על השולחן: הצצה למנות הכי שוות בחתונות
בסדרת הכתבות
"על השולחן" משתף אתכם צוות MIT4MIT במנות המלהיבות ביותר שמוגשות היום באולמות או גני אירועים, יחד עם השפים ואנשי המקצוע שמלווים את המנות משלב המחשבה, דרך שלב הייצור, ועד שלב ההגשה והמחמאות.הפעם שוחחנו עם שפים בארבעה מקומות יוניקיים ויוקרתיים, שסיפרו לנו על המנות הבולטות והאהובות שלהם (האמת, רק מהשיחה איתם נהיינו רעבים פחד).אז תכינו לכם איזה סנדוויץ' טוב או טרטר סלמון על מצע פירה כמהין, וקחו כמה דקות של אסקפיזם. מתחילים (:
בית המוכתר, הוא מבנה הסטורי עתיק בלב המושבה זכרון יעקב. הלוקיישן המיוחד מספר סיפור של טעמים מסביב לעולם. המקום עצמו הוא עתיק יומין, וממוקם בלב בית הסטורי ותיק שנבנה בשנת 1882.
בבית המוכתר מנסים להתאים את המנות לאופי המקום, עם שלל מנות אותנטיות, המבוססות על חומרים טבעיים וירקות אורגניים, המוגשות בהגשה וצילחות יוקרתיים. המטבח הוא מטבח שף כשר, הכולל תפריט מגוון עם חומרי גלם איכותיים ביותר מבית
'בראף קייטרינג'. האוכל הוא אקלקטי- מגוון מאוד, ומשלב מנות ותיקות וקלאסיות עם טוויסט חדשני.
"הלוקיישן המיוחד מספר סיפור של טעמים מסביב לעולם".
מנת הדגל: חווית טעמים מרגשת בכל ביס
פילה סלמון בעשבי תיבול על מצע קרם בטטה ונגיעות קארי. מוגש עם לצ'ו וחציל שרוף. כל ביס מעניק חווית טעמים: סלמון צלוי בדיוק במידה הנכונה, בשילוב תערובת מתקתקה מתחתיו הופך לביס קוצר מחמאות.
"כל ביס מעניק חווית טעמים". | צילום: קליינטורה
מציעים בבית המוכתר מנה מצוינת של אנטריקוט, נתח משובח עשוי בתנור פחמים צרוב על מצע פירה כמהין.
"נתח אנטריקוט משובח עשוי בתנור פחמים צרוב על מצע פירה כמהין". | צילום: קליינטורה
מציעים בבית המוכתר שתי אופציות מגרות במיוחד:
המבורגר רידפיין בלחמניה כפרית או טופו צרוב על מצע של פולנטה קרמית מנחמת. אקסטרה סיפוק עבור בלוטות הטעם שלכם.
"אקסטרה סיפוק עבור בלוטות הטעם שלכם". | צילום: קליינטורה
במקום יש כמה סוגי הגשה: הגשה בקונספט מסעדה עם אופציה לבחירת מנות בהתאם לתפריט, הגשה במזנונים, או קונספט של מרכז שולחן לחתונות קטנות יותר.
בתוך האולם, שוכנת מערה היסטורית, בו תוכלו לערוך אירוע עם מרכזי שולחן שמזכירים את המשתים של פעם, עם יין בכלים מיוחדים, הגשת תבשילים בטאג'ינים מסורתיים, למשל טאג'ין של בקלוואה טלה, תבשיל מיוחד עם ניחוח מרוקאי מסורתי. יאיי!
במקום מדגישים שהמנות נעשות תוך הקפדה על מיטב חומרי הגלם ואיכותם, וכל אחת מהן נעשית עם המון אהבה.
"המנות נעשות תוך הקפדה על מיטב חומרי הגלם ואיכותם, וכל אחת מהן נעשית עם המון אהבה".
כבר בתחילת השיחה עם שף המקום ג'רלד, אנחנו מרגישים שיש כאן משהו אחר.
"המטבח
באודאון הוא ממש לא שגרתי, בדיוק כמו המקום עצמו" הוא מדגיש. חתונה
באודאון מרגישה כמו חופשה באירופה, באחוזה אלגנטית בצרפת או דרום איטליה. המקום בנוי בהשראת מבנה אדריכלי היסטורי, והטעמים במקום משלבים את הטוב שבכל העולמות: ישן עם חדש, מתוק עם מלוח. הכל נראה טוב, טעים ובעיקר- אפשרי.
"המקום בנוי בהשראת מבנה אדריכלי היסטורי". | צילום: רון קובי
"אנחנו דואגים להפתיע את האורחים בכל פעם במשהו חדש ומיוחד, המטבח
באודאון לוקח את האוכל צעד אחד קדימה בתעוזה. הרעיון הוא לשבור את כל המוסכמות, וליצור מנות שלא רואים באולמות אירועים סטנדרטיים".
"אנחנו דואגים להפתיע את האורחים בכל פעם במשהו חדש ומיוחד".
תפריט המקום לוקח את האורחים למסע של ניחוחות וטעמים: מקבלת הפנים עם סלטים, ומנות פתיחה כמו בקלוואת טלה ועד למנה צבעונית במיוחד של שערות סבתא על שיפוד כבד אווז (הל, יס!)
"כל מה ששונה הוא רלוונטי אצלנו
באודאון, אנחנו כבר מזמן לא הולכים על הסטנדרט של מזנונים ואוכל רחוב".
"כל מה ששונה הוא רלוונטי אצלנו". | צילום: רובי אהרון
גם בקבלת הפנים
באודאון, מכניסים סיפור אותנטי שילווה את אוכל הרחוב: לצד עמדות המזון, תוכלו לראות מלצרית שמוכרת בגדי וינטג', או ילד עם לבוש אותנטי שמצחצח נעליים לאורחים.
"אנחנו אוהבים להכניס את האורחים שלנו לאווירה שוברת שגרה, מרעננת, שמהווה אטרקציה בפני עצמה.
אנחנו מתרגשים להניח על הצלחות יצירות מופת ולראות את ההתרגשות וההפתעה על פניהם של האורחים" מסכם שף המקום.
"אנחנו אוהבים להכניס את האורחים שלנו לאווירה שוברת שגרה, מרעננת, שמהווה אטרקציה בפני עצמה". | צילום: קליינטורה
זה מביא אותנו למנת הדגל של אודיאון, שגם היא ממש לא שגרתית:
שיפוד מפנק של כבד אווז, בצדדיו פטריות שיאטקי מובחרות צלויות בתנור עם נקטר בלסמי. לאחר שהשיפוד מוכן, השפים במקום מעבירים אותו בשערות הסבתא המתוקות, ומסביב יוצקים כמה טיפות של מיץ רימונים ונקטר מנגו.
נשמע מוש, ולמען האמת קשה להעביר את הטעמים דרך הכתיבה. תצטרכו להיות מוזמנים לאירוע או פשוט לחגוג
באודאון בעצמכם כדי להבין.
"קשה להעביר את הטעמים דרך הכתיבה". | צילום: קליינטורה
מתחם האירועים
החמאם משקיף על גלי הים של יפו העתיקה, ומציע לזוגות חתונה במבנה שמור ארכיאולוגית עם אלמנטים שנשמרו עוד מהתקופה העות'מנית: תקרות גבוהות, קשתות, חללים רחבים ויוקרתיים, מרפסת דק אותנטית ואמפיתאטרון תחת כיפת השמיים. המבנה שעבר שימור ארכיאולוגי, ממוקם ביפו הקסומה ומאפשר לכם לשלב בין כל האלמנטים החשובים: מתחם מרהיב ביופיו, לוקיישן מנצח, אוכל מעולה ואווירה יפואית מיוחדת וקסומה.
