העיקרון המשמעותי ביותר הוא החיבור בין הצדדים.
החליטו מה סגנון החופה המתאים לכם, והתאימו רב המדבר באותה השפה.
- חיבור לסגנון האוכל – בדקו היטב את התפריט המוצע, ואל תסגרו לפני שאתם טועמים מכל אחת מהמנות.
- גמישות הספק – התפריט הכתוב הוא לא תורה מסיני. מומלץ לבחור ספק שמגלה גמישות בתפריט, מוכן להסיר או להוסיף מנות מסוימות לפי העדפתכם וטעמכם.
טיפ אישי מטארטן: אל תנסו להרשים עם מנות מסוימות רק כי חבר שלכם אהב אותן בחתונה שלו. חשוב שתהיו נאמנים לעצמכם ומרוצים מהתהליך. בסופו של דבר, זה האירוע שלכם (:
חשוב שתהיו נאמנים לעצמכם ומרוצים מהתהליך. צילום: יריב קריסטל
- בדקו היטב עם מי יש לכם עסק – הדרך הטובה ביותר היא לקרוא חוות דעת על ספקים רלוונטיים באתר Mit4Mit, ולהבין אם העסק הוא נותן שירות איכותי, וזמין עבורכם גם במקרה של תקלה.
- זה לא המקום לחסוך – יש זוגות שמתפשרים על אישורי הגעה ברמה נמוכה, מתוך ניסיון לחסוך כסף. במקרים רבים, זוג שמחליט לחסוך עלול למצוא את עצמו מפסיד אלפי שקלים (דמיינו סיטואציה בה אנשים שאתם בטוחים שהם יגיעו לא מגיעים, או להפך...).
- שקיפות ואמינות – העדיפו חברה בה כל הנתונים חשופים בפניכם. אצלנו בדיגינט יש שקיפות מלאה בתהליך, כל זוג יודע באיזה שעה השיחה יצאה, למי הוא שלח הודעה והאם הוא קיבל אותה.
- בדקו האם החברה שולחת הודעות בוואטסאפ - קיימות חברות אישורי הגעה שמפרסמות שהן שולחות הודעות וואטסאפ למוזמנים למרות שהן לא עושות זאת בפועל. כך הן גורמות ללקוח לשלוח הודעות בעצמו, תוספת התעסקות מיותרת. העדיפו ספק שיכול לשלוח אלפי הודעות וואטסאפ בלחיצת כפתור, ויכול לבדוק ולתעד עבורכם את כל ההודעות שהתקבלו.
העדיפו ספק שיכול לשלוח אלפי הודעות וואטסאפ בלחיצת כפתור.
- כימיה וחיבור אישי- זו אינה קלישאה, אלא אחד הקריטריונים החשובים ביותר. במיוחד בגלל שיום החתונה די מלחיץ ומרגש, חשוב לבחור צלם שיבין אתכם, שיהיה לכם כיף איתו ושיזרום איתכם.
- המלצות- אני ממליץ להסתכל על רוב ההמלצות של הספק. גם אם יש המלצה אחת שלילית, אל תתנו לה להרוס לכם.
- מחיר – אל תתנו להנחות ומבצעים להיות הגורם המכריע בהחלטה אם לבחור בצלם או לא. נורת אזהרה צריכה להדלק אם הגעתם לצלם שהמחיר שלו נמוך מהשאר, יכול להיות שהוא יעגל פינות על חשבונכם. אולי הציוד שלו לא מספיק איכותי? אולי הוא לא עורך את התמונות לאחר הצילום? את הנקודות הללו חשוב לברר לפני שסוגרים.
טיפ מניסיון אישי: אלכסנדר ממליץ לא לבחור ספק שהוא חבר קרוב או משפחה. "תמיד מסתבכים עם התשלום ועם התנאים. מניסיוני, זה אף פעם לא נגמר בטוב".
חשוב לבחור צלם שיבין אתכם, שיהיה לכם כיף איתו ושיזרום איתכם.
● לא יוצאים לדרך בלי חוזה כתוב - מה שלא כתוב לא קיים ולא משנה מול איזה ספק או באיזה תחום.
● לא יוצאים לדרך בלי להבין את סעיף כוח עליון - שימו לב שלא כל דבר מוגדר ככח עליון (כמו למשל הקורונה) ולכן יהיה עליכם לבדוק שהסעיף מגן עליכם במקרים של הגבלות.
● לא סוגרים עם ספק שלא מספק חלופה – ביג נו נו לסגור עם ספק שלא מספק מחליף במקרה שהוא מקבל צו 8/חוטף שפעת/ אשתו יולדת, או גם וגם (:
אף אחד לא רוצה לקום בבוקר החתונה, ולגלות שאין לו DJ או צלם.
לא פחות חשוב מאיך כן לבחור ספק, לדעת ממה כדאי להמנע. צילום: ידין חסון
חתונה היא כמעט כמו לפתוח עסק משותף יחד. יש כל כך הרבה מה לארגן ולבדוק, כמו למשל בדיקת חוזים של ספקים (לא תאמינו מה יכול להסתתר בפנים), בניית תקציב ומציאת ספקים מומלצים עם ערבויות. כשאתם מוצפים בהתרגשות לקראת החתונה הכל יכול להראות לכם הגיוני, ולכן חשוב לקחת
מפיק מקצועי, לתכנן את החתונה יחד עם
ה-Wed planner העוזר האישי לארגון חתונה בקלות וללא עלות, וכמובן להעזר בהמלצות על
נותני השירות באתר MIT4MIT.
ובתוך כל הקלחת: אל תשכחו, זה היום הגדול שלכם, ואתם רוצים להגיע אליו אחרי מסע מיוחד שמחים ומאושרים ולא עם הלשון בחוץ 😉
אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בדרך. המוני הצלחות!