מאפרת ומסרקת בת 35, נשואה ואמא לשניים מרשל''צ למדה שני תארים ועברה כמה גלגולים תעסוקתיים לפני שהחליטה לצאת לדרך עצמאית ולעסוק במה שמסב לה אושר.
"אני עדה ללא מעט אנשים שהולכים לעבודה, המקום הזה שנותן להם בטחון (לא תמיד) וסביבת העבודה נעימה (לא תמיד) עם תנאים טובים (לא תמיד) ובוס מעצים (ממש לא תמיד) אבל לא עושים באמת מה שהם רוצים לעשות, וחולמים על היום בו יעיזו לעשות שינוי. אני ממש מבינה לליבם. לעשות שינוי זה מפחיד". אלמקייס שינתה כיוון בחייה והתחילה לעשות מה שהיא באמת אוהבת והיא מדגישה שהשינוי הזה לא היה יכול לקרות בלי בן הזוג שלה.
ללקוחות שלה יש מכנה משותף ברור - רובן לא מתאפרות ביומיום וחשוב להן להראות בשיאן ביום החתונה ועם זאת להשאר במראה הטבעי שלהן. "הרבה לקוחות חושבות שמראה טבעי (מוצלח) קל להשגה. אז אחת ולתמיד נעשה סדר :) מראה טבעי, שנראה זוהר, מדויק ומוציא ממך גלאם שהיית רוצה ללכת לישון איתו מידי ערב ולהתעורר איתו כל בוקר, הוא לא פשוט להשגה. כי שימוש ב"מעט" דורש הרבה. הרבה דיוק. הרבה זמן. אבל כשעושים את זה טוב, זה הכי כייף! ולמה? כי כולם יעידו שאת נראית מדהים אבל ממש דומה לעצמך".
ענת פסחוב, מעצבת שמלות כלה מחיפה, מלווה כלות כמעצבת ומאפרת כבר יותר מ- 15 שנה. לצד אימהות לשלושה ילדים היא מנהלת את בוטיק שמלות הכלה שלה. בשלוש השנים האחרונות היא משקיעה את האהבה שלה בבוטיק, מגשימה את עצמה בעשייה ומתמסרת כולה לעבודה עם כל כלה וכלה.
תהליך מציאת השמלה של פסחוב מתחיל בהקשבה ללקוחה - מי היא? מה הסגנון שלה? מה התקציב? והרשימה עוד ארוכה. לאחר מכן מתחילים במדידות. לפעמים האופציה הראשונה מתגלה כהברקה ופוגעת בול, ולפעמים זה תהליך ארוך יותר של חיפוש. פסחוב מאמינה שהכי נכון להגיע אליה עם ראש פתוח, לאפשר לעצמך לחפש מה מיוחד בך ומה באמת מתאים לך.
המקום שבו פסחוב מביעה את עצמה ומתמלאת בו השראה הוא בתהליך התפירה האישית. היא מדברת עליו כעל תהליך אינטימי בו עליה להגיע להיכרות מסויימת עם הכלה, עם הרצונות והמשאלות שלה. הסיפוק שיש מהתוצאות הוא אדיר הן עבורה והן עבור הכלה שהשמלה שהיא דמיינה מתממשת.
פסחוב פתחה קו של שמלות בעלות נמוכה יותר שכל כלה תוכל להרשות לעצמה, כדי לאפשר לכל אחת להגשים את החלום שלה ולמצוא את השמלה המושלמת.
"עשו את מה שאתן אוהבות והאמינו בעצמכן, בידע ובניסיון שלכן"
יוליה בורשטיין שחם עלתה לארץ מרוסיה בגיל 5. היום, אחרי שנים של נדודים בארץ ובחו''ל, היא חיה במושב טל שחר עם בעלה ושלושת ילדיהם. היא למדה צילום וחיה בלונדון, צילמה לצד צלמים מובילים וב- 2013 פתחה את העסק שלה - יוליה פוטוארט. כצלמת, היא מקבלת השראה מהאנשים עצמם ומרגעים מרגשים. "הצילום מפגיש אותי עם המון אנשים, ממקומות, תחומים ורקעים שונים, וזה מרתק בעייני". צילום חתונות הוא השילוב המושלם בין אהבה לצילום לאהבה לאנשים - יום החתונה מלא ברגש והרגעים הקטנים הם אלה שחשוב לה לתפוס. חלק שאהוב עליה במיוחד בצילום חתונה הוא הריקודים. הרבה שנים רקדה וצילמה רקדנים על הבמה ובסטודיו ככה שצילום של תנועה וזרימה הוא ממש מומחיות שלה.
כשיוליה נשאלת על הטאץ' הנשי במקצוע הצילום, היא עונה שכאישה המבט על הפרטים הקטנים שונה מעט: "זה משהו שקשה להסביר במילים אבל אני חושבת שכן רואים בתמונות". בגלל שהסגנון שלה טבעי ונינוח, היא דואגת להעביר את הנינוחות לזוגות שלה ככה שהתמונות יצאו אותנטיות, שהרגעים יעברו כמו שהם ללא אילוץ ומאמץ.
את ההשראה היא שואבת מהעולם סביבה, מהטבע, מהילדים שלה ומהאנשים שהיא מצלמת. גם עבורה אנני לייבוביץ' מהווה מודל להשראה. לייבוביץ' פורצת הדרך פעלה ויצרה יותר מחמישים שנה ותמיד הצליחה לחדש ולרגש מתוך הקשבה וראייה של המצולם.
תמונה: יוליה פוטוארט
ממש ככה אנחנו אוהבות את הספקיות שלנו: פעילות, יצירתיות, חכמות, מעצימות ובעיקר - מעוררות השראה. שיהיה לכולנו יום אישה שמח!