כל נותני השירות

מסביב לעולם: הטקסים והמנהגים המרתקים של חתונות הודיות

ארגון וניהול אירועים
לפני 6 שנים | זמן קריאה: 3 דקות

חתונות הודיות (הינדו) מלאות בצבעים עשירים, חגיגות וריקודים, מנהגים וטקסים מעניינים ומרשימים. כאחת התרבויות העשירות והמעניינות בטקסי החתונה שהיא מספקת, החלטנו להביא לכם את הטקסים והמנהגים המרתקים ביותר בחתונות הודיות

תכנון החתונה לפי הכוכבים
לפי המסורת ההודית, אתם לא צריכים להתלבט אם אתם מעדיפים חתונת קיץ בגן, או חתונת חורף באולם. הכוכבים יחליטו הכל בשבילכם. כדי להבטיח מזל טוב וחיי נישואין מאושרים, זוגות רבים נותנים למפות כוכבים ואסטרולוגיה להחליט בהתאם למזל האסטרולוגי שלהם באילו תאריכים מביאי מזל בהם כדאי להם להתחתן.


אדום זה הלבן החדש
הלבן של הכלה המערבית הוא האדום של הכלה ההודית. לפי המסורת ההודית, הסארי אותו לובשת הכלה ביום חתונתה צריך להיות בצבעים בהירים ובוהקים, המשתלבים עם תכשיטי זהב, מסמלים רוחניות ופוריות. לפעמים הכלה מוסיפה לסארי האדום אבקה אדומה, אותה היא מורחת על המצח לתוספת של מזל טוב.


יום חתונה ארוך
חתונה הודית מסורתית ממשיכה לא פחות משלושה ימים, על כל הטקסים והמנהגים שהיא כוללת. הטקס הראשון נקרא מיסרי (MISRI). הוא נערך כמה ימים לפני יום החתונה עצמה. בטקס המיסרי, בני הזוג מחליפים ביניהם מילות תפילה, זרי פרחים, וטבעות זהב. באופן מסורתי, הורי החתן נותנים לכלה סלסלה מלאה במתנות וכן סוכר גבישי, הנקרא מיסרי (מכאן שם הטקס), שמסמל את המתיקות שמאחלים להם בחיי הנישואין שזה עתה מתחילים.


החינה ההודית
בגרסה ההודית של החינה, הנקראת מהנדי (MEHENDI), יום לפני החתונה נפגשות הנשים בלבד לטקס בו מציירים על הידיים והרגליים של הכלה קווים וצורות פתלתלים וסבוכים, המסמלים את הקשר העמוק בין הבעל והאישה. הרבה פעמים, טקס החינה משלב בתוכו גם את טקס הסאגרי (SAGRI), בו בני המשפחה מצד החתן מביאים מתנות ופרחים לכלה.


היום תלבשי צהוב
בטקס ההאלדי (HALDI) שנערך בבוקר החתונה, בני משפחת החתן והכלה מורחים תערובת של שמן, מים וכורכום על הבגדים, הפנים, הזרועות והרגליים של הכלה. בתרבות ההודית, תערובת זו נחשבת לברכה עבור הזוג ולבעלת איכויות המרגיעות ומזינות את העור בלחות לפני החתונה. 


החופה ההודית
בחתונות הודיות מסורתיות, טקס הנישואין מתרחש מתחת למנדאפ (MANDAP), שהיא חופה הודית בעלת ארבע רגליים שמחזיקות אותה. את החופה נהוג לקשט בצבעים בהירים, כמו לבן, צהוב ואדום, בעזרת שילוב של בדים ופרחים.


אמבט רגליים וגניבת נעליים
בימת החתונה, הנקראת מאנדאפה (MANDAPA) נבנית ביום החתונה, ובה מקבלת את פני החתן חמותו לעתיד. בבימה שוטפים את רגליו את החתן ומציעים לו חלב ודבש. במהלך הטקס, גיסתו לעתיד תנסה לגנוב לחתן את הנעליים, ובמידה והצליחה - החתן יהיה מחויב לשלם לה כדי לקבל את הנעליים שלו חזרה. 


השליטה על הבית
אחת המסורות הכיפיות בחתונות הודיות נקראת מאנגאל פראס (MANGAL PHERAS). במהלכה, החתן והכלה מקיפים אש מקודשת ארבע פעמים כדי לסמל את הדהרמה, ארטה, קאמה ומוקשה (ארבעה יסודות בהינדו), ואז הם צריכים לרוץ מהר חזרה לכיסאות שלהם. מי שמגיע לכיסא ראשון מקבל את השליטה על הבית.





מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו







עוד כתבות שיעניינו אותך
בדרך לחתונה עוצרים בתקציב
ארגון וניהול אירועים
החתונה האגדית של תמר ומשה
ארגון וניהול אירועים
ספקים מספקים - האמנם?
ארגון וניהול אירועים
התאמה אישית: עד כמה החתונה יכולה להיות 'אתם'?...
ארגון וניהול אירועים
10 הטעויות שזוגות מתחרטים עליהן אחרי החתונה: ואיך תמנעו אותן?...
ארגון וניהול אירועים
איך להתכונן לחתונת חורף: טיפים שיכסו אתכם (כמעט) בכל תרחיש...
ארגון וניהול אירועים
בחירת הספקים ליום החתונה: תבדקו טוב-טוב עם מי יש לכם עסק...
ארגון וניהול אירועים
White Friday 2024 | הבלאק פריידי של עולם החתונות...
ארגון וניהול אירועים
להתחתן בקטן, לחגוג בגדול: מהם הדגשים של חתונה קטנה?...
ארגון וניהול אירועים
בואו נדבר חתונה פרק 10 - ליאור ממן חושפת סודות לניהול תקציב חתונה...
ארגון וניהול אירועים
משהו טוב קורה פה: איך החתונה שלכם יכולה לתרום לקהילה ולסביבה?...
ארגון וניהול אירועים
התחלה חדשה בפנינה החיפאית: החתונה הסנטימנטלית של חן וקורל...
ארגון וניהול אירועים



שאלות ותשובות | תקנון | צור קשר | לעסקים
כל הזכויות שמורות © ואיו ריויוס בע"מ