אחרי שנתיים של חגיגות צנועות ורחוקות מהמשפחה, השנה כולנו נשב סביב שולחן החג הגדול, נאכל המון מנות טעימות ונהנה מעיצוב שולחן משגע וחגיגי במיוחד! בשביל שתוכלו לארח כמו שצריך, הכנו לכם כאן כמה אפשרויות לסידורי שולחן פרחוניים ואביביים שיוכלו להתאים גם לשולחן החג וגם לשולחנות באירוע החתונה הגדול. במיוחד בשבילכם דיברנו עם מעצבת האירועים
ענבל ינאי ועם תומר ממשתלת "
תגל הארץ" על הצבעים הכי טרנדיים, הפרחים הכי רלוונטיים לעונה, והתוספות שיקפיצו את הלוק של השולחן בקלות.
האביב ידוע בצבעים הססגוניים שלו ובאפשרויות האינסופיות שהוא מציע. זוהי עונה שבה הכל מתחלף - השמיים הופכים מאפורים לכחולים, האדמה מתחילה להניב את הפירות אחרי הגשמים העזים של החורף, וכל פינת טבע מתעטפת בצבעים חדשים ומגוונים שפותחים את הלב ומכניסים אליו המון אור.
מעצבת האירועים
ענבל ינאי מספרת לנו על כל הסודות שעומדים מאחורי בחירת העיצוב המתאים ביותר לשולחן, ומסבירה לנו שכל אפשרויות העיצוב מתאימות גם לשולחן החג וגם לשולחנות האורחים בחתונה: "הפרחים באביב הם מאוד צבעוניים ומעידים על ההתחדשות של הטבע. יש שלל אדיר של כל הצבעוניות היפה שיש לטבע להציע - גוונים צהובים, ורודים, כחולים ועוד. הורדים הם פרחים אלגנטיים, לדוגמה, והרבה אנשים אוהבים אותם כי הם פורחים בהמון גוונים לאורך כל השנה. גם החרציות הן בחירה פופולרית בעונת האביב. מבחינת צבעוניות - השילוב בין ירוק ולבן הוא מאוד חגיגי ואלגנטי, וביחד עם נרות שמחממים את האווירה מתקבל שולחן פשוט יפהפה. אם עושים סידורי פרחים בתוך ואזות, חשוב שהן יהיו נמוכות מגובה העיניים. זה טיפ ממש חשוב, ואני ממליצה ליישם אותו גם בשולחן החג וגם בשולחנות החתונה. ככה אנשים יכולים לשוחח ולראות אחד את השני, ולא צריך להוריד את הסידור כי הוא מפריע, במיוחד בחג אינטימי ומשפחתי ובוודאי שגם בחתונה. סידורים גבוהים מפריעים גם לתקשורת וגם למנות המוגשות, ולכן עדיף להימנע מלהשתמש בהם באירועים כאלו".
ענבל מסבירה שגם בחירת הנרות צריכה להיות שקולה, כדי לאפשר נוחות מקסימלית לאורחים שיושבים סביב השולחן: "שולחן חג אלגנטי ישלב נרות אצבע - נרות ארוכים שנותנים מראה קלאסי. באירועים אחרים, כמו חתונה למשל, אפשר לשלב גם נרות צפים בתוך צילינדרים מזכוכית, וגם בלוקים של נרות 'שמנים' יותר".
ענבל מספרת שעיצוב השולחן המושלם אינו מסתכם רק בפרחים ובוואזות, אלא גם במפיות יפות, ראנרים מעוצבים ועוד פריטים דקורטיביים ומקוריים: "בכל עיצוב ניתן לשלב גם מפית יפה לכל אורח ולקשור אותה בסרט סאטן לבן ועדין, או אפילו לשים בתוך המפית המגולגלת פרח כמו ורד, לדוגמה. גם שילוב של ראנרים יכול להוסיף לשולחן, ואני באופן אישי אוהבת להשתמש בראנרים מבדי שיפון אלגנטיים חצי שקופים. יש להם נראות רכה ואלגנטית, והם מגיעים במגוון צבעים - החל מלבן קלאסי ועד גווני אפרסק שמביאים איתם ייחודיות מעניינת. הראנר יכול להיות בצבע של אחד הפרחים, ואז מתקיים חיבור הרמוני בשולחן".
