אם אתם רוצים להתחתן כדת וכדין, עליכם לפתוח תיק נישואין ברבנות (בנוסף לטקס חופה המנוהל על ידי רב ולהדרכת כלה). פתיחת תיק הנישואין ברבנות היא תהליך מובנה שכרוך בפרוצדורה של השגת כל המסמכים הדרושים, קביעת פגישה, הגעה של שני בני הזוג, ובמקרים מסוימים – התחלת תהליך של השגת מסמכים נדרשים נוספים, בסופם – ואחרי עדות של שני עדים מטעמכם – סיימתם את תהליך הרישום לנישואין ברבנות.
לפניכם כל הפרטים שאתם צריכים לדעת על התהליך, וגם השירות אונליין המקוצר והמהיר להוריד את כל ה"תיק" מכם ולעשות את זה בצ'יק בלי להשקיע זמן ואנרגיה במשימה.
תהליך הרישום לנישואין ברבנות כולל הופעה אישית של שני בני הזוג בפני רב רושם נישואין במשרד הרבנות והמועצה הדתית.
משנת 2013 אישרה הכנסת חוק חדש שמאפשר לכם לפתוח את תיק הנישואין ברבנות איפה שאתם רוצים, בלי קשר או תלות במקום המגורים שלכם. זה אומר, שאתם יכולים לפתוח את התיק בכל רבנות עירונית. עם זאת, אנחנו ממליצים להירשם במקום שיהיה לכם נוח וקל להגיע אליו וגם לשני העדים שעוזרים לכם בכך שיגיעו גם הם לרבנות כדי להעיד עליכם ובשבילכם.
המועצה הדתית תל אביב לקחה את הדברים צעד קדימה והשקיעה בשיפוץ המבנה, איכות השירות, קיצור תורים ואפילו רישום אונליין.
בגלל שהתהליך דורש הצגת מסמכים ולפעמים יכול להתעכב מסיבות אלו או אחרות, חשוב מאוד לעשות וי על המשימה של פתיחת תיק נישואין ברבנות כמה שיותר מהר. רשמית, אתם יכולים לפתוח את התיק מהרגע שהתארסתם ועד 45 ימים לפני מועד החתונה שלכם.
אם אתם תושבי ישראל, עליכם להביא לפגישה עם הרב הרושם:
- תעודות זהות שלכם, בני הזוג, כולל ספח (מקור), מעודכנות בהתאם למצב האישי שלכם. כל תעודת זיהוי אחרת לא תתקבל, אז שימו לב לא לשכוח – תעודות זהות בלבד.
- תמונת פספורט אחת של כל אחד מבני הזוג (אתם יכולים גם להצטלם במשרדי המועצה או לשלוח קובץ של תמונת פספורט שלכם במייל).
- תעודת נישואין של ההורים של כל אחד מבני הזוג, שהונפקה על ידי רבנות מוסמכת בישראל.
גרושים/ות צריכים להביא גם את תעודת הגירושין המקורית ומעשה בית דין.
אלמנים/ות צריכים להביא גם תעודת פטירה ממשלתית של בן/ת הזוג שנפטר/ה.
אלמנה צריכה להביא גם תעודת חליצה או תעודת זהות של אחד מהילדים שלה, במידה וישנם.
גר/גיורת צריכים להביא גם אישור גרות מבית הדין הרבני וכן תעודת המרה.
אזרחים ישראליים שהיו בחו"ל מעל 6 חודשים צריכים להביא גם אישור מהרבנות האורתודוכסית במקום המגורים שבחו"ל שלא התחתנו במהלך השהות שלהם במקום. אם אין אפשרות להציג אישור שכזה, יש להביא פסק דין של בית הדין הרבני האזורי בתל אביב יפו.
עולים חדשים צריכים להביא גם פסק דין מבית הדין הרבני שמעיד על היהדות והרווקות שלהם.
תיירים צריכים להביא דרכון, אישור רווקות מהרבנות האורתודוקסית במקום המגורים הקבוע שלהם בחו"ל (אם אין אפשרות להציג אישור שכזה, יש להביא פסק דין של בית הדין הרבני האזורי בתל אביב יפו).
בני פחות מ- 18 שנים צריכים להביא פסק דין מבית המשפט המחוזי.
בנוסף, תהליך הרישום שלכם כולל הגעה של 2 עדים שמעידים על היהדות שלגם ושל ההורים שלכם, על המעמד האישי שלכם בני הזוג כרווקים ועל כך שאין מניעה מכם להתחתן כדת משה וישראל.
העדים צריכים להיות גברים או נשים, שאינם קרובי משפחה שלכם, בני 18 ומעלה, שמכירים אתכם – רצוי היטב.
העדים לא חייבים להגיע במועד בו אתם פוגשים את הרב הרושם ויכולים לעשות זאת במועד מאוחר יותר.
הם צריכים להגיע לעדות שלהם עם תעודת זהות וספח, או רישיון נהיגה.
פתיחת התיק כרוכה בתשלום של אגרה בסך 709 ₪. זכאים להנחה בגובה של 40% הם חיילים בשירות סדיר (חיילים בשירות קבע לא זכאים להנחה), משרתים בשירות לאומי, בני ישיבה או סטודנטים עד גיל 30, עולים חדשים שעלו לפני פחות משנתיים, נכים, עיוורים, ליקויי ראייה ומקרי סעד באישור הלשכה לשירותים חברתיים.
את האגרה על פתיחת התיק ברבנות אתם יכולים לשלם בכל אמצעי התשלום (מזומן, צ'ק או כרטיס אשראי) וגמר התשלום צריך להיות עד שבוע לפני יום החתונה.
כמו שהבטחנו לכם, יש גם שירות חדש שמוריד מכם את כל ה"תיק" של פתיחת התיק ברבנות. מדובר
בשירות רישום אונליין באתר MIT4MIT, בו כל מה שאתם צריכים לעשות זה למלא באתר שאלון קצר הכולל פרטים אישיים ולהעלות את תעודות הזהות שלכם. אנחנו מעבירים את הפרטים שלכם ללשכת הרישום בתל אביב, הם יאתרו עבורכם מסמכים חסרים במידת הצורך ויתאמו לכם פגישה במקום ובזמן שנוחים לכם להשלמת הרישום.
מגניב, נכון? קדימה – להוריד תיק אחד (גדול במיוחד) מסידורי החתונה.