בואו נשים את הקלפים על השולחן: אצל רוב הזוגות זו העסקה הכי גדולה שביצעו עד כה. חוזים, חישוב תקציב, סיכונים וסיכויים, כשרובנו רוצים לכל הפחות לכסות את האירוע. אז מאיפה מתחילים?
כלות המועדון כבר מומחיות בתחום, והן כאן לחלוק איתכם את התובנות שלהן.
הכלה הראשונה שלנו להיום היא צוף רון, כלה מספרת במועדון שלנו שעתידה להתחתן במרץ הקרוב! צוף שיתפה אותנו בתובנות והמלצות שלה לאיך לעמוד בתקציב שהיא ובן זוגה הגדירו מראש.
"אחד הדברים הכי, הכי, הכי חשובים לדעתי בתכנון חתונה או כל אירוע הוא לעבוד לפי תקציב.
עלות ממוצעת של חתונה בישראל מגיעה ל-180,000₪ (בפעם האחרונה שבדקתי), שזה סכום עצום וחסר פרופורציה לזוגות צעירים שרק מתחילים את החיים שלהם. אנחנו החלטנו להקציב לעצמנו תקציב של 115,000₪, עם חריגות של עד 5,000 נוספים.
איך עשינו את זה אתם שואלים? האמת שזה נורא פשוט:
- תעבדו עם טבלת אקסל מסודרת (זו הטבלה שעבדנו איתה, לא זוכרת אפילו מי שלח לי). תרשמו כל הוצאה, הכי קטנה שיש – גם גומי מהמקס סטוק נחשב.
- השוואת מחירים!!!! אל תסגרו עם ספק רק לפי השם שלו. יש מיליון ספקים מעולים לא פחות, שהשם שלהם פחות הולך לפניהם ולוקחים מחיר נמוך יותר בהתאם. תעשו השוואות באתר של mit4mit (וואו, כמה שזה הציל אותנו), תיכנסו לאתר של סטודנטים נישאים (כמה שזה הציל אותנו 2), תחפשו הטבות למילואימניקים, במועדונים ועוד דברים בסגנון.
- לא חייבים לתפור שמלה או חליפה בעיצוב אישי בעשרות אלפים. יש מאות מעצבים מתחילים או פחות מוכרים עם עבודות מדהימות שלוקחים מחירים הגיוניים (אני תפרתי שמלה שאפשר להגיד שהיא בעיצוב אישי ב-4,000₪ אצל מישהי מוכשרת בטירוף).
- את כל המיתוג שלנו לחתונה (הזמנות, תפריטים, שילוט) עיצבתי לבד בCanva. נכון, זה דורש קצת עבודה, אבל זה כלום לעומת מה שמעצבים גרפיים יקחו לכם (מצרפת קישור לפוסט: https://www.facebook.com/share/14fEZAzWM3/).
- אתם יכולים לעצב לבד, להזמין כלים/לקנות יד שנייה ולקנות פרחים מחנויות קטנות ולחסוך עלות של מעצב. מנגד, אפשר גם לא להוסיף פרחים בכלל (בעיקר בשולחנות – אף אחד לא זוכר את זה, ומדובר בכמה אלפי שקלים טובים)".
"אף אחד מהדברים האלה לא גרם לנו להרגיש שהתפשרנו במהלך הארגונים. נכון, דחינו את החתונה – ואני מדברת רק על ה'לפני'. על מקום – אל תחסכו. כל השאר? לגמרי אפשר לקצץ פינות (הרבה לא יסכימו איתי כאן, אבל מבטיחה שהספקים שלי נבחרו בקפידה והם מעולים, כל אחד בתחומו).
איזה עוד טיפים יש לכם?". צוף קיבלה טיפים מעולים בתגובות. רוצים ללמוד מהם גם?
מעבר לניהול רשימות והקפדה על התקציב, יש עוד כמה דרכים להוזיל – אחת מהן היא מבצעי נובמבר!
