התפריטים שיחממו לכם את החורף
עונת החורף מביאה איתה המון דברים טובים: הסטייל האופנתי ששמור אך ורק לעונה הקרה, השוקו הרותח או כוס החליטה המבעבעת בסוף יום עבודה ארוך, וכמובן, איך לא - את החתונות הכי מיוחדות שאפשר לדמיין. לחתונות האלו נלווים תפריטים עשירים, מגוונים ומלאים בטעמים, שמחדירים חום ונחמה ישירות לתוך הלב, הנשמה והבטן.
אם בקיץ האורחים אוהבים להתרענן עם מרק גספצ'ו או סביצ'ה מרענן, בחורף הם מחפשים את המנות שיחממו אותם, ויוכיחו להם שלמרות הגשמים, לצאת מהבית ולהגיע לחתונה היה רעיון פשוט מצוין. דיברנו עם כמה מחברות הקייטרינג והשפים הטובים ביותר בארץ, ושאלנו אותם מה הסוד שעומד מאחורי מנות החורף. אז הכינו את הכפות ובואו נצלול יחד אל קערות המרק והתבשילים שמחכים לכם כבר עכשיו באולמות.
קולינריה עכשווית עם אומץ וטוויסט
איך אומר המשפט המפורסם: "יש מנות חורף ויש מנות חורף". סתם, הוא ממש לא משפט מפורסם אלא לגמרי אחד שהמצאנו הרגע, אבל הוא לגמרי עושה את הבילד אפ הנכון לחברת הקייטרינג הראשונה שלנו. "
עץ השדה" הוא קייטרינג לא רק מוכר ואהוב, אלא כזה ששומר על יצירתיות מקסימלית בכל הנוגע לחדשנות, התאמה בין האוכל לעונות, והכי חשוב - הטעם של האורחים.
"עץ השדה" הוא קייטרינג לא רק מוכר ואהוב, אלא כזה ששומר על יצירתיות מקסימלית בכל הנוגע לחדשנות
רומן מספר לנו על כמה ממנות החורף המטריפות שתוכלו למצוא בתפריט המגוון של "
עץ השדה", ותאמינו לנו - גם אם אתם לא רעבים כרגע, בסוף הפסקה כבר תרגישו אחרת: "יש לנו בר מרקים חזק עם עמדת ראמן מדהימה ומלא תוספות מגניבות; עמדות שחיתות כמו עמדת שניצל בחלה - חלה באורך מטר וחצי עם שניצל מטוגן, חומוס, פלפלים חריפים, לימון כבוש ועוד, שאותה אנחנו פורסים מול האורחים; סלטים חורפיים על בסיס קטניות כמו סלט בטטה וקינואה; לחמים מיוחדים למרכז השולחן, כמו לחמעג'ון עם תוספות או בייגל פרעצל חם מהתנור; וכמובן שאי אפשר לשכוח גם מקינוחי החורף המשגעים שלנו, כמו מרק שוקולד חם עם ברנדי, סחלב מקומי עם תוספות כמו בוטנים וקוקוס, ובקיצור - החורף אצלנו הוא פשוט חגיגה של טעמים".
סלטים חורפיים על בסיס קטניות כמו סלט בטטה וקינואה
ב"
עץ השדה" כל אירוע הוא קצת שונה, ונולד מתוך התפישה הברורה של הקייטרינג - לשמור על גמישות: "אנחנו מקפידים על גישה פתוחה כדי לשמוע את הקהל ולהתאים לו את התפריט, וכיוון שכל זוג הוא טיפה שונה - חשוב לנו להתאים את המנות לרצונות שלו. יחד עם הגמישות, אנחנו שומרים על תפריט פיין, מודרני
וקו מנחה של קולינריה עכשווית. מתוך התפישה הזו, יצאנו עם מנות שכל אורח ואורחת נהנים מהן בחורף. לדוגמה, לצד המנות שדיברנו עליהן, אפשר כמובן לשלב גם בר תבשילים עשיר עם תבשיל טבעוני של ירקות שורש בבישול ארוך, מנת "כרוב לילה בתנור" - סטייק כרוב טבעוני וכיפי, מנת ביף בורגיניון או תבשילי עדות כמו מרק קובה - ממש כל דבר. אם הזוגות שומרים על ראש פתוח וקצת אומץ, אנחנו תמיד מציעים לסמוך עלינו, ללכת למקומות שלאו דווקא מוכרים להם, ולייצר אירוע עם אוכל שייזכר להמון שנים".