"מתחם מרהיב ביופיו, לוקיישן מנצח, אוכל מעולה ואווירה יפואית מיוחדת וקסומה".
שף הבית, עמוס יוסף, משתף שיצר תפריט קאסטם מייד עבור המקום, עם אוכל מקומי ים תיכוני.
בקבלת הפנים תמצאו בחמאם עמדת טאבון אותנטית עם שף שמכין בצק מחמצת, בייגל שומשום ופיתות זעתר.
תמשיכו קצת הלאה ותגיעו לדוכנים סטייל יפו העתיקה עם שווארמה, מנות קבב יווניות, עמדות דגים נאים שהשפים מפלטים במקום.
בקיצור- יש כאן את כל מה שיעזור לכם להרגיש בנמל יפו, חוץ מהריח הנלווה של הדגים.
"תפריט הבסיס בחמאם משקף את האוירה של יפו העתיקה".
ממשיכים את החגיגה הקולינרית עם מנת הדגל בחמאם
מנת ביניים של בצק פילו ממולא בשר טלה ופירות יבשים, עם טחינה מעל.
"זו מנת דגל שהאורחים פשוט עפים עליה, מנה ערבית מקומית קלאסית, שפותחת את התיאבון לעוד (ועוד)", אומר שף המקום.
"יש כאן את כל מה שיעזור לכם להרגיש בנמל יפו". | צילום: סטודיו ניסן
למנה העיקרית מציעים
בחמאם מנה עם נגיעות אסייתיות, דוגמת מנת הסלמון ברוטב מיסו המוגשת על מצע של ירקות ירוקים (הסלמון והמיסו הם שידוך מעלף).
לצד המנות החמות, מגישים
בחמאם סלטים מקומיים וטריים: טחינה ירוקה, פלפלים מעושנים, סלט כרובית, סלט ערבי ועוד.
תפריט הבסיס
בחמאם משקף את האוירה של יפו העתיקה, עם מקום לכולם, גם לצמחונים וטבעונים. עבורם, עובר תפריט הבסיס שדרוג קל:
למשל, במקום למלא מקלובה בעוף ובשר, ממלאים מכל הלב בירקות: פטריות, כרובית, חצילים, עגבניות פרוסות ועוד.
צורת ההגשה
בחמאם היא מגוונת - הגשה אישית למרכז שולחן, בופה או מנות קוקטייל מסתובבות. הצוות במקום גמיש ומעניק פתרון בהתאם לצרכי הזוג והאורחים.
"הצוות במקום גמיש ומעניק פתרון בהתאם לצרכי הזוג והאורחים".
הספיישליטה במקום הן החינות שנערכות על רקע התפאורה המסורתית המיוחדת. בגלל הבניה העתיקה במקום, זוגות רבים בוחרים
בחמאם כמיקום המושלם עבור
החינה המושקעת שלהם.
בחמאם לא טומנים ידיהם בצלחת (שמתם לב מה עשינו פה?), וגם באירועי חינה מפנקים מכל הלב בפיצוחים, פירות טריים, סוגים שונים של עוגיות, ביניהן עוגיות קוקוס, עוגיות דבלה, בקלאוות ועוד, ומאכלים מסורתיים כמו דגים מרוקאים, קבבים, ממולאים, פסטלים ועוד.
"בגלל הבניה העתיקה במקום, זוגות רבים בוחרים בחמאם כמיקום המושלם עבור החינה המושקעת שלהם".
גן האירועים
שמורתה ממוקם בקיבוץ אפק שבצפון. שמורתה, בדיוק כמו שמה, היא שמורת טבע מדהימה לזוגות שבא להם לצאת מחוץ לקופסא. המקום עטוף במרבדי דשא ירוקים וצמחיה טרופית עשירה, והמגוון הקולינרי שמגיע מכל רחבי העולם, לוקח את האירוע לרמה אחרת של ריגוש.
