כל נותני השירות

מה נשתנה? חתונות 2024 בישראל

ארגון וניהול אירועים
לפני 7 חודשים | זמן קריאה: 7 דקות

בכל שנה, אנחנו נתקלים במצבים משתנים ובטרנדים חדשים, שהופכים את אירועי החתונה למעט שונים מהרגיל, אך השנה נראה כי בישראל ניתן להבחין בשינוי גדול- שלא נראה מאז הקורונה ואולי אפילו לא נראה מעולם. אז איך מרגיש להתחתן בשנת 2024, ומה יש לספקים להגיד על כך?

בואו נודה באמת, שנת 2024 לא נפתחה באושר גדול. בינואר וגם כיום, אנו עוד בעיצומה של מלחמה, שמרגישה כמו אירוע שלא הייתה כמותו בתקופת חיינו במדינת ישראל. אך כמו בכל סיטואציה בלתי אפשרית, האהבה מנצחת והחתונות נמשכות ומתקיימות- אז כדי להבין מה בדיוק השינויים ואיך המצב משפיע על החתונות בשנת 2024, אספנו את ההתרשמות ממה שכבר היה השנה ומה עוד מצפה לנו ממספר ספקים מובילים בתחום. 


האהבה מנצחת והחתונות נמשכות ומתקיימות!
תמונה: דניס בוטנרו - צלם


גל רזניק, מנהלת אירועים, משתפת אותנו בשילוב שבין אי הוודאות והחששות לבין השמחה שחייבת להמשיך, שילוב שמאפיין את רוב החתונות בתקופה האחרונה: "כרגע בעיקר מרגישים את הפחד של הזוגות להתחייב למוזמנים רבים ובאמת הסטטיסיקות קצת אחרות בימים אלו ואישורי ההגעה נמוכים מהרגיל, זה נובע מכך שהמון אנשים נמצאים בשירות מילואים וגם מכך שיש ריבוי של חתונות בעקבות הדחיות מהחודשים הראשונים של המלחמה".

נראה שזו שנה שמלאה בעיקר בהתחשבות ואמפתיה, כמו שנתקלנו גם בשנים שבהם התפרצה מגפת הקורונה, גל מספרת על הדחיות והביטולים הרבים שספגה בחודשים הראשונים של השנה ועל כך שלא גבתה דמי ביטול מהזוגות, מתוך הבנה "להרבה זוגות שלי גם ניסיתי לעזור ולייעץ על מנת שיצליחו להתמודד בצורה נכונה עם הספקים והאולמות, למרות שדרכנו נפרדו, הזוגות נכנסו לי ללב. רוב הזוגות דחו את האירוע לתאריך חדש, ולעיתים לא הייתי פנויה, אבל הכל נעשה בהבנה רבה ובאהבה.
זוגות כיום זהירים יותר, בעידן שלאחר הקורונה חשבנו שהחוזים שונו והותאמו כמו שצריך, אך גילינו שיש עוד סעיפים שחשוב להכניס לחוזה, כמו מצב ביטחוני ומדרגות התחייבות על הגעת אורחים. הרבה זוגות נפגעו בתחילת המלחמה מבחינה כלכלית וכיום המון זוגות פונים אליי לפני החתימה על החוזה, על מנת לוודא ששומרים עליהם בכל מצב".


"נראה שזו שנה שמלאה בעיקר בהתחשבות ואמפתיה". צילום: Andrey Abramov
תמונה: גל רזניק מנהלת אירוע אישית


אספקט נוסף בו האירוע מתנהל אחרת, הוא אספקט החופה. הרב אהרון פינקלשטיין מסביר לנו כי השינוי הניכר ביותר באירועי החתונה בהם השתתף, היה בכמות המוזמנים הפחותה, בשל יכולות כלכליות, מצב רוח, פינויים מהבתים ומילואים של המוזמנים. אך בנוסף, ניתן לראות שהאווירה השתנתה והבקשות של הזוגות בחופה השתנו "האווירה מעט יותר מאופקת. מבחינת הדגשים בחופה, אני תמיד מזכיר ונושא תפילה לשלום החטופים ולהחזרת חיילינו לשלום. אני מדגיש את בניית הבית הנוסף בעם ישראל כסמל לנצחיותו של עם ישראל. 
הרבה זוגות מתלבטים לגבי שירי הכניסה לחופה, האם לבחור בשיר שמח או רגוע, ישראלי או לועזי, עם או בלי מילים והאם הם צריכים להתחשב במצב ולהזכיר אותו בדרך כלשהי. מהסיבות האלו, לדעתי השינוי המהותי השנה הוא המצב הביטחוני והכלכלי שהשתנה מבחינת הזוגות והאורחים".


