כל נותני השירות

כשר זה כאן: מתכונים ללא גלוטן לפסח מבית השף רוסלן

קייטרינג לאירועים
לפני יותר משנתיים | זמן קריאה: 3 דקות

חג המצות בשיאו וכולנו בין ארוחה לארוחה. נכנסנו למטבח עם שף רוסלן והבאנו לכם שלושה מתכונים קלילים, טעימים (וכשרים כמובן!) וללא גלוטן! שיהיה בתאבון.

מנה ראשונה (טבעונית): תחתיות ארטישוק ממולאות במנגולד וצנוברים עם עשבי תיבול ברוטב לימון

חומרים:
10-12 תחתיות ארטישוק (משומר או קפוא)
2 חבילות מנגולד שטופות וקצוצות
5 שיני שום פרוסות
2 בצלים קצוצים דק
10 גרם צנובר קלוי בשמן זית
תערובת עשבי תיבול חצי צרור מכל סוג (כוסברה, נענע, שמיר או כל עשב תיבול לטעמכם)
מלח/קורט אגוז מוסקט/פלפל שחור

לרוטב:
מיץ לימון טרי (3-4 לימונים)
2 כוסות מים רותחים
1 כף סוכר דמררה


אופן הכנה:
במחבת חמה לטגן עם מעט שמן זית את הבצל עד להזהבה, להוסיף את השום, מנגולד והתבלינים.
להוסיף את המנגולד, לטגן קלות כ-2 דקות עד לריכוך בלבד (שלא יאבד את הצבע הירוק).
לקרר, להוסיף את עשבי התיבול והתבלינים, למלא את תחתיות הארטישוק במלית ולסדר בתבנית עמוקה.
לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת לתבנית, לאפות עטוף בנייר כסף כ-15 דקות בתנור מחומם ל-160 מעלות.

בתאבון :)


תחתיות ארטישוק ממולאות במנגולד וצנוברים עם עשבי תיבול ברוטב לימון
תמונה: שף רוסלן


קבב קווקזי: הקבב המקורי עם סוד קטן שרק יוצאי קווקז מכירים, הקבב הכי טוב שתאכלו, עסיסי ונוטף מיצים בדיוק כמו שקבב צריך להיות.

חומרים:
1 ק"ג בשר בקר טחון (½ קילו שפונדרה, ½ קילו בשר צוואר)
250 גרם פרגית טחונה
200 גרם שומן כבש "ליה" איכותי טחון
צרור פטרוזיליה
בצל חתוך לטבעות


אופן הכנה:
מערבבים את הבשרים יחד (בקר, פרגית ושומן כבש) 
שמים בתוך מסננת ואת המסננת על סיר ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
מוציאים את הבשר מהמקרר ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את שאר מרכיבי הקבב לקערה ומערבבים יחד כ-3 דקות, ללוש אך לא למעוך בכדי שהקבב ייצא עסיסי ואוורירי.
מניחים במקרר כחצי שעה למנוחה, בכדי שכל הטעמים יתמזגו, מוציאים מהקירור ומערבבים שוב.
משמנים את הידיים ויוצרים קבב מאורך (גלילים) ומשפדים על שיפודים רחבים מברזל (קווקזיים). לא להדק מדי את הקבב כדי שיצא אוורירי.
צולים על הגריל בחום בינוני (בחום גבוה הקבב יצלה מבחוץ אך יישאר חי מבפנים).


הערות והארות:
הקווקזים לא משתמשים בעשבי תיבול להכנת קבב, ישנם כאלו שמכניסים גם בצל מגורד בפומפייה רק אם הקבב נעשה ונצלה באותו היום, אחרת הבצל נותן טעם מר. במקור לא עושים שימוש בבצל.

צורת הגשה מומלצת: לצלות על האש ולהגיש במגש על מצע של גבעולי פטרוזיליה ופלחי בצל.

בתאבון :)


קבב קווקזי
תמונה: שף רוסלן


מוס תמרים ושוקולד לבן עם פיסטוקים מקורמלים

החומרים:
250 גרם תמרים לחים מגולענים וקצוצים דק
100 גרם מחית פיסטוק
400 גרם שוקולד לבן קצוץ 
100 גרם חמאה
2 קופסאות שמנת מתוקה
200 גרם פיסטוקים קלופים
1 כוס סוכר
4 ביצים


אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד על בן-מארי (סיר עם מים רותחים). לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את מחית הפיסטוקים והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה עם מטרפה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הביצים אחת אחת ומצננים מעט. 
מקציפים את השמנת לקצפת, מקפלים אותה לתערובת עד לקבלת מוס אחיד ומניחים במקרר.
מחממים מחבת עם חלק מהסוכר עד לקבלת קרמל עדין. מוסיפים את הפיסטוקים ומצננים על משטח. לאחר שהפיסטוקים התקררו, קוצצים בעזרת סכין את הפיסטוקים ויוצרים שברי קרמל.
מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים לכוסות הגשה. מניחים מעל את התמרים הקצוצים ומעטרים עם הפיסטוקים המקורמלים.

בתאבון :)


מוס תמרים ושוקולד לבן עם פיסטוקים מקורמלים
תמונה: שף רוסלן


כתבות נוספות שיעניינו אותך:
התפריטים שיחממו לכם את החורף
קייטרינג חלבי לחתונה – על מה ולמה?
קייטרינג לחתונה: כל מה שצריך לדעת
תפריט טבעוני בחתונה? כך תעשו את זה


מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו







עוד כתבות שיעניינו אותך
העונה הקרה: המנות שיחממו אתכם
קייטרינג לאירועים
על השולחן: התפריטים שמתחשבים בכולם
קייטרינג לאירועים
על השולחן: המנות שהאורחים שלכם לא ישכחו...
קייטרינג לאירועים
התפריטים שיחממו לכם את החורף
קייטרינג לאירועים
הטעם נמצא בפרטים: קייטרינג לאירועים קטנים...
קייטרינג לאירועים
קייטרינג חלבי לחתונה – על מה ולמה?
קייטרינג לאירועים
קייטרינג לחתונה: כל מה שצריך לדעת
קייטרינג לאירועים
תפריט טבעוני בחתונה? כך תעשו את זה
קייטרינג לאירועים
מה שואלים את הקייטרינג לפני סגירה?
קייטרינג לאירועים
הזוג שתכנן יחד את החתונה מא' ועד ת': החתונה של עדן ואלעד...
הפקה וניהול אירועים
באנו לעשות סדר: הטרנדים החמים של חתונות 2024...
הפקה וניהול אירועים
על ציפיות, כוונות ואכזבות
הפקה וניהול אירועים



שאלות ותשובות | תקנון | צור קשר | לעסקים
כל הזכויות שמורות © ואיו ריויוס בע"מ