רחבת ריקודים ריקה? מה פתאום!
אין זוג שלא מכיר את הפחד הזה -
האולם מוכן,
הדיג'יי מנגן,
התאורה מתחלפת - אבל הרחבה ריקה. יש כלות שחולמות בלילה על הסצנה הזו, יש חתנים שמכניסים את כל החבר'ה למצב כוננות, ויש גם זוגות שעד הרגע האחרון מתפללים רק לדבר אחד - שהרחבה שלהם לא תהיה ריקה לרגע. נשמע בלתי אפשרי? אל תדאגו, עם הטיפים של הספקים שאיתם דיברנו הכל יראה לכם פשוט וקל יותר.
"ישראלים לא אוהבים רחבות ריקות"
בהשראת שירם של סטטיק, בן-אל וליאור נרקיס - כולנו יודעים שישראלים לא אוהבים כוסות ריקות, ורחבות ריקות אפילו פחות. אז זה נכון שהרחבה תלויה באופי של האורחים ושלכם, אבל אם על כל התזמורת הזו ינצח דיג'יי מספיק טוב - תאמינו לנו שהרחבה שלכם תהיה לא פחות מפוארת.
חברת "
JAM MUSIC" יודעת איך לעשות את זה נכון, ומספרת לנו על השיטות שלא מאפשרות לשום אורח לחזור לשבת בכיסא: "אחרי הקורונה ראינו שהחתונות הפכו ליותר מצומצמות. אם בעבר היו לנו חתונות של 400-500 אורחים, היום אנחנו מדברים על טווח ממוצע של בין 200-300 אורחים בחתונה. לכמות הזו יש כמובן השלכות גם על הרחבה, כי המקומות לאירועים נשארו באותו הגודל, אבל כמות האורחים שממלאים אותם הלכה וקטנה. לכן, הבנו שאנחנו רוצים להשאיר את האנשים שמגיעים כמה שיותר זמן על הרחבה, ולחוות ביחד איתם את האירוע. לקראת 00:00-1:00, שעות השיא של האירוע, אנחנו יורדים מעמדת הדיג'יי המוגבהת לעמדה אחרת - עמדה שהרכבנו מראש על גלגלים ונכנסת ישירות לתוך הרחבה".
הרחבה שלכם תהיה לא פחות ממפוארת
מהרגע הזה כל המסיבה מתחילה להתעורר מחדש, ולמעשה השינוי הקטן הזה מעצים את האירוע ובגדול: "אנחנו רגילים שהדיג'יי נמצא בעמדה שלו ועד סביבות 00:00 הרחבה מלאה, אבל אחרי שהקינוחים יוצאים האורחים מתחילים לעזוב ולזלוג החוצה לאט לאט. ברגע שאנחנו עושים את האקט הזה ונכנסים עם העמדה לתוך הרחבה, האנשים מתחילים להתרכז סביבנו ומצטופפים ליד עמדת הדיג'יי. זה נותן אפקט מדהים וממקסם את האנרגיה ברחבה, ויש לזה כמובן גם השפעה על משך האירוע: אם היתה הרגשה שהוא לקראת הסוף, פתאום אנחנו מרוויחים כאן עוד שעה וחצי-שעתיים של רחבה בועטת, חיה ומלאה. בנוסף, בשלב הזה הטלפונים נשלפים והאורחים מתחילים לשתות צ'ייסרים יחד עם הדיג'יי ולהעלות סטוריז מהאירוע. יש בזה משהו מאוד חזק שפשוט עובד".
גם למוזיקה שמתנגנת ברקע ולתוספות המוזיקליות יש תפקיד משמעותי מאוד במילוי הרחבה באורחים שרוקדים ונהנים: "יש דיג'ייז שמתחילים לנגן מוזיקה אלקטרונית וטכנו בשלב מוקדם מדי באירוע, ואז זה יכול להבריח את האורחים המבוגרים יותר. אנשים אוהבים מילים, וכשמתנגן להם ברקע שיר שהם מכירים והם יכולים לצעוק אותו - הם נהנים ונשארים על הרחבה. לעומת זאת, כשאנחנו נותנים להם מוזיקה נטו ללא מילים - הרבה מהקהל יאבד עניין. הדיג'יי צריך להרגיש את הקהל ולהבין מתי הוא ממשיך עם הקו הקיים ומתי הוא משנה אותו, כשהמטרה היא כמובן להשאיר את האנשים על הרחבה. בשנים האחרונות אנחנו גם רואים הרבה לייב און דיג'יי - סקסופוניסטים, מתופפים או כנרים שמשתלבים ביחד עם הדיג'יי בנגינה חיה. אם בוחרים אנשי מקצוע טובים בתחום הזה, זה יכול לתת בוסט ואנרגיה מטורפת לרחבה ולמלא אותה מאוד. כל עוד זה קורה במינון הנכון ושומר על הייחודיות, זה יכול לעבוד בצורה מושלמת".