"אני מדגיש את בניית הבית הנוסף בעם ישראל כסמל לנצחיותו של עם ישראל". צילום: מור לוי
תמונה: הרב אהרון פינקלשטיין


תחום המוזיקה השנה הוא תחום רגיש, מכיוון שהייתה לאורך זמן רב אווירה של אבל בכל רחבי המדינה, והתקיימו מספר רב של חתונות ללא מוזיקה או ריקודים כלל, רק על מנת לקיים את החופה, אט אט החזרה של החתונות ה'רגילות' בהם חוגגים, שמחים ורוקדים, הופכת לסטנדרט.

דיג'יי עידן הלוי מסביר כי מבחינתו, הפגיעה הגדולה ביותר בחתונות השנה ומה שהשתנה באופן הדרסטי ביותר- הוא תחום המורל: "החששות של הזוגות גברו בכל הנוגע לאופי האירוע, כמות המוזמנים והמצב רוח בו הם יגיעו, מכיוון שאנו מתבשרים על אבידות ואירועים קשים בכל עת. בנוסף, עקב הביקוש האדיר שנגרם לאחר הדחיות של האירועים מתחילת המלחמה, נגרמה עליית מחירים חדה. אני באופן אישי קיבלתי בהבנה והכלה כל ביטול ודחייה ופיתחתי תהליכי עבודה ששמים דגש על השירות והליווי של הזוגות שלי בכל מצב".

בתחום המוזיקלי, דיג'יי הלוי משתף שהרבה מהזוגות הפכו את הרחבה למקום בו מעלים את המורל הלאומי, מנופפים בדגלים ומתאימים את הפלייליסט למצב רוח הישראלי של התקופה האחרונה "ברוב החתונות הזוהרים הוחלפו בדגלי ישראל ודגלי יחידות צה"ל ובנוסף, קלאסיקות רבות חזרו לרחבה כגון 'אמצע הלילה בכפר' של הראל מויאל ושירים של עידן עמדי שנחשב גיבור ישראל, אביהו פנסחוב שדאג להעלות את המורל לאורך כל התקופה האחרונה, ליאור נרקיס שהפיק חתונות ללוחמים ועוד".


"הרבה מהזוגות הפכו את הרחבה למקום בו מעלים את המורל הלאומי".
תמונה: עידן הלוי - Eilon Tone Djs


האם יש טרנדים שממשיכים איתנו משנת 2023?
"גם אם נרצה וגם אם לא, להיטי הטיקטוק ממשיכים לכבוש את רחבות הריקודים. כיום כבר ניתן לזהות מגמת עלייה בבקשת הזוגות ללהיטי טיקטוק כמו made in romania ובני ברק סיטי.
בנוסף בשנים הבאות מסתמן כי בכל חתונה יהיה אפטר ברחבה, רגע שבו הדיג'יי יורד מהבמה אל הקהל עם עמדה ברחבה או לחילופין רבים מהזוגות יבחרו לשלב דיגיי נוסף בחתונה שמומחה בז׳אנר מסוים: טכנו, אפרו, טראנס, שחורה ועוד".


רוב הספקים הם ניידים ויכולים להגיע עם הזוג שלהם כמעט לכל מקום, אך סוג אחד של ספקים נמצא במקום קבוע ונתון להחלטת הזוג ולחסדי הביטחון הלאומי, ואלו הם אולמות וגני האירועים. בשנה מסובכת שכזו, בה המיקום של האירוע הוא קריטי מסיבות רבות, גני ואולמות האירועים נותרים שוב ברגשות מעורבים.

בגן האירועים 'צל החורש' הנמצא בבית ברל, שיתפו אותנו ברגשות שלהם והשינויים שהתרחשו וממשיכים להתרחש בחתונות של שנת 2024: "השנה החלה מצד אחד באופטימיות וציפייה שיהיה טוב ומצד שני בהרבה חששות ותחושות קשות. היינו בחוסר וודאות מוחלט לגבי כל מה שהולך להיות, אך הצד האופטימי מוביל את רוב הזוגות שרוצים לצאת לדרך כזוג נשוי ולהתחיל את חייהם, והשנה נראית ממש טוב מהבחינה הזו. בנוסף, למרות החששות על אחוזי הגעה נמוכים מצד האורחים, התבדנו ויש אחוזי הגעה גבוהים ברוב האירועים".


"הצד האופטימי מוביל את רוב הזוגות שרוצים לצאת לדרך כזוג נשוי ולהתחיל את חייהם"
תמונה: צל החורש


דגש נוסף שהגיע אל חיינו השנה הוא הדגש הביטחוני, שמטרתו לגרום לכל זוג ולכל אורח ואורחת להרגיש הכי בנוח לשמוח, לחגוג ולהיות בטוחים בזמן האירוע. ב'צל החורש' מבטיחים כי המקום עצמו מאובטח 24/7 באמצעות שומרים, גדר היקפית ומצלמות שמעניקים תחושת ביטחון. גן האירועים נמצא בבית ברל, שממוקם במרכז הארץ ולא ספג אזעקות עד כה.


ב'צל החורש' מבטיחים כי המקום עצמו מאובטח 24/7 באמצעות שומרים, גדר היקפית ומצלמות שמעניקים תחושת ביטחון.
תמונה: צל החורש


"כשחזרו האירועים בתחילת השנה, התחושה הייתה מוזרה והמורל היה ירוד. אנשים היו בהלם מאירועי ה-7.10" מספר לנו הצלם דניס בוטנרו "בהמשך העצבות התחלפה בשמחה, בעיקר באירועים בהם נכחו מילואימניקים ולוחמים שחזרו הביתה. מבחינת צילום, יש אזורים רבים שכעת אסור לצלם בהם או להגיע אליהם ובנוסף, מקומות בהם חל איסור להשתמש ברחפנים".

המלחמה יצרה מצב בו צה"ל פגע בקליטת ה-GPS ברחבי הארץ ובנוסף, הגבילה את חופש התנועה במרחב האווירי ולכן יצא איסור גורף להפעלת רחפנים לצורך שאינו ביטחוני. היום, המצב קצת השתנה ודניס משתף כי כבר יש אזורים רבים בהם מותר להטיס שוב רחפנים לצורכי תיעוד וצילום בחתונות.


תמונה: דניס בוטנרו - צלם


לסיכום
השינויים העיקריים הם במורל, ב'צוואר בקבוק' שנוצר בשל האירועים הרבים שנדחו ובעליית המחירים וביכולת האישית של כל אדם לחגוג עם מקורביו או לחגוג בעצמו את אירוע חתונתו, בעקבות ההשפעה של המלחמה שהחלה בסוף 2023, וממשיכה איתנו חזק לתוך 2024. אנו מאחלים לכם ולכל הזוגות ימים שקטים וטובים יותר, בהם נוכל להמשיך ולשוחח על טרנדים לאומיים ובינלאומיים, בשעת שלום ויחד באחדות מלאה. מזל טוב ומאחלים לכם ים של ברכות בשנה האזרחית 2024! 


כמה באמת עולה להתחתן ב-2024? חלק א'
כמה עולה חתונה ב-2024? חלק ב'
כמה עולה להתחתן ב-2024? חלק ג'
מתי מותר ואסור להתחתן ב-2025

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו







עוד כתבות שיעניינו אותך
סיבות למסיבות
ארגון וניהול אירועים
מסכמים את 2024: הסיפורים מאחורי החתונות שנכנסו לנו עמוק ללב...
ארגון וניהול אירועים
חתונה בהתאמה אישית: רעיונות מקוריים לחתונה שלכם...
ארגון וניהול אירועים
בדרך לחתונה עוצרים בתקציב
ארגון וניהול אירועים
החתונה האגדית של תמר ומשה
ארגון וניהול אירועים
ספקים מספקים - האמנם?
ארגון וניהול אירועים
התאמה אישית: עד כמה החתונה יכולה להיות 'אתם'?...
ארגון וניהול אירועים
10 הטעויות שזוגות מתחרטים עליהן אחרי החתונה: ואיך תמנעו אותן?...
ארגון וניהול אירועים
איך להתכונן לחתונת חורף: טיפים שיכסו אתכם (כמעט) בכל תרחיש...
ארגון וניהול אירועים
בחירת הספקים ליום החתונה: תבדקו טוב-טוב עם מי יש לכם עסק...
ארגון וניהול אירועים
White Friday 2024 | הבלאק פריידי של עולם החתונות...
ארגון וניהול אירועים
להתחתן בקטן, לחגוג בגדול: מהם הדגשים של חתונה קטנה?...
ארגון וניהול אירועים



שאלות ותשובות | תקנון | צור קשר | לעסקים
כל הזכויות שמורות © ואיו ריויוס בע"מ