בתפריט: מאיזו מלכודת חתונה חייבים להיזהר? האם יש דבר כזה כלה מהגיהנום? איך מוזילים בתכלס את המחיר למנה מול האולם? ועוד שלל נושאים מעניינים שלא נפרט כדי שתקראו את הכתבה (:
אז בלי הרבה הקדמות, קבלו אותן! שאלות מהקהילה שלנו:
עופר מתתיהו, צלם אירועים וסטילס משיב: "לי אישית נמאס כבר לראות עמדת 360 או עמדת צילום בחתונות. עמדת צילום מפזרת את האורחים מהרחבה ומורידה את האנרגיות, ועמדת 360 בעיני היא אטרקציה שלא מתאימה לחתונה, אלא יותר למסיבת סוף שנה של ועד עובדים".
אנחנו לא יודעים למה, אבל יש נטיה לראות בפוקוס של הביג דיי בעיקר את הכלה. היא במרכז, שרים לה, לה יש את ה-שמלה, האיפור המושקע, השיער המעוצב...
ולחתן מה? רק חליפת חתן ומלא פרפרים בבטן.
אז האם החתונה היא רק בשביל הכלה?
עופר מתתיהו מציג את השנקל שלו: "לא תראו באף חתונה חתן שמתלונן שהזניחו אותו (:
אז נכון, הכלה היא בפוקוס ויש לה הרבה יותר נוכחות ביום הזה מבחינת נראות, אבל עוד לא נתקלתי בחתן שלא עובד קשה בימים שלפני החתונה וביום הגדול עצמו. החתנים של היום הם סופר מעורבים, והם מקבלים משימות על פי תחומי העניין שלהם, אם זה בבחירת הצלם, הדיג'יי או בר האלכוהול. בשורה התחתונה, האירוע שייך גם לחתן וגם לכלה, וכדי שהחתן ירגיש יותר מעורב כדאי שהזוג יקבל יחד את ההחלטות המכריעות".
"לא תראו באף חתונה חתן שמתלונן שהזניחו אותו".
"בעיני כלה מהגיהנום היא כלה שלא סומכת עליי כצלם סטילס, או על כל ספק אחר", עונה
עופר מתתיהו. "כלה כזו לא מפסיקה להעיר הערות ולמתוח ביקורת. בסופו של דבר, כל זוג צריך לדעת שלבעל המקצוע יש את היכולת להוציא את המירב מהסיטואציה, אך ברגע שהכלה לא סומכת עליו, הוא מאבד כיוון. לכן, אם שכרתם ספק לחתונה, תסמכו עליו שהוא יעשה את הבסט שלו.
למצולמים אין קשר לנאמר.
עופר מתתיהו משיב: השאלה הראשונה היא
מי הצוות שמגיע: האם מדובר בצוות קבוע הכולל את הצלם ששוחחתם איתו, או צלמים חיצוניים מטעם החברה.
השאלה השניה היא איך הצלם שומר על חומרי הצילום והאם הוא משתמש בגיבוי מסודר. תאמינו לי, לא הייתם רוצים להיתקע עם חומרים חסרים או לא איכותיים בגלל שהצלם התרשל בשמירה על התמונות.
(אלו שתי שאלות שבדרך כלל לא נשאלות על ידי זוגות, אך בעיני עופר הן חשובות יותר מתיק העבודות או מהמלצות).
"לא הייתם רוצים להיתקע עם חומרים חסרים או לא איכותיים".
הרב יצחק אגמי אומר שכדאי להיזהר מרב מחתן שלא מספק פגישת היכרות מקדימה, ופוגש את הזוג בפעם הראשונה בחופה.
"ללא פגישת היכרות, הזוג מרגיש כמו רובוט שמובל לחופה, וזה פספוס אדיר במקום להיות נוכח במאה אחוז בחופה של עצמו. כשיש לזוג הכרות מקדימה עם הרב שמגיע", מוסיף הרב אגמי, "מתגברת תחושת הבטחון, החיבור והנעימות".
הרב יצחק אגמי מדגיש שחשוב מאוד שהזוג ידע לפני האירוע בדיוק מה הוא הולך לקבל. הרב משלב טיפים מעולם הייעוץ בנוסף להיכרות אישית עם הזוג ולמעבר על שלבי החופה.
הרב יצחק אגמי בטיפ חשוב לחיי נישואין מאושרים:
"אתם צועדים יחד לתקופה של ארגונים והחלטות זוגיות משותפות רבות. ממילא, טבעי שיעלו ויכוחים בדרך. לכן, ההמלצה שלי היא להתכונן מראש לתקופה מאתגרת, ולהגיע אליה מוכנים, ממקום של ויתור והכלה לבן/בת הזוג.
דווקא בתקופת הארגונים, נסו לא להישאב לעיסוק מוגזם בטבלאות אקסל ובמוזמנים, אלא השאירו גם מרחב לבילוי זוגי. כשאתם מבלים יחד, החליטו מראש על מה לא מדברים, ואל תתנו לקונפליקטים קטנים להרוס את הקשר המדהים שבניתם".
הרב יצחק אגמי לא תמיד מצליח לזהות מראש זוגות שלא מתכוונים לסגור, אבל כשכן- "לפעמים אני מרגיש שהלקוח שואל יותר מדי שאלות טכניות, לא מכיר את ההבדלים בין עורכי הטקסים ולא מבין את הערך והייחודיות שאני מביא. לקוח כזה אני לא 'מנפנף', אלא שולח אותו להכיר את ההבדלים בין הסגנונות השונים, ומחדד את הערך של מה שאני מציע".
"לפעמים הלקוח שואל יותר מדי שאלות טכניות ולא מכיר את ההבדלים בין רב לרב".
עד כאן 'הכה את המומחה' להפעם.
בחלק הבא מצפות לכם שאלות עסיסיות נוספות כמו: איך אפשר להוזיל את מחיר המנה באולם האירועים? ממה עדיף להתחיל- איפור או שיער? מהי החתונה הכי גרועה שהיית בה? ועוד כמה שאלות עסיסיות שאתם ממש חייבים לנעוץ ולשמור.