תכנון חתונה לצד הטרפת של החיים - איך בכל זאת עושים את זה נכון?
זוגות שנמצאים לפני חתונה יזדהו בוודאי עם הכתבה הבאה שמתארת את תחושת העומס המלווה את חייהם כרגע, מצד אחד התרגשות שיא מהיום המאושר שלקראתם ומצד שני החיים והרוטינה שאינם מפסיקים! עיסוקים כמו עבודה, לימודים ומחויבויות נוספות שלא ניתן לעצור אלא רק ללמוד איך מצליחים בכל זאת לצלוח את האתגר הזה יחד.
כחלק מסדרת כתבות שעולות מתוך הקהילה הנהדרת שלנו -
מתחתנים למען מתחתנים - הקהילה, אנו מביאים אליכם את הטיפים המעולים שעלו בקהילה, טיפים שלכם ושל ספקים מהתחום בכל הקשור לניהול זמן ושמירה על שפיות תוך כדי תכנון חתונה.
תכנון נכון יחסוך לכם הרבה זמן וכאבי ראש
- לילך טופז מספרת שהם התחילו מרשימה של הדברים שצריך לעשות וחילקו את המשימות לפי שלבי עבודה ותעדוף. חשוב שהטבלה תהיה מסודרת לפי מה יש לסגור ומתי סוגרים כל דבר.
- הטיפ הנוסף שלה ושל דורון היה לא לקבוע את התאריך סמוך מדי אלא לקחת תקופה מספיק ארוכה לתכנן בשקט את החתונה, הם למשל מאורסים כבר שנה וחצי ומציינים שזאת ההחלטה הכי טובה שקיבלו.
זוגות רבים סיפרו שהם נעזרים באתרים ואפליקציות תכנון החתונה, כולל ניהול תקציב, רשימת מוזמנים וסידורי הושבה. אז אם עדיין לא הכרתם את ה-
WED PLANNER זה הזמן!
זוגות רבים סיפרו שהם נעזרים באתרים ואפליקציות תכנון החתונה, כולל ניהול תקציב, רשימת מוזמנים וסידורי הושבה
אל תבזבזו זמן יקר על פגישות עם כל ספק, יש דרך יעילה יותר!
נצלו את הזמן המעט פנוי כמו למשל נסיעה בתחבורה ציבורית, קביעת שעה ביום בה אתם בוחנים המלצות על ספקים שמעניינים אתכם. היום אפשר לקבל את כל המידע שכולל חוות דעת והמלצות אמיתיות ברשת.
נסו לקבוע זמן מוגדר ביום שהוא מיועד לבדיקת ספקים עוד בשלב המקדים.
חלקו ביניכם משימות זה תמיד עוזר, הוא בודק צלמים ואת מקומות לאירוע למשל.
בשלב הבא שכבר מתגבשת לכם רשימה ואחרי שבדקתם את הספקים, קבעו פגישות.
נסו לקבוע זמן מוגדר ביום שהוא מיועד לבדיקת ספקים עוד בשלב המקדים
הדבר הכי משמח זה לראות עוד 'וי' על משימה שנסגרה
טלי טוני מרקו, כלה נוספת מהקהילה מספרת על תהליך התכנון שלהם "פתחנו אקסלים לכל דבר בערך. כשחיפשנו אולמות למשל, כל מקום שבדקנו טלפונית, השארנו הודעה או שקלנו ללכת לראות, שמנו ברשימה. כל מקום שדיברנו איתו כבר ונתן לנו פרטים - הוספנו לרשימה. ככה זכרנו בכל נקודת זמן מה כבר ראינו, מה עוד אנחנו רוצים לראות, לא בדקנו את אותו מקום פעמיים". תודה טלי על הטיפים המעולים שלך בקהילה!
"הסתכלנו באתר של "
מתחתנים למען מתחתנים" על הקטגוריות של הספקים, ולפי זה הוספנו לטבלה שלנו דברים שגילינו שאנחנו צריכים", ממשיכה טלי, "בכל פעם שסגרנו משהו, סימנו בטבלה. זה אפשר לנו להתאפס, וגם להירגע כי אישית, אין דבר שמרגיע יותר טיפוס לחוץ כמוני מאשר לעבור על רשימה ולראות בעיניים שלאט לאט היא מתמלאת בסימוני וי".
אין דבר שמרגיע יותר טיפוס לחוץ כמוני מאשר לעבור על רשימה ולראות בעיניים שלאט לאט היא מתמלאת בסימוני וי
הטיפים של טלי היו כל כך מעולים! ועכשיו היא מספרת על כל תהליך רשימת המוזמנים שלהם:
"אל תחכו לרגע האחרון שבו ממש צריך להתחיל להזמין אנשים. שכל אחד יכין עם עצמו רשימה ויוסיף אליה מדי פעם אנשים שהוא רוצה להזמין, אנשים שהוא מתלבט לגביהם. היה ערב שעברתי על אנשי הקשר שלי בטלפון והוספתי לרשימה, היה ערב שעברתי על רשימת העובדים איתי, וכך הלאה. לא עשיתי הכל בבת אחת.
אבל מה לא לעשות! למרות חוסר הזמן, תשתדלו לא להיפגש עם ספקים בזום. אל תוותרו על פגישה אישית. אנחנו עשינו את זה עם אחד הספקים שלנו ובדיעבד, אולי אם היינו נפגשים איתו פנים מול פנים ולא מסתפקים בשיחת זום וטלפונים, היינו מגלים שהוא פחות מתאים לנו".
אל תחכו לרגע האחרון שבו ממש צריך להתחיל להזמין אנשים. שכל אחד יכין עם עצמו רשימה ויוסיף אליה מדי פעם אנשים שהוא רוצה להזמין
הפקולטה לענייני חתונות- מה עושים זוגות הסטודנטים?
אלי מארץ' כלה לפני חתונה וסטודנטית, עסוקה מאוד בשאלה של איך עושים את הכל יחד ועושים את זה טוב? לשאלתה השיבו כלות רבות שהיו בדיוק באותה הסיטואציה שאלי מתארת ואלו הטיפים שהיו להן לתת לאלי:
- מור מנחם מציינת ש"זה אפשרי לגמרי! אני התחתנתי בזמן תואר עמוס ובעלי עובד משרה מלאה, ניסינו לסגור כמה שיותר דברים בשלבים המוקדמים של לפני האירוע, חילקנו את זה בזמנים הפנויים שהיו לנו- במיוחד לי כסטודנטית".
- "לפעמים היו דברים שלבן זוגי היה לו יותר קל וזמן לנהל ולארגן ואני סמכתי עליו" - טיפ חשוב מאוד לכל דבר :)
- "לנסות שבכל זמן פנוי שיש לך מהלימודים ללכת לסגור דברים חשובים ולקדם משימות פתוחות".
- "לוודא שמתחשבים במקום הלימודים שלכם באנשים שמתחתנים".
- "אם לפעמים אין ברירה וחייב להפסיד חצי/יום לימודים אז לעשות את זה ביום שהקורס הוא יחסית קל להשלים אותו לבד/דרך סיכומים של סטודנטים אחרים ולהשלים בשעות הערב או בשישי-שבת, לפעמים כשאין ברירה אין ברירה".
לפעמים היו דברים שלבן זוגי היה לו יותר קל וזמן לנהל ולארגן ואני סמכתי עליו
גל בן יוסף, כלה נוספת מהקהילה משיבה לאלי "אנחנו התחתנו ממש בסוף תקופת המבחנים הקודמת - כך שבתור שני אנשים שעובדים משרה יותר ממלאה, ואני באמצע תואר שני בתקופת מבחנים - הקושי הגדול היה לתכנן את הלו''ז והמשימות לקראת החתונה, בלי שזה יפגע בעבודה או לימודים.
מה שעשינו זה לקחנו לוח טושים מחיק גדול מאוד ועשינו עליו לוח שנה של כל חודש, מה הלו''ז של כל אחד מאיתנו, איפה נכנסת כל משימה - כולל אימון, כולל למידה למבחן וכו' - כולל משימות לקראת החתונה, פגישות, איסוף של דברים - ומי עושה מה. כל דבר בצבע אחר. כל יום עוברים על המשימות של יום למחרת. כל פעם שקופצת משימה, מוצאים לה מקום בלו''ז. עבד מצוין. עברנו בהצלחה גם את החתונה וגם את המבחנים". מזל טוב אלופים!
עברנו בהצלחה גם את החתונה וגם את המבחנים
ויש עוד מי שיכולים להציל אתכם מעצמכם…
זוגות רבים נעזרים במפיקי ומארגני חתונות בדיוק מהסיבות האלו של חוסר זמן וחוסר פניות להגיע לכל הדברים.
בחרו לכם את אנשי המקצוע שאתם מתחברים אליהם, כמובן לא לפני שקיבלתם המלצות ובדקתם את הספק באתר ובקהילה.
יש יתרונות רבים בלקחת אנשי מקצוע לארגון ותכנון החתונה גם בהיבט שדל ניהול זמן וגם בהיבטים אחרים, הם אלו שיוכלו לעזור לכם להגיע כמה שיותר רגועים ליום שלכם.
יש יתרונות רבים בלקחת אנשי מקצוע לארגון ותכנון החתונה
תודה לכל זוגות הקהילה הנהדרים שתורמים מהידע ומהניסיון שלהם וגם לא חוששים לשתף בדילמות ובאתגרים שבדרך לחתונה.
בכתבות הקהילה הבאות נביא נושאים נוספים שאתם העליתם ושמעניינים אתכם לשמוע מה חושבים עליהם שאר הזוגות.
שלכם,
גלי רוזן ביטון
כתבת לענייני חתונות ומנהלת קהילת מתחתנים למען מתחתנים
כתבות נוספות שיעניינו אותך: