אוהד קריאף הלביש כוכבות רבות והבולטת שבהן היא נועה קירל, שלבשה אאוטפיט מתוך קולקציית הגמר שלו בשנקר לטקס פרסי MTV בלונדון.
הסטודיו של אוהד נמצא במיקום לא שגרתי: בקומה ה-17 במגדל בתל אביב. המיקום, כמו כל דבר שאוהד עושה, נבחר אחרי מחשבה רבה. הוא רצה שהסטודיו לא יראה ולא ירגיש כמו סטודיו סטנדרטי לשמלות כלה. אוהד יושב עם כל כלה שמגיעה, הם משוחחים, חושבים על רעיונות וככה מתחילה העבודה על השמלה.
"הסטודיו שלנו הוא צעיר, חדש ועובד בסטנדרט אחר" לדבריו של אוהד. יחד איתו בסטודיו עובדים אופק (בן זוגו) שהוא מעצב תעשייתי בהכשרתו, מעצבת אופנה, מעצבת טקסטיל (כולם בוגרי שנקר) וצוות תופרות שנבחר בקפידה. הדגמים מוקפדים וכל קולקציה מדברת בשפה ויזואלית אחידה, עם קשר תוכני בין הדגמים, גם אם הוא אינו ויזואלי. "אנחנו עושים הכל By the book" מסביר אוהד "אין אצלנו דברים שנעשים כלאחר יד. כשאני ניגש לעיצוב קולקציה, אני מחפש השראה וחוקר את נושא ההשראה. לאחר מכן אנחנו הופכים את זה לחומר. זה משהו שמאוד מייחד את הסטודיו שלנו".
"כשהייתי קטן רציתי להיות מאייר בדיסני, ועם הזמן התחלתי לצייר שמלות של נסיכות דיסני. ידעתי תמיד (וגם כולם מסביבי ידעו) שאהיה מעצב אופנה כשאגדל. כשהתחלתי ללמוד בשנקר, היה לי מאוד ברור שאהיה מעצב של שמלות כלה, אבל משהו קרה בדרך. עולם שמלות הכלה והערב הלך לי לאיבוד כיוון שפחות יצא לי להתעסק בתחום במהלך התואר. כשסיימתי את הלימודים חשבתי איך אגשים את עצמי ומה החלום הכמוס שלי. החלום שלי היה לעצב שמלות אוסקר מפוארות – והגשמתי אותו. אני מרגיש שאני היום פורח ושיש לי המון מה להגיד בעיצובים שלי".
"זה תחום תחרותי ומאוד קשה. למזלי מצאתי אנשים שעזרו לי לאורך הדרך. צריך סביבה תומכת כדי להצליח, משום שאנחנו המעצבים לא אנשי עסקים, אלא אנשי חזון, אנשים יצירתיים. חשוב מאוד שיהיה מישהו שמנהל את כל הנושא של השיווק, הנושא הפיננסי ושיתופי הפעולה. כל זה מאוד מורכב, ולמי שלא מגיע מהעולם הזה זה מאוד קשה. ככה אנחנו עובדים בסטודיו: אני אחראי על החלק העיצובי ואופק על הקטע השיווקי. מעבר לכך, צריך הרבה כסף כדי לפתוח סטודיו לכלות. אפשר להתחיל בקטן – ולצמוח, כמו שאנחנו עשינו. בתחילת דרכי קיבלתי כלות אצלי בבית".
כשנשאל ממי הוא מקבל השראה, אוהד מסביר "ההשראה שלי היא מסיפורים, סדרות, סרטים. כל תוכן ויזואלי שאני נחשף אליו, ישר זורק אותי למשהו אחר לגמרי. הקולקציה העכשווית שלנו נוצרה בהשראת אלמוגים. לפעמים קולקציה נולדת בכלל מדברים לא קשורים. אני מקבל השראה ואז מתחיל לשחק עם הבדים וליצור משהו חדש".
המעצבים הישראלים המוערכים על ידיו הם דורין פרנקפורט וגדעון אוברזון. אוהד מסביר שהוא מעריך מאוד את העשייה שלהם ואת הדרך הארוכה שעשו לאורך השנים. "לא פשוט להמשיך ולייצר בארץ כל השנים האלה, ואני מאוד מעריך את הנחישות וההתמדה שלהם".
"אני לא עובד ככה, למרות שאני מודע לכך שבגדים מבטאים את רוח התקופה. אין לי כמה גזרות מוכנות או "שטאנץ" מסוים. אני מרגיש מאוד Free spirit, לא מרגיש מחוייב לטרנדים כי בעיניי הם מאוד מגבילים. אנחנו סטודיו קטן ולכן מרגיש שיש לי את החופש לעשות מה שבא לי. למשל, ההשראה שלי לקולקציה הנוכחית מגיעה מאנגליה ומהמאה ה-18".
ההתלהבות של אוהד מהעשייה שלו ניכרת, הוא מרגיש חיבור אל כל כלה שמגיעה אליו לסטודיו. החלומות שלה והאופן שבו היא רואה את עצמה ביום החתונה מיתרגמים לשמלה ייחודית, תפורה (תרתי משמע) למידותיה. בשביל אוהד, כנראה שכל כלה היא קצת כמו נסיכה מהאגדות, והוא שם כדי להגשים לה את החלום.