כל נותני השירות

אתם בדרך לחופה אבל ההורים גרושים, איך מתחתנים בשלום?

יחסים וזוגיות
לפני 3 שנים | זמן קריאה: 7 דקות

ארגון והפקת חתונה עשויים להיות כרוכים בכאב ראש לא קטן. את מי להזמין? מה ללבוש? אילו ספקים לבחור? ועוד אינספור שעולות ברגע שטבעת האירוסין עולה על האצבע.עבור ילדים להורים גרושים, לרשימת השאלות והטרדות מתווספות עוד כמה חששות ודילמות שמעליהן מרפחת שאלה אחת גדולה - איך מתחתנים לצד הורים גרושים?

אם הוריכם התגרשו, אולי ינחם אתכם לדעת שאתם לא לבד - סטטיסטית, לפחות שליש מהזוגות עורכים חתונה בה נוכחים הורים גרושים של לפחות אחד מבני הזוג. 
אז איך עושים את זה נכון ועוברים את החתונה בשלום ובלי לחצים מיותרים? קבלו את המדריך המרגיע לחתונה בצל הורים גרושים. 


שמרו על סטייט אוף מיינד חיובי
לגישה ולהלך הרוח שלכם ישנה השפעה גדולה על המחשבות, הויכוחים והחששות שעלולים לצוף בדרך לחתונה. ילדים להורים גרושים נוטים לחשוש יותר מעתיד הזוגיות שלהם. אמצו גישה אופטימית וחשבו על הזוגיות שבניתם באופן חיובי. חישבו על התקשורת הנפלאה שיצרתם, על האופן בו אתם פותרים דברים ומגשרים על חילוקי הדעות ועל האהבה הגדולה שגרמה לכם לרצות לחיות זו לצד זה.  
האמינו ופעלו שאצלכם זה יהיה אחרת!
את כל ארגז הכלים העשיר והנפלא שיש לכם קחו אתכם לתהליך ארגון החתונה. הוא יעזור לכם להתגבר על חששות וכעסים, לשמור על דרך מגובשת ומאוחדת ויאפשר לכם להגיע לרגע החופה כזוג חזק ואוהב יותר. 


הבינו את טיב היחסים בין ההורים
כשאנחנו כותבים "הבינו", אנחנו ממש לא מתכוונים שתשערו השערות או תסמכו על תחושותיכם בעניין.
הדרך הטובה ביותר להבין את גבולות הגזרה ואת היחסים בין ההורים שלכם היא פשוט לדבר איתם על כך בפתיחות וברגישות. 
בן הזוג (או בת הזוג) שהוריו גרושים יקבע שיחה נפרדת עם כל אחד מההורים בזמן שנוח להם. 
את השיחה מומלץ להתחיל בכמה מילים טובות על כך שאתם נרגשים מהחתונה ומכך שהם יהיו שם לצדכם. לאחר מכן המשיכו בכך שחשוב לכם שהם ירגישו בנוח וכדי שזה יקרה, חשוב לכם להבין כיצד נכון עבורכם לפעול מולם. 
שאלו שאלות ברורות שיעזרו לכם להבין את הגבולות של הוריכם. האם הם מסוגלים לערוך מפגש משפחות משותף? האם הם מעוניינים לשבת בשולחן משותף או רחוק זו מזה? האם הם ירגישו בנוח לצעוד לצדכם מתחת לחופה? ושאלות נוספות שיאפשרו לכם לקבל תמונת מצב ריאלית איתה תוכלו לעבוד. 


מפגש משפחות
מפגש המשפחות הוא אחד השלבים הראשונים הניצבים בדרככם לחתונה. במפגש, המשפחות של שני בני הזוג נפגשים לארוחה ולהיכרות רגע לפני שהם הופכים למשפחה אחת גדולה. 
כאשר הורי החתן או הכלה (או של שני הצדדים) הינם גרושים, לעיתים המפגש המסורתי הופך לדילמה של ממש. לאחר שהבנתם את היחסים ואת הגבולות של הוריכם, הגיע הזמן לתכנן את המפגש באופן שיתאים לכולם. 
אם הם מוכנים להשתתף יחדיו במפגש - ברכות! נפתרה לכם מרבית הבעיה. כל שנותר לכם לעשות הוא להושיב אותם במקומות מרוחקים זו מזה ולהשתדל שלא להעלות נושאי שיחה נפיצים שעלולים ליצור ויכוחים שיציתו את המפגש כולו. 
אם ההורים מעדיפים שלא להשתתף יחד במפגש המשפחות, תוכלו לערוך שני מפגשי משפחות נפרדים. אחד בנוכחות האמא והשני בנוכחות האבא. מכיוון שזו עשויה להיות מטלה לא פשוטה עבור המשפחה של בן או בת זוגכם, שמרו על מפגש קליל שאינו מצריך היערכות מורכבת.
בסופו של דבר מטרת המפגש היא שכל הצדדים יכירו, יתחברו זו לזה וישמחו בשמחתכם ולשם כך ממש לא דרושה ארוחה בת 4 מנות. 


שלב הטעימות
קיימתם את מפגש המשפחות ושרדתם כדי לספר? מזל טוב, הגיע שלב הטעימות!
לאחר שבחרתם את מקום האירוע המועדף עליכם, הגיע הזמן לבחור את המנות שיוגשו לאורחים שלכם באירוע. עם לב מלא התרגשות וקיבה ריקה, אתם ובני משפחתכם תתאספו סביב שולחן ותבחנו מנה מנה כדי לגבש את התפריט המושלם לחתונה. אבל רגע? מה עושים כאשר ההורים לא מסוגלים לפגוש זו את זה בטח שלא לשבת יחד סביב השולחן? במקרה הזה, שני תרחישים עומדים באפשרותכם:
הפרידו כוחות - בחרו את ההורה שהעניין חשוב לו יותר ותנו לו את הכבוד לסייע לכם בבחירת תפריט החתונה. את ההורה השני תוכלו לשתף בבחירה של האלכוהול, השמלה או בהפקה של מסיבת החינה או האירוסין. העיקר שאף אחד לא ירגיש מקופח. 
אם אף אחד מההורים לא יכול לוותר בשלווה על השתתפות בטעימות, שווה לשקול לוותר על ההשתתפות של ההורים משני הצדדים, לקחת את האחים אתכם או פשוט לבחור בעצמכם. בינינו, זה גם עשוי לחסוך לכם המון הערות וויכוחים על בחירת המנות.


רשימות מוזמנים
אם הוריכם גרושים זמן רב וכבר בנו לעצמם זוגיות ואולי אף יצרו ממנה ילדים נוספים - רשימות המוזמנים שלכם צריכות להתאים לכך.
הציבו לעצמכם גבול עליון לכמות המוזמנים הרצויה בחתונה שלכם, הקציבו לכל אחד מההורים כמות מוזמנים משלו ותנו להם לבחור בעצמם את הקרובים ביותר אליהם.
על אף שבמרבית החתונות נותנים לצד של החתן לערוך רשימה ולצד של הכלה לערוך רשימה, במקרה של הורים גרושים חשוב לזכור שיש 3 (ולעיתים 4) צדדים נפרדים שחשוב לתת לכל אחד מהם את האפשרות לבחור את המוזמנים שלו. 


סידורי שולחנות
לאחר שגיבשתם רשימת מוזמנים אחת המאחדת את המוזמנים של ההורים שלכם, הגיע הזמן לעלות שלב ולתכנן את סידורי ההושבה באולם. 
כל זוג יודע שסידורי ההושבה הם אחד החלקים המורכבים בהפקת האירוע וכשמדובר בחתונה בצל הורים גרושים, זוהי משימה לא פשוטה בכלל. בעזרת כוס יין ואפליקציית WedPlanner שמאפשרת לכם לערוך סידורי הושבה בקלות ובחינם, תוכלו לעבור את זה בשלום ובהצלחה. 
ההורים שלכם מסוגלים לשבת סביב אותו שולחן? איזה כיף! עכשיו רק נותר לכם לדאוג שיהיה מספיק מקום לבני הזוג שלהם ולאחים שלכם. 
אם ההורים שלכם מעדיפים לשמור מרחק זו מזה, שבצו אותם בשולחנות נפרדים ומרוחקים כאשר סביב כל אחד מהם יהיו שולחנות נוספים של המשפחות והקרובים שלהם. 
ומה עם האחים שלכם? לזה כבר הקדשנו סעיף שלם.


תיאום ציפיות עם האחים
עם כל הכבוד לרצון לרצות את ההורים, חשוב לזכור כי יש לכם אחים בתמונה וגם עבורם המצב עשוי להיות לא פשוט ואף מביך. מה עושים? משתפים! אם האחים שלכם בוגרים, תוכלו לשוחח איתם בכנות וברגשות על העניין, להסביר את מקומכם ושאתם עושים מה שניתן כדי שהכל יעבור בשלום ובכיף. 
שאלו אותם עם מי ירצו לשבת באירוע. לעיתים ילדים להורים גרושים קרובים יותר לאחד ההורים. אם זה לא המקרה, תוכלו לבחון את האפשרות להושיב אותם עם חברים קרובים שלהם או עם בני הדודים.
אם גם זה לא מהווה פתרון מספק, השאירו להם את האפשרות לעבור על פי רצונם משולחן לשולחן כך שיוכלו לשבת גם לצד אמכם וגם לצד אביכם. 


הזמנות לחתונה
ההזמנה לחתונה היא המקום שלכם לבטא את הסגנון שלכם, את אהבתכם וכמובן את פרטי האירוע המצפה לאורחים שלכם. אבל רגע, מה עושים עם סעיף "הורי החתן /הכלה" הפופולרי? 
במקרה זה הפתרון דווקא מאוד פשוט. או ליתר דיוק, ישנן שתי אלטרנטיבות פשוטות.
הראשונה היא לציין תחת "הורי החתן" (או הכלה) את שמותיהם של כל אחד מההורים בשורה נפרדת. למשל:

הורי החתן:
ישראל כהן 
ישראלה לוי 

אם יש לכם קשר מרוחק עם אחד ההורים או שאתם פשוט לא מעוניינים לציין אותם, תוכלו לוותר על אזכור ההורים בהזמנה ולהסתפק בשמותיכם בלבד. אחרי הכל זו החתונה שלכם ואתם המארחים. איך זה יראה?

נשמח לראותכם,
דניאלה ישראלי ודניאל כהן


טקס החופה
הנה הגיע המאני טיים - הרגע המיוחל והמרגש לו חיכיתם כל כך. אך לצד ההתרגשות עולה השאלה, מי יצעד לצדכם בדרך לחופה?
גם כאן חשוב מאוד לדבר על העניין בפתיחות עם הוריכם. שאלו אותם האם יסכימו לצעוד לצדכם יחד. אם העניין בעייתי עבורם, תוכל לצעוד לצד האחים שלכם בזמן שההורים מחכים לכם מתחת לחופה.
הסבירו להם מראש את החשיבות של העניין עבורכם ובקשו מהם לנהוג באיפוק ובכבוד זו לזה. מצידכם השתדלו להפריד כוחות כאשר היחסים בין ההורים עכורים.
זכרו שזה היום שלכם והרגע שלכם ולכן אתם, יותר מכולם, אלו שצריכים להרגיש טוב ובנוח בדרך לחופה ולאחריה. 


בדרך לחתונה שלכם ייתכן ותצטרכו לעמוד מול ההורים שלכם ולמצוא פתרונות לשלל מצבים אך חשוב שתדעו שישנם לא מעט מקרים בהם הורים דווקא התקרבו והתרככו לקראת חתונת בנם או בתם.
זכרו שכל הורה שונה זה מזה ושמאוחרי ההורים שלכם ניצבים לעיתים מטענים לא פשוטים.
כנות, רגישות ויצירתיות הן המפתח להפקת חתונה מוצלחת לצד הורים גרושים.
אז קחו נשימה עמוקה, חשבו חיובי ושיהיה במזל טוב ובהצלחה!

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו







עוד כתבות שיעניינו אותך
יד ביד, ולא ראש בראש: כך תשמרו על זוגיות בריאה בזמן תכנון החתונה...
יחסים וזוגיות
לא דומה לאף אחת אחרת: החתונה של מנהלת קהילת כלות מספרות...
יחסים וזוגיות
הדרכת כלה: למה לא כדאי לך לוותר עליה?
יחסים וזוגיות
וולנטינס בלתי נשכח: 11 רעיונות לדייטים מקוריים במיוחד ליום האהבה...
יחסים וזוגיות
אהבה באוויר: 8 מתנות מפתיעות לולנטיין-דיי 2024 לחתן ולכלה...
יחסים וזוגיות
על הטירוף לעשות דיאטה לפני החתונה, יש גם כלות שחושבות אחרת…...
יחסים וזוגיות
חתונה בלתי נשכחת וצבעונית במיוחד: החתונה של רותם ועידו...
יחסים וזוגיות
הצד שלו-הצד שלה: כלות מספרות איך לצלוח בשלום את חג הפסח...
יחסים וזוגיות
לכבוד יום המעשים הטובים: אמצו כלב בתור השלב הבא בזוגיות...
יחסים וזוגיות
הנשים של שנת 2022: חוגגים את יום האישה הבינלאומי...
יחסים וזוגיות
כלות מספרות: הכלה שמסרבת לעשות דיאטה ;)...
יחסים וזוגיות
כלות מספרות: להתחתן וגם לעשות דברים טובים למען החברה...
יחסים וזוגיות



שאלות ותשובות | תקנון | צור קשר | לעסקים
כל הזכויות שמורות © ואיו ריויוס בע"מ