מירי רוחלין, כלה מספרת במועדון, מציעה לכם לנצל את מבצעי נובמבר לשופינג חתונה, ואספה בתגובות כמה מבצעים שווים:
"כמה שופינג מאמא מיה 😱
המבצעים של נובמבר התחילו, והספקנו לקנות את כל הדברים שחיכו בסלים של אליאקספרס ושיין במשך חודשים 🤩. הזמנתי גם מוצרי איפור וטיפוח שאני אוהבת בשביל החינה והחתונה (מתאפרת לבד) 🥰. אני מרגישה כאילו אני מגשימה את כל החלומות הפקאציים של מירי בת ה-5 – להיות כלה ולהרגיש נסיכה… אנחנו גם קונים עכשיו חלק מהאלכוהול, כי יש גם מבצע שווה בימים האלה על האלכוהול בהרמיאז' – שכנראה לא יחזור. גם כי המחירים ממש נמוכים, וגם כי אמורה להיות עליית מחירים על האלכוהול בינואר (רק אם זה אישיו באולם שלכם – לשים לב לכשרות!!!!). וכמובןןןן לא לפספס את המבצעים וההטבות החודש לכבוד הווייט פריידיי של mit4mit לזוגות (כמו בלאק פריידיי, אבל למתחתנים) 👰🥳".
אז דיברנו על תקציב, הנחות אבל איך מתמודדים עם כל המגבלות?
עומר אוזן, כלה מספרת במועדון, כתבה על כל המגבלות שזוג צריך להכיר – וביניהן גם מגבלות תקציב:
"#עומרונאור_בדרךלחתונה
בתחילת התכנון של החתונה היו לנו כמה הגבלות שידענו שאנחנו צריכים להתחשב בהן, ואני ממליצה לכל זוג שמתחיל את התכנון שלו לעבור על שלושת הדברים האלו לפני שמתחילים לראות מקומות:
הראשון היה מיקום, הבן זוג שלי אילתי, כלומר יש לנו אורחים שיצטרכו לנסוע מינימום שעתיים וחצי כדי להגיע, ואנחנו רוצים להימנע מלהאריך להם את הדרך. ככל שהמקום יהיה רחוק יותר, הם יצטרכו לצאת מוקדם יותר מאילת ולחזור מוקדם יותר מהאולם. הבנו שאנחנו מחפשים עד קו קריית גת, וככה כבר צמצמנו לנו את רוב האולמות.
השני הוא התקציב, בסוף, לא משנה כמה נרצה ונתכנן – אם האולם לא יהיה בתקציב נורמלי, כל טבלה שנבנה תהיה לא מציאותית, או שנצטרך להגביל את עצמנו בכל ספק אחר. אולם יקר ייקח מספק אחר את הכסף. הבנו מה המחיר שאנחנו מוכנים לשלם על מנה, כולל הכל: הגברה, תאורה, עיצוב, דמי מזיגה – כל מה שבעצם קשור לאולם. ככה ידענו, ביחס לממוצע שבנאדם מביא, כמה יישאר לנו לספקים האחרים. המטרה במחשבה הראשונה היא לא להרוויח אלא רק לכסות, ואם לא לכסות – תחשבו גם בכמה אתם מוכנים לחרוג.
השלישי והאחרון הוא כמות האנשים, אני רציתי חתונה קטנה עד 300 איש, אבל ברגע שהבנתי שאני מתחתנת עם בן בכור וגם נכד ראשון שמתחתן, הבנתי שחתונה קטנה לא תהיה פה. תבינו כמה אנשים אתם מכוונים. יש אולמות שמותאמים עד 350 איש, כולל רזרבה, ויש אולמות שמבחינתם 400 זה כמות קטנה, והם יקבלו אתכם רק בראשון-שלישי".
"מבחינתי, עניין המיקום היה הכי קשה. רציתי לראות כל כך הרבה אולמות ששמעתי עליהם דברים מדהימים, ולפעמים הגישה הייתה שאם כבר הם עלו על האוטובוס – אז מה זה עוד חצי שעה? אבל זה לא היה נכון. אנחנו גם ככה מסיעים אותם 3 שעות, וכל רבע שעה נוספת מורגשת.
איזה הגבלה הכי הקשתה עליכם? מה הרגשתם שלפעמים מרחיק אתכם מחתונת החלומות שרציתם?
ואם אתם עדיין בתחילת התכנון ורוצות להבין איך להתחיל בכלל עם האירוע המטורף הזה שנקרא חתונה – ממש ממליצה להצטרף לזום (החינמי) שיבהיר לכם הרבה דברים. תשמעו מכלות שעברו לפני כמה חודשים את מה שאתן עוברות עכשיו 🤍".
הצלחנו לעשות לכם סדר? עדיין מבולבלים? הצטרפו לקהילה שלנו לעוד עשרות פוסטים בנושא תכנון תקציב.