"שמורתה, בדיוק כמו שמה, היא שמורת טבע מדהימה לזוגות שבא להם לצאת מחוץ לקופסא". | צילום: רוסלן שיין ותום סיימון
בשמורתה מציעים מטבח שהוא מעטפת שלמה של מאכלים מכל רחבי העולם: מהמטבח הים התיכוני ועד למטבח המזרח אירופאי. כל המאכלים טריים מתוצרת מקומית, עם הקפדה מירבית על איכות חומרי הגלם.
האוכל במקום בסגנון מנות שף מינימליסטיות, בדגש על נראות שהיא פיין ומרשימה במיוחד.
האוכל לחתונה המוגש במקום כולל בעיקר מנות בשריות, עם מזנון פתוח שמצלחת כל אחת מהמנות מול האורחים. רוב האירועים הם בקונספט של מסעדה, כך שהאורחים יכולים לטעום מכל האפשרויות, בלי להרגיש אפילו טיפ טיפה של FOMO.
"למרות שמגישים כאן שפע בשרי, יש אופציות מגוונות גם לצמחוניים והטבעוניים שבינינו", מדגיש מתן להב, שף המקום.
"כל המאכלים טריים מתוצרת מקומית, עם הקפדה מירבית על איכות חומרי הגלם". | צילום: גלושא צלמים
בשמורתה פותחים את החגיגה הקולינרית בשלל מנות פינגר פוד ואוכל שוק בקבלת הפנים: החל משווארמה שמכינים במקום ועד לעמדות דגים נאים וסביצ'ה שמוגשת בתוך כדורי דג בורי.
ממשיכים עם סלטים טריים וטבעוניים דוגמת סלט עגבניות שרי עם בזיליקום וזיתי קלמנטה, וכמובן הסביצ'ה הטרי מככב גם כאן בגדול ומוגש על קרם פלפלים וקרם קוקוס.
"בשמורתה פותחים את החגיגה הקולינרית בשלל מנות פינגר פוד ואוכל שוק בקבלת הפנים". | צילום: גלושא צלמים
מנת הדגל שאין זוג שמוותר עליה
אסאדו שמתבשל במשך 8-10 שעות על העצם, מתפרק ונימוח בפה. האסאדו מוגש לצד פירה ארטישוק וגזר שעובר זיגוג קריספי במיץ תפוזים.
"האוכל במקום בסגנון מנות שף מינימליסטיות, בדגש על נראות שהיא פיין ומרשימה במיוחד". | צילום: גלושא צלמים
בגזרת הקינוחים
שמורתה מפנקת עם כנאפה שמוכנת במקום, טארטלטים במילוי קרם וניל ופירות טריים, עוגת שוקולד עם קראמבל מפנק של במבה ומלבי קלאסי מנצח.
השילוב של הטעמים, הריחות והאווירה הפסטורלית במקום יוצרים חוויה קולינרית חד פעמית ויוצאת דופן.
"השילוב של הטעמים, הריחות והאווירה הפסטורלית במקום יוצרים חוויה קולינרית חד פעמית ויוצאת דופן". | צילום: גלושא צלמים
אם גם אתם כבר רעבים כמונו (ובצדק!), כל שנותר לכם הוא לבחור בין שתי אופציות: או להתפלל לקבל הזמנה לאירוע באחד מהמקומות הללו, או לתכנן שם את החתונה שלכם בעצמכם!
בכל אופציה שתבחרו, נשמח לסייע לכם באמצעות הפלטפורמה שלנו, שמלאה באפשרויות: אפליקציית ה-
WEDPLANNER לארגון כל המשימות בדרך לחתונה שלכם, עמודי ספקים שנותנים שירות בתחום
קייטרינג לאירועים וכמובן
הבלוג שלנו, שתמיד כאן כדי למלא אתכם בהשראה.