טיפ נוסף וחשוב של
ענבל מתייחס לגודל השולחן, שכן עיצוב של שולחן קטן יהיה שונה מעיצוב של שולחן גדול: "אם יש שולחן עגול וקטן עדיף לעצב אותו בעזרת סידור אחד גדול במרכז השולחן, ולהניח אותו על בוצ'ר עץ טבעי או על פלייסמנט יפה. אפשר גם לקחת וואזות מזכוכית או מקרמיקה בגבהים שונים ובצורות שונות כדי ליצור עניין. יש פה עולם שלם של אפשרויות שאפשר לשחק איתן, רק צריך לבחור את הכיוון המדויק ומשם השולחן יצא הכי מהמם שיש".
הדרך לשולחן האירוח המושלם, גם בחג הקרוב וגם בחתונה שלכם, רצופה בשילובים מסקרנים, יצירתיים וצבעוניים. אולי חלק מכם לא רואים בעיצוב השולחן חלק גדול מהחג ומהאירוע, אבל בין אם אתם מודעים לכך ובין אם לא - העיצוב של השולחן הופך אותו להרבה יותר מזמין, אלגנטי ומכבד את המעמד החגיגי. גם החתונה שלכם וגם שולחן החג צריכים להיות בדיוק כאלו - מזמינים ונעימים, שגורמים לארוחה להפוך לחוויה אמיתית.
תומר ממשתלת "
תגל הארץ" מספר לנו על הפרחים שיוכלו להשתלב בצורה הכי קלאסית ומהממת גם בשולחן שלכם: "אני מאוד אוהב את פרח הגרמית. הגרמית היא צבעונית מאוד ונפוצה ביותר בעונה הזאת, והיא מגיעה גם בצבעים עדינים ונעימים כמו לבן, סגול או ורוד, וגם בצבעים קצת יותר עזים כמו צהוב, אדום ועוד. בקרוב יתחילו להגיע גם פרחי אנג'לוניה, שמביאים איתם לוק קצת יותר נדיר ובולט לעין. האנג'לוניה זקופה ומעבירה תחושה של דקורציה מאוד יוקרתית. חשוב לשים לב גם לשילובי הצבעים, כששילובים כמו ורוד ולבן או סגול ולבן מאוד מתאימים לשולחן החג ולחתונות אביביות, כי הם שומרים על קו נקי, חגיגי ויפה".
התוספות לצד הפרחים מקבלות מקום גם בעיצוב של
תומר, שלא פוסח על שילוב של אלמנטים דקורטיביים מכל מיני סוגים: "לצד הפרחים אפשר להוסיף צנצנות זכוכית במילוי אבנים קטנות וצבעוניות, ולהוסיף כמה פרחי קטיף כמו ורדים, שושנים או אסטר. אפשר לשלב על השולחן גזעי עץ שיונחו כמו מגש, ועליהם להניח את כל הקומבינציה המשלבת את הצנצנות והפרחים. לכל אלו אפשר להוסיף נר, וביחד מתקבל מראה פשוט יפהפה, עדין וחגיגי ביותר".
תומר מתייחס גם לגודל השולחן, שיש לו תפקיד חשוב בקביעת העיצוב: "אם מעצבים שולחן עגול שיושבים סביבו בין 8-10 אורחים, ניתן להניח גזע עץ אחד באמצע השולחן עם סידור הפרחים עליו. לעומת זאת, עיצוב של שולחנות ארוכים ומלבניים של 12 איש או יותר יתאפיין ב-2 או 3 סידורים שמונחים במרחקים אחד מהשני. ככה כל השולחן יכול לקבל את העיצוב, ויש מספיק מרווח לכדי הניח את המנות בצורה מסודרת ויפה ולייצר מרחב פתוח לתקשורת בין האורחים".
אם גם אתם רוצים לקבל תגובה כזו על השולחנות בחתונה ועל שולחן החג שלכם, תוכלו לפתוח את הראש ולקבל השראה מהקווים העיצוביים של
ענבל ושל
תומר. ואם עיצוב הוא הצד הפחות חזק שלכם, וכל מה שבא לכם הוא שמישהו אחר יעשה את זה בשבילכם - היכנסו לעמוד "
נותני השירות" שלנו ותוכלו למצוא מאות מעצבי אירועים שישמחו לקבל מכם שיחת טלפון, ולהכריע עבורכם בין חרצית לורד מהעיניים המקצועיות שלהם. שיהיה חג שמח ואביב נפלא וצבעוני!