בהתחלה, קבעתם תאריך לחתונה והוא היה נראה לכם מאוד רחוק. נכון, רשימת המשימות ארוכה, אבל בסדר- יש לכם זמן. מבלי לשים לב, אתם כבר חודש לפני האירוע והלחץ מתחיל להראות את אותותיו. אז כמובן, כמו תמיד, אנחנו כאן בשבילכם עם רשימת המשימות הרשמית: מה אתם צריכים לבצע חודש לפני האירוע, כדי להגיע ליום הגדול רגועים וסגורים מכל הכיוונים?
זה לא כל כך משנה אם סגרתם צלם וידאו וגם צלם סטילס ואולי גם צלם מגנטים, או שרק חלק מבעלי המקצוע האלו, האדם שיתעד עבורכם את החתונה הוא אחד מהקריטיים ביותר, מכיוון שזהו תחום שאת התוצאות שלו, תקבלו רק מספר שבועות לאחר החתונה- ולכן חשוב לוודא שאתם באותו קו מחשבה וביצוע.
הצלם טל אקוקה מפרט לנו את המשימות חודש לפני האירוע: "חודש לפני, מבצעים תיאום ציפיות מול החתן והכלה, בודקים עם הכלה מהו מקום ההתארגנות שלה ואיפה הם היו רוצים לעשות את הצילומים. הרוב יענו שהם סומכים עליי כצלם ושאבחר בעצמי את המקום, אך חייב לבדוק ולתאם את זה. בנוסף, אנחנו קובעים שעה לצילומי המשפחות באולם ועוברים על דגשים מיוחדים בצילומים מבחינתם. אם יש לזוג אורחים ספציפיים שהם רוצים שנתמקד בהם יותר, אם יש פריט מסויים בעיצוב האולם שחשוב שיצולם או כל מיני פרטים שחשוב לדעת מראש".
"חודש לפני, מבצעים תיאום ציפיות מול החתן והכלה".
אם בחרתם לשכור שירותי בר חיצוניים, או אפילו כאלו שמגיעים מטעם האולם, כדאי שתדאגו לבדוק שיש את כל מה שאתם זקוקים לו בחודש שלפני החתונה. בשלב בו אתם נמצאים, כבר ידוע פחות או יותר כמה מוזמנים יגיעו ומי הקהל שלכם ולכן ניתן לבצע תיאום ציפיות אל מול הבר לפי כמות האורחים והעדפות השתייה שלהם.
מטעם
'קוקטייל אקספרס' מפרטים: "חודש לפני החתונה אנחנו עוברים על התפריט, על כמות המוזמנים ועל הקוקטיילים לבחירה שיש לזוג. בנוסף, אנחנו מדברים על מיקום הבר- האם צריך להכניס אותו אל תוך האולם או שהוא נשאר קבוע במיקום שנבחר.
שבוע לפני האירוע אנחנו מתקשרים אל הזוג ובודקים אם יש שינוי מבחינת כמות המוזמנים ומה היא שעת קבלת הפנים, וגם יום לפני החתונה אנחנו מתקשרים על מנת לוודא שהכול בסדר ו'להוריד פניקה' מבחינת בר האלכוהול".
תפריט האוכל שלכם הוא אחד מהדברים החשובים ביותר באירוע. אורחים יזכרו תמיד אם היה להם טעים או לא, אם המנות הוגשו בצורה נעימה ואם הם היו בטמפרטורה הנכונה, ככה זה- כובשים את המוזמנים דרך הבטן. לכן חשוב להתעקש על תיאום ציפיות מושלם אל מול ספק האוכל שלכם- קייטרינג חיצוני או אולם/גן האירועים שלכם.
ב'
פודקראפט'- קייטרינג לאירועים מסבירים לנו את הנקודות החשובות שעליהם הם עוברים חודש לפני החתונה אל מול בני הזוג: "חודש לפני אנחנו בדרך כלל קובעים פגישת תכנון אירוע. אנחנו עוברים על התפריט שנבחר על פי ערב הטעימות שמתקיים כמה חודשים לפני החתונה, מייעצים לזוג ומתייעצים איתם לגבי שינויים והתאמות רלוונטיות, לדוגמא: מנות עונתיות חדשות. אנחנו מתכננים את לו"ז האירוע וסוגרים ומהדקים את כל הקצוות כדי שיהיה לזוג הכי זורם ונעים בזמן האירוע, עם מינימום התעסקות מצידם. הם באים לחגוג את האהבה שלהם וליהנות, השאר- עלינו.
כובשים את המוזמנים דרך הבטן.
הסעיף הזה כתוב עבור הכלות שבחבורה, אך אם אתה חתן עם חליפה מיוחדת שדורשת התאמות ומעבר, יכול להיות שזה יהיה רלוונטי גם עבורך. שמלת הכלה נמצאת אצל המעצב/ת כמעט עד הרגע האחרון, עד רגע האירוע והסטודיו בו תבחרי לרכוש את השמלה שלך, יהיה כנראה גם המקום בו תבקרי הכי הרבה לפני החתונה. חודש לפני האירוע, יש מספר דברים שכדאי שתעשי לפני שתקחי את השמלה בפעם האחרונה אל היום הגדול.
טליה כהן, מעצבת שמלות כלה וערב, משתפת אותנו בכל מה שנחוץ: "בדרך כלל, חודש לפני האירוע נשארת לכלה מדידה אחת. בשלב הזה אנחנו דואגות לנעליים ותכשיטים ומתייעצות על הלוק הכללי שמתאים לשמלה- גם מבחינת איפור ושיער. בנוסף, חודש לפני נבחר עבורה את ההינומה המתאימה ביותר לכל ההופעה. בדרך כלל, הכלה תגיע עם המלווה שלה, כדי שאוכל להסביר לה איך לסגור את השמלה ולמה כדאי לשים לב. חוץ מזה, אנחנו גם קצת רוקדות יחד ועושות שמח להעלאת המורל ומתאמות את איסוף השמלה- שיתבצע 3 ימים לפני האירוע".
למדידה האחרונה מומלץ להגיע עם מלווה כדי שתלמד איך לסגור את שמלת הכלה. צילום: אלמוג גבאי