ב"עץ השדה" כל אירוע הוא קצת שונה, ונולד מתוך התפישה הברורה של הקייטרינג - לשמור על גמישות
המטבח הקווקזי - מהלב אל הבטן
מנות החורף מדמות חיבוק - הן עוטפות את הגוף בחום, וגורמות לכולנו להרגיש תחושה ביתית ונעימה. האורחים שיגיעו לחתונת החורף שלכם בוודאי עברו לא מעט דברים בדרך: נסיעה בגשם, הסתרבלות עם מטריות ומעילים, ואולי אפילו צעד קטן בתוך שלולית מים. אחרי כל זה, מגיע להם לקבל מנות הגונות ומנחמות, שיתנו להם להרגיש שהם הגיעו למקום הנכון.
שף
רוסלן הוא אחד מהשפים הכי אהובים בארץ, ולא בכדי. הקו המנחה של
רוסלן הוא ברור: קייטרינג מותאם מא' ועד ת' לעונה ולאנשים: "המטבח שלי מציע מגוון תפריטי חורף - החל מארוחות גורמה, דרך תפריטי פינגר פוד, ועד המטבח הקווקזי - שהוא המטבח האהוב עליי. מנות החורף של המטבח הקווקזי הן מנות שמלוות אותי כבר שנים, והתגובות שהן גוררות בכל אירוע הן פשוט מעל ומעבר".
המטבח שלי מציע מגוון תפריטי חורף - החל מארוחות גורמה, דרך תפריטי פינגר פוד, ועד המטבח הקווקזי
רוסלן מספר לנו על הגלגול שעברו המנות הקווקזיות תחת ידיו, ואיך הוא הצליח לאורך השנים להפוך אותן למנות מפוארות שהופכות כל אירוע למיוחד: "נכנסתי לתחום לפני 28 שנים, והחלטתי לקחת את האוכל של אמא ולהפוך אותו לאוכל של אירועים. יש לנו תבשיל עגל קווקזי מסורתי, שמתבשל על האש במשך 8 שעות עם פירות יבשים, בשר איכותי וטעמים פשוט משגעים. בחורף אני מגיש גם כיסוני טלה בעבודת יד ברוטב רימונים - מנת פתיחה שמזכירה דים סאם בצורתה; קבב קווקזי לצד בשרים נוספים על האש; תבשיל שעועית בשלוש ורסיות - בשרית, צמחונית או טבעונית, עם מנגולד, תרד, בצל מטוגן ועוד המון דברים טובים. כל המנות האלו משחקות על אותו הקו - אותנטי ונפלא, עם חומרי גלם טריים".
החלטתי לקחת את האוכל של אמא ולהפוך אותו לאוכל של אירועים
מבחינת
רוסלן האוכל הוא גולת הכותרת, אבל נלווים אליו עוד כמה אלמנטים לא פחות חשובים: "אנחנו עושים לאנשים טוב דרך האוכל, אבל גם דרך השירות שלנו. האורחים אוהבים לאכול אוכל טוב, אבל הם גם אוהבים שמגישים להם אותו בצורה יפה, שמסבירים להם על המנות בסבלנות, ושיוצרים להם חוויה שלמה סביב האוכל. זאת בדיוק המטרה שלי ושל הצוות - לתת חוויה מכל הלב ותמיד עם חיוך".
זאת בדיוק המטרה שלי ושל הצוות - לתת חוויה מכל הלב ותמיד עם חיוך
הנוסחה לתפריט המושלם: טרי, מדויק, טעים
כמה פעמים יצא לכם לצפות בתכנית בישול או להציץ בעמוד אינסטגרם של מסעדה, לראות תמונה של מנה כלשהי עם צילחות מטורף, כלים מיוחדים ותאורה מושלמת, ובסוף להבחין גם במנה עצמה? כן, עם כל הפאר וההדר שמסביב, אנחנו עלולים לשכוח לפעמים שהדבר המרכזי הוא האוכל עצמו, ולא רק מה שסביבו.
עם כל הפאר וההדר שמסביב, אנחנו עלולים לשכוח לפעמים שהדבר המרכזי הוא האוכל עצמו
תמונה: שלוש - בית לאירועים
משה, השף של אולם האירועים "
שלוש - בית לאירועים", מסביר לנו איך לצד צילחות יפהפה הוא מצליח לשמור על רמת דיוק מושלמת, עם טעמים שפוגעים בול בחיך: "הדבר הכי חשוב הוא לייצר תפריט חורף שיאפשר לי להגיש מנות ברמה הכי גבוהה, ששומרות על טריות וטעמים טובים. אני שם דגש על התוכן, שהוא האוכל עצמו, וזה מבחינתי הרבה יותר חשוב מכל הבלאגן מסביב. אנחנו מקפידים על מנות שאפשר להוציא אותן על הדקה, מול העיניים של האורח, מבלי שהאוכל ימתין לו בתנור חימום או מתחת למזגן באולם. בחורף יש לנו ארבעה סלטים חמים לצד סלטים חיים - כולם מוכנים ומוגשים רגע לפני שהאורחים מתיישבים לאכול. לצידם יש לנו עמדות עם מרקים - מרקים כתומים כמו מרק בטטה ומרק גזר שמוגשים בכוסות שוט, תבשילים חמים כמו תבשילי מוח, תבשילי בשר ראש, ועוד מנות מסורתיות. לצד המסורתי קיים גם המודרני: סטייקים, דגים, כבד אווז - הכל לצד תוספות חמות שעושות נעים בחורף".
לצד המסורתי קיים גם המודרני: סטייקים, דגים, כבד אווז - הכל לצד תוספות חמות שעושות נעים בחורף
המטבח ב"
שלוש - בית לאירועים" הוא מטבח פתוח, ולכן למשה ולצוות המטבח יש תקשורת ישירה עם האורחים, שלא חוסכים במחמאות: "אנשים באים למטבח ומספרים לנו שהם לא אכלו אוכל ברמה כזו אף פעם. בגלל שהכל טרי, והאולם מכיל עד 350 איש בלבד, אנחנו מצליחים לשמור על רמת איכות סופר גבוהה שפעם אחר פעם מוכיחה את עצמה. אצלנו המנות הן מהאש לצלחת, וזה מורגש. אנחנו פחות בעניין של פוזות, אנחנו באים לעבוד ועושים את זה טוב. מעבר לזה, אנחנו כמובן שומרים על רמת ניקיון והיגיינה מקסימליות, ואנשים רואים את זה. האותנטיות, הטריות והטעם הם שלושת הדברים שלעולם לא נוותר עליהם, ואין מה לומר - זה פשוט עובד".
האותנטיות, הטריות והטעם הם שלושת הדברים שלעולם לא נוותר עליהם, ואין מה לומר - זה פשוט עובד
אז מה אתם אומרים, שנאכל משהו?
אנחנו לא יודעים מה איתכם, אבל לנו כבר ממש נפתח התיאבון! אם אתם מתכננים חתונת חורף, עכשיו אתם יודעים שהאוכל שיוגש בה עומד להיות ברמה סופר גבוהה, טעימה, מנחמת והכי חשוב - מחממת. היכנסו לעמוד "
נותני השירות" שלנו, ותוכלו לבחור מבין מאות ספקי קייטרינג שיהפכו גם את החורף שלכם ללוהט!
כתבות נוספות שיעניינו אותך: