יש מי שיגידו שעריכת חתונה עם מספר קטן של משתתפים מוזילה משמעותית את עלויות הקייטרינג. לא תמיד זה כך, במיוחד אם אתם בוחרים בקייטרינג יוקרתי שמציע מנות גורמה. אחד היתרונות המשמעותיים בהיבט של הקייטרינג בחתונה קטנה היא האפשרות לגוון קצת את התפריט ולהציע כמה מנות מיוחדות שאולי אין אפשרות להכין אותן בכמויות גדולות.
לבחור קייטרינג לחתונה יכול להיות עבור הרבה זוגות חלק לא פשוט מארגון החתונה. אנחנו רוצים ללכת עם הסגנון האישי שלנו – וגם שלאורחים שלנו יהיה טעים, חשוב לנו שהאוכל שיוגש יהיה מגוון – וגם איכותי. בקיצור, לא מעט התלבטויות כרוכות בבחירה של חברת קייטרינג לאירוע שלנו, ואין ספק שזה יכול לבלבל.
אם החלטתם לערוך חתונה קטנה, אל תסתמכו רק על תחושות הבטן וקחו בחשבון שעל פי רוב מדובר על אירוע שיש בו עד מאתיים אורחים. המשמעות היא שיש צורך לבחור קייטרינג לחתונה שיודע לענות על הצרכים של חתונות בהיקף מצומצם.
לאחר שקיבלתם החלטה בנוגע למספר האורחים בחתונה, הגיע הרגע לאחד החלקים היותר מהנים בתכנון האירוע: בחירת קונספט. זה הזמן להחליט האם אתם מעוניינים בשירות של קייטרינג לחתונה קטנה שמתמחה בסוג מסוים של מזון (למשל: בשרים ו"על האש") או כזה שיש לו מגוון מנות רחב. האם אתם חובבי מנות גורמה וחשוב לכם שיהיו כאלו בחתונה שלכם? או שאולי אתם מעדיפים קייטרינג לחתונה שיש בו מנות יותר עממיות?
המועד בו החלטתם לערוך את החתונה גם הוא משמעותי להחלטה על הקייטרינג. חתונה בשישי צהריים שונה מחתונה בערב, חתונת חורף יכולה לכלול מאכלים יותר "חורפיים" ובחתונת קיץ יש עדיפות למאכלים יותר קלילים. כל אלה הם פרמטרים חשובים בבחירת חברת הקייטרינג.
אם קיבלתם המלצה על
קייטרינג קטן ואיכותי,
אל תסמכו רק על ההמלצה וגשו כמובן לבדוק את המנות שהוא מציע. אל תוותרו על טעימת המנות שיוגשו באירוע שלכם, גם אם אתם ממש לא רואים את עצמכם כאניני טעם. קחו איתכם ל
ערב הטעימות אנשים שאתם סומכים על הטעם שלהם ויוכלו לחוות דעה כנה על טעמן של המנות. תופתעו לגלות עד כמה הערות קטנות (ומועילות!) של האנשים שיטעמו יחד אתכם יכולות לעשות את כל ההבדל, וכמובן אל תשכחו שבסופו של דבר ההחלטה היא שלכם ובהתאם לטעמכם.
העולם נחלק לשני סוגי אנשים: אלה שאוהבים בופה (מזנון) בחתונות ואלה שאוהבים הגשה לשולחן. לפני שאתם בוחרים צד, כדאי לשמוע מה קייטרינג יוקרתי לאירועים קטנים יכול להציע ולהמליץ לכם. יש מי שחושב שבאירוע קטן הרבה יותר פשוט להגיש את המנות בצורה של בופה, וסביר להניח שלא יווצר "תור" בדרך לאוכל. זה לא תמיד המצב, ותלוי מאוד בקייטרינג כמו גם באולם עצמו. איך תדעו מה האופציה העדיפה? פשוט תשאלו את חברת הקייטרינג. יכול להיות שתהייה לכם האפשרות לבחור בדרך הביניים: חלק מהמנות יוגשו לשולחן וחלק יוגשו במזנון. בכל דרך בה תבחרו להגיש את האוכל באירוע, אל תשכחו את האורחים שלכם והקדישו מחשבה גם למה שיהיה להם יותר נעים ונוח בשלב הארוחה.