הכירו את החברות הטובות ביותר של הרחבה - התאורה וההגברה
אולי זה נראה לכם כמו משהו מובן מאליו, אבל בפועל התאורה וההגברה הן שחקניות החיזוק ההכרחיות של רחבת הריקודים. כדי להשאיר את רחבת הריקודים שלכם מלאה תצטרכו שהשתיים האלו ימלאו את תפקידן כראוי, ויוכלו לייצר את הצבעוניות והסאונד הדרושים לאווירת המסיבה.
חברת ההגברה והתאורה "
AVIRA Lighting" מסבירה לנו על הואלס המושלם שהיא רוקדת עם הרחבה: "היום זה ידוע שהחתונה היא מסיבה, ומסיבה כמו מסיבה חייבת להיות הכי שמחה שיש. לאולמות יש את התאורה הקבועה שלהם, עם הנורות שיורדות מהתקרה והפנסים שפחות או יותר נראים אותו הדבר, כאן בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה - כדי לשבור את הלוק הרגיל של הרחבה. אנחנו מספקים תאורת במה שנמצאת בדיוק במיקום של הדיג'יי, כי הוא זה שאחראי על המסיבה. אנחנו מאירים את הדיג'יי ואת הרחבה בצבעים, ומייצרים אווירה של פסטיבל, של מועדון, של המסיבה הכי טובה שיש. ההגברה שלנו גורמת לסאונד להיות איכותי, כזה שחודר פנימה וגורם לכולם לזוז. כשהדיג'יי טוב והתאורה וההגברה נותנות לו את החיזוק - הרחבה הופכת להיות בוערת".
אווירה של פסטיבל, של מועדון, של המסיבה הכי טובה שיש
משחקי התאורה משתנים בהתאם לשלב במסיבה, ומתאימים את עצמם לסוג הקהל שנמצא על הרחבה בכל רגע ורגע: "המטרה שלנו היא ללוות את האירוע ולשים אותו בכל רגע בנקודה שבה הוא צריך להיות. הדיג'יי הוא זה שמנחה את הקו של הערב, ואנחנו עובדים בשיתוף פעולה איתו. בהתחלה כשהרחבה מלאה באורחים שחלקם מבוגרים, אנחנו משתמשים בתאורה נעימה עם צבעים חמים יותר, כמו צהוב, תכלת וירוק - הכל בסנכרון עם הביטים של המוזיקה. כשמתקרבים לחלק השני בו מתנגנים יותר שירי מיינסטרים, טכנו וטראנס, אנחנו משתמשים בצבעים יותר חשוכים וקרים, כמו אדום וכחול כהה. אנחנו מגיעים למקום האירוע עוד לפני שהוא מתחיל כדי להתחיל לבנות את השואו שלנו, ואז מתפעלים ברגע האמת את התאורה בסנכרון מושלם עם המוזיקה. כשהכל קורה בצורה הזו הרחבה לא יכולה להישאר ריקה - היא פשוט עובדת טוב מדי בשביל להתרוקן".
"אנחנו מתפעלים ברגע האמת את התאורה בסנכרון מושלם עם המוזיקה".
בניית האירוע משפיעה באופן ישיר על רחבת הריקודים
יש לא מעט דברים שתצטרכו לשים לב אליהם גם בתכנון האירוע וגם בזמן שהוא מתרחש בפועל. הדברים האלו יוכלו להבטיח לכם רחבת ריקודים מלאה, ואם תעקבו שלב אחר שלב תראו שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם.
מחברת הפקות האירועים "
פשוט אירוע" מספרים לנו על מה כדאי לחשוב עוד לפני שהאירוע מתחיל: "כשאתם שולחים את ההזמנה לאורחים שלכם, אתם יכולים להוסיף אזכור להפתעה שתחכה להם בשעה 00:00, לדוגמה. ככה אפשר לייצר סקרנות אצל האורחים, לגרום להם להישאר על הרחבה ולצפות למה שעתיד להגיע. זו יכולה להיות אטרקציה מגניבה שנכנסת לרחבה, מתנה לאורחים, עמדת קינוחים מעניינת, קיאק פירות או כל דבר שהוא קצת יותר מיוחד מהרגיל ושיפתיע אותם. כשיש להם למה לצפות הם לא ירצו לעזוב את האירוע בשלב מוקדם, אלא להישאר ולרקוד איתכם עד השעות הקטנות. כמובן שמומלץ להתייעץ עם מנהלת האירועים שיודעת מה הכי מושך את העין, ואיזו אטרקציה הכי חדשנית בתחום".
"מומלץ להתייעץ עם מנהלת האירועים שיודעת מה הכי מושך את העין".
ומה קורה במהלך האירוע? גם כאן תצטרכו להיות עם האצבע על הדופק כדי לוודא שהרחבה שלכם לא תתרוקן בשום שלב: "במהלך האירוע יש לנו הפסקה גדולה שבה מוגשת המנה העיקרית. בדרך כלל בשלב הזה הכלה יכולה לנצל את הזמן להחלפת השמלה הראשונה בשמלה השניה, והחתן יכול להחליף את החליפה בחולצת טישרט נוחה וסניקרס. כשאנחנו מנצלים את ההפסקה הזו בחוכמה אנחנו בעצם מתכוננים לרגע שבו המסיבה תחזור, והזוג יוכל כבר להיות ברחבה ולרקוד עם כולם. לעומת זאת, זוג שמתארגן ומחליף בגדים בזמן שהמסיבה מתקיימת עלול לגרום לרחבה להתפרק, אז חשוב לתכנן את הזמנים נכון. דבר נוסף שיכול להשאיר את הרחבה מלאה הוא הזוהרים והגימיקים שאנחנו מחלקים לאורחים. יש בזה משהו מאוד מרים והאורחים תמיד שמחים לקחת חלק בשלב השמח והמרים יותר של האירוע, ובהתאם הם נשארים על הרחבה".
חשוב לתכנן את הזמנים נכון.
האורחים רוצים מזכרת מהאירוע שלכם? תנו להם לקבל אותה ישירות מהרחבה
כמעט ואין אדם שהמקרר שלו לא מלא ב
מגנטים מהחתונות שבהן הוא לקח חלק. המגנטים והבלוקים הם המזכרות היפות ביותר מהאירוע שלכם, ותאמינו או לא - האורחים שלכם עדיין צמאים לקבל אותם. אז מה יש בין זה לבין רחבת הריקודים המלאה שלכם? יותר ממה שחשבתם.
חברת האטרקציות "
אימנס" יודעת בדיוק איך לשלב בין האטרקציה לבין הרחבה, ושומרת על האורחים שלכם רוקדים ומרוצים: "השירותים העיקריים שלנו הם של צילום מגנטים ובלוקים כמזכרת לאורחים. כדי להשאיר את הרחבה מלאה אנחנו מכניסים את הצלמים שלנו פנימה, ללב המסיבה, ומתעדים את האורחים ברגעים הכי שמחים ומשוחררים שלהם. אנחנו מייצרים אינטרקציה קבועה עם הקהל, יוזמים את הצילומים ומייצרים להם מזכרת מהממת. לפעמים אנחנו פותחים כל מיני אביזרי תאורה נוספים, כמו סטנד לדים, שמושכים את תשומת הלב וגורמים לאורחים להצטלם לידם, הכל באווירה של המוזיקה, הרחבה והאנרגיה הגבוהה. הרבה זוגות חוששים שעמדות צילום בסגנון פוטו בוט ימשכו את האורחים החוצה מהרחבה, אבל כדי למנוע את התנועה הזו אנחנו פשוט מציבים את העמדות האלו בתוך הרחבה. יש בזה משהו קסום שגם מנציח את רגעי המסיבה וגם משאיר את האורחים באיזור הריקודים באופן קבוע".
"המגנטים והבלוקים הם המזכרות היפות ביותר מהאירוע שלכם".
כדי לא לחשוף את כל קלפי האטרקציה בבת אחת, חשוב לבנות את הסדר בצורה חכמה ולפי שלבי האירוע: "אם נסתכל על לוח הזמנים הקלאסי של החתונה, נגלה שהוא בנוי מקבלת הפנים, טקס החופה, הארוחה ואז המסיבה. בהתאם, אנחנו שומרים את הלדים לשלבים המתקדמים יותר של הערב, אחרי שכולם סיימו לאכול והמסיבה כבר חמה. בסביבות 23:00-00:00 יש לנו את הפיק של המסיבה, וזו השעה הטובה ביותר לפרוץ עם אטרקציית הלדים לתוך הרחבה".
"השעה הטובה ביותר לפרוץ עם אטרקציית הלדים לתוך הרחבה".
כשהרחבה מלאה הזוג מאושר - בואו להיות הזוג הזה!
גם אתם רוצים להיות הזוג שכולם יהנו ברחבת הריקודים שלו? בא לכם להיות מהזוגות האלו שסוגרים את הרחבה לא כי היא ריקה אלא כי אין לכם כבר כוח? מעולה! בואו לעשות את זה ביחד איתנו: עמוד "
נותני השירות" שלנו מלא בספקים שישמחו להשאיר את הרחבה שלכם מלאה עד השעות הקטנות של הלילה, ולגרום לכם לרקוד עד שתפלו מהרגליים. יאללה חגיגה!
כתבות נוספות שיעניינו